Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πυρήνες της Φωτιάς: Έξι ένοχοι, δύο αθώοι

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πυρήνες της Φωτιάς: Έξι ένοχοι, δύο αθώοι

Αυστηρότερη από την εισαγγελική πρόταση ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την ενοχή των κατηγορουμένων, στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς": δυο αθώοι, έξι ένοχοι για τρομοκρατία και ένας για άλλες ενέργειες.


Το δικαστήριο έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών, τους Νίκο Βογιατζάκη και Ερρίκο Ράλλη και ένοχο για επιμέρους πράξεις (ληστεία, κλοπή, πλαστογραφία) τον Μανόλη Γιόσπα, του οποίου την απαλλαγή είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

'Οσον αφορά τους Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού, το δικαστήριο τους κήρυξε ενόχους για τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, ηθικής αυτουργίας στις εκρήξεις στις οικίες των Παναγιώτη Χηνοφώτη, του ζεύγους Αρσένη-Κατσέλη, στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης καθώς επίσης και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.


Για τους Γιώργο Καραγιαννίδη, Παναγιώτη Μασούρα, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρο Μητρούσια, το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή για ένταξη, απλή συνδρομή στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία του ζεύγους Κατσέλη-Αρσένη. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι φυσικοί αυτουργοί των εκρήξεων είναι άγνωστοι.

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά
Το δικαστήριο προχώρησε στην αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τους Μανόλη Γιόσπα, Αλέξανδρο Μητρούσια, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Παναγιώτη Μασούρα.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση τόσο του συγκεκριμένου ελαφρυντικού όσο και των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Επιπλέον οι Μητρούσιας και Μασούρας (ο τελευταίος το ζήτησε ο ίδιος), ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων θεωρώντας ότι αφού το δικαστήριο, με την απόφασή του, τους αποδίδει πολιτικά κίνητρα, θα πρέπει να τους αναγνωρίσει και το εν λόγω ελαφρυντικό.

Από το δικαστήριο απουσιάζουν από σχεδόν την αρχή της δίκης οι κατηγορούμενοι Χάρης Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Παναγιώτης Αργυρού, οι οποίοι παραμένουν στα κελιά τους.

ΕΘΝΟΣ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0