Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τα ψέματα και τα ημίμετρα τελείωσαν - Η τρόικα απαίτησε 30% μείωση του Δημοσίου

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τα ψέματα και τα ημίμετρα τελείωσαν - Η τρόικα απαίτησε 30% μείωση του Δημοσίου

-Ζητούν κλείσιμο προβληματικών και ζημιογόνων επιχειρήσεων του δημοσίου και των δήμων
-Θεωρούν δεδομένη την απόλυση των υπαλλήλων που θα καταργείται η θέση

Μπορεί για προφανείς λόγους να καθυστέρησαν στην ανακοίνωση του ελλείμματος αλλά σήμερα τα στελέχη της τρόικας συναντήθηκαν με τον υπουργο οικονομικών και ήταν ξεκάθαροι.

Απαίτησαν τη λήψη των μέτρων που θα μειώσουν κατά 30% τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. ΔΕΚΟ, δήμοι, οργανισμοί του δημοσίου χωρίς λόγο ύπαρξης μπαίνουν στο στόχαστρο για το τελικό ξεκαθάρισμα.

Είναι αυτονόητο πως οι ρυθμίσεις θα περιλάβουν και την μείωση προσωπικού αφού πολλοί οργανισμοί θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν.

Ταυτόχρονα τέθηκε τελεσίγραφο έως το τέλος του χρόνου για το πραγματικό-και όχι με ημίμετρα τύπου Ρέππα- άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την αντικατάσταση των κλαδικών με ατομικές συμβάσεις. Ζητήθηκε σχέδιο εξορθολογισμού δαπανών σε άμυνα, παιδεία, υγεία καθώς και ενδεχόμενων νέων παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Τα παραπάνω αποτελούν όρους και προυποθέσεις για την έγκριση και χορήγηση της τρίτης δόσης του δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να "καλύφθηκε " πίσω από μια γενική αντιπρόταση περί εξορθολογισμού των δαπανών του Δημοσίου.  Πάντως, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής, ο οποίος υπάρχει περιθώριο να περικοπεί η στατάλη στο δημόσιο και  ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει εξορθολογισμός της λειτουργίας του δημοσίου. Ωστόσο, για άλλη μία φορά δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα γίνει καμία απόλυση. 

Η συζήτηση βεβαίως θα καταλήξει πολύ γρήγορα μιας και την προσεχή Πέμπτη 18 Νοεμβρίου κατατίθεται στη Βουλή ο προυπολογισμός του 2011 ενώ ακολουθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Προηγουμένως όμως, συγκεκριμένα Τρίτη και Τετάρτη, μέσα στο κλίμα έντασης που επικρατεί στην Ευρώπη με το θέμα της Ιρλανδίας, ο κος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει με σαφήνεια και πειστικότητα να λάβει την έγκριση των ομολόγων του στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin.

NewsIt





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Συνελήφθη ο πρώην σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

16 Μαϊου 2024, 20:07
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στη Φυλή. Χειροπέδες στο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 40χρονης ...

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πρόσωπο που γνώριζε η 63χρονη

16 Μαϊου 2024, 21:49
 Έγκλημα στη Χαλκίδα: «Οι αστυνομικοί μας λένε ότι είναι κοντά στον δολοφόνο της 63χρονης» ...

Λαμία: Οι δράσεις του ΟΠΕΚΑ μετά την καταγραφή της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών

17 Μαϊου 2024, 17:46
Αμέσως μετά την καταγραφή των περιστατικών τροφικής δηλητηρίασης και την καταγγελία των γονέων, το ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0