Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αυστραλία: Σάλος με την επιστολή του Ιάκωβου Γαριβάλδη για τους Έλληνες μετανάστες

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Αυστραλίας | Αυστραλία: Σάλος με την επιστολή του Ιάκωβου Γαριβάλδη για τους Έλληνες μετανάστες

Μια επιστολή του γνωστού ομογενή, Ιάκωβου Γαριβάλδη, κάνει το γύρο του ίντερνετ και του facebook, αυτές τις μέρες και προκαλεί πολλά σχόλια.

Θέμα της η αντιμετώπιση των νεοφερμένων Ελλήνων της Αυστραλίας και η αντιμετώπισή τους από την παροικία.


Ο κ. Γαριβάλδης φέρεται να είναι απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι η παροικία δεν αντιμετωπίζει σωστά τους νεοφερμένους «με ελάχιστες εξαιρέσεις».

O «Νέος Κόσμος» επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος μας επιβεβαίωσε ότι, όντως, έστειλε την επιστολή.

«Την έστειλα σε φίλο στην Ελλάδα και εκείνος την δημοσιοποίησε» μας είπε.


Υπερασπίστηκε, όμως, το περιεχόμενό της, λέγοντας ότι έχει δει αρκετές περιπτώσεις «εκμετάλλευσης» και «κακομεταχείρισης» νεοφερμένων Ελλήνων από συμπαροίκους.

Η θέση του «Νέου Κόσμου» είναι γνωστή: Δεν επιτρέπεται η εκμετάλλευση κανενός. Και όποιος το κάνει θα πρέπει να καταγγέλλεται.

Πάγια θέση μας είναι ότι η παροικία πρέπει να σταθεί με ΟΛΕΣ της τις δυνάμεις στο πλευρό των νεοφερμένων.

Από εκεί και πέρα δεν επιτρέπεται η ακραία -και απαράδεκτη συμπεριφορά- μεμονωμένων ατόμων να στέκεται αφορμή για να διασύρεται συνολικά η παροικία.

Πάνω στο θέμα αυτό θέλουμε και τις απόψεις των αναγνωστών μας.


Η επιστολή του κ. Γαριβάλδη, όπως καταχωρήθηκε στο διαδίκτυο, έχει ως εξής:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ομογενή: Τι έγιναν τα συνθήματα αδελφοσύνης και πατριωτισμού;

Μια συγκλονιστική επιστολή έστειλε ομογενής από την Αυστραλία, εξηγώντας πώς είναι η κατάσταση εκεί αλλά κριτικάροντας και την κατάσταση στην Ελλάδα που τόσο τους στεναχωρεί…

Διαβάστε την:

»Έλαβα από φίλο Έλληνα που ζει στην Αυστραλία το παρακάτω μήνυμα και θεωρώ καθήκον μου , υποχρέωση μου απέναντι στους νέους μας , να το διαδώσω όσο ευρύτερα γίνεται αφού η όλη υπόθεση μου μυρίζει και δουλεμπόριο με θύματα τους Έλληνες νέους .

«Αγαπητέ κύριε…. δεν έχω καλά νέα να σας απευθύνω από την απομακρυσμένη αυτή χώρα, την Αυστραλία. …  (παραλείπω όσα γράφει για τα τεκταινόμενα εδώ στην Ελλάδα που μας είναι γνωστά) για να εστιάσω την προσοχή σας στα παρακάτω που γράφει (!)

… Είμαστε όμως ιδιαίτερα λυπημένοι εδώ στην Αυστραλία που ζούμε γιατί γίνονται πράγματα που ποτέ δεν περιμέναμε. Γίνονται πράγματα που καμιά φαντασία δεν θα τα υπολόγιζε:

Καθημερινά βλέπουμε Έλληνες γηγενείς που προσπάθησαν να ξεφύγουν από την κατάσταση εκεί, κατέφθασαν τους τελευταίους μήνες και με την άφιξή τους κοιμούνται στα βαγόνια των τρένων.

Βλέπουμε Έλληνες πτυχιούχους πανεπιστημίων να ζητιανεύουν για μια δουλειά να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί, με αποτέλεσμα να γίνονται θηράματα εκμετάλλευσης από τον ίδιο τον Ελληνισμό   της Αυστραλίας που υποτίθεται αγαπάει την πατρίδα του.

Βλέπουμε οικογένειες με μωρά παιδιά να παλεύουν με τέρατα και θεριά του πολιτικού και εθνικού συστήματος της Αυστραλίας για να παραμείνουν στη χώρα και να ζουν καθημερινά μέσα στο φόβο της απέλασής τους.

Μην ακούτε αυτούς που κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και το υστέρημά σας, λέγοντας πως στην Αυστραλία θα σωθείτε. Η Αυστραλία, εκτός από του ότι είναι απομακρυσμένη, εκτός του ότι είναι ξένη, έχει και Έλληνες που ξέχασαν την καταγωγή τους, Έλληνες αγράμματους σ’ αυτή τη χώρα που τώρα νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να χλευάζουν τον πόνο του μέσου Έλληνα γηγενή.

Πού είναι η ευαισθησία του ελληνικού Δημοσίου για τον Ελληνισμό γενικότερα; Τι έγινε το ελληνικό φιλότιμο και η φιλοξενία; Τι έγιναν τα συνθήματα αδελφοσύνης και πατριωτισμού; Πού πήγαν τα εμβατήρια και η αγάπη για το πνεύμα και τον πολιτισμό που μάθαμε;

Πώς θα τους ονομάσουμε τώρα αυτούς τους αδίστακτους υπερπατριώτες κύριε Ορφανουδάκη; Είναι μια νέα πάστα πρώην Ελλήνων με ανθελληνικά συναισθήματα που μου προξενούν πιότερη λύπη, κι αντί να συμπαρασταθούν ωρύονται υπέρ των δικαίων που δεν γνωρίζουν και δικαιωμάτων που δεν έχουν.

Μεγάλη η λύπη μας λοιπόν…  και τι άλλο θα δούμε;

Ιάκωβος Γαριβάλδης».

Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αυστραλία-OASIS: Η οικογενειακή επιχείρηση που είδε τη ζήτηση για ελληνικό καφέ να αυξάνεται εν μέσω πανδημίας

07 Μαϊου 2020, 19:14
Οι συνθήκες καραντίνας οδήγησαν σε άνοδο τις διαδικτυακές παραγγελίες   Ο χώρος της καφεστίασης ήταν από ...

Έλληνας της Μελβούρνης μοίρασε χιλιάδες δολάρια σε ανέργους

30 Μαρτίου 2020, 22:32
Ο Πίτερ Ντάρμος που πήγε στο Centrelink του Box Hill και μοίραζε χαρτονομίσματα των ...

«Υπάρχουν θεραπείες για πολλές ασθένειες αλλά κάθονται μέσα στα ψυγεία»

03 Απριλίου 2019, 01:47
Λέει η ομογενής επιστήμονας Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Βάσω Αποστολοπούλου, στον «Νέο Κόσμο», ανακοινώνοντας επισήμως ότι ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
1.00