Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι Γερμανοί έχουν τη μεγαλύτερη άδεια στην ΕΕ

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Οι Γερμανοί έχουν τη μεγαλύτερη άδεια στην ΕΕ
Ποιος λαός της ΕΕ έχει τη μεγαλύτερη άδεια; Ποιά χώρα έχει τις περισσότερες αργίες; Στα ερωτήματα αυτά δίνει απάντηση το «Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Ζωής και Εργασίας».


Στην έκθεση για τις «Ώρες Εργασίας στην ΕΕ 2010» το «Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Ζωής και Εργασίας», ένα ίδρυμα της ΕΕ, εν συντομία Eurofound αναφέρεται ότι οι Γερμανοί και οι Δανοί εργαζόμενοι έχουν τη μεγαλύτερη άδεια μετ΄ αποδοχών: 30 μέρες. Σε συνδυασμό όμως με τις 10 αργίες το χρόνο οι Γερμανοί βρίσκονται με 40 συνολικά ημέρες στην κορυφή της κατάταξης στην ΕΕ. Σε αντίθεση οι Έλληνες που άκουσαν τα εξ αμάξης τους τελευταίους μήνες για το πώς και πόσο εργάζονται απολαμβάνουν κατά μέσο όρο 23 μέρες αδείας και 10 αργίες το χρόνο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας. Ενώ στην Γερμανία ο μέσος όρος είναι 37,7 ώρες στην Ελλάδα, αλλά και μια σειρά άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ουγγαρία, το 40ωρο είναι κανόνας.

Ο παράγων παραγωγικότητα

Η παραγωγικότητα το καθορστικό στοιχεία για την οικονομική απόδοση

Στον υπολογισμό ωστόσο της οικονομικής απόδοσης μιας χώρας οι άδειες και οι ώρες εργασίας δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο. Καθοριστική είναι η παραγωγικότητα ανά ώρα, η μισθολογική δαπάνη, η τεχνολογική πρόοδος και η ποιότητα των παραγομένων προϊόντων. Και εδώ η Γερμανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν να κάνουν ακόμα πολλά, όπως δείχνουν άλλωστε τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Απάντηση στην ομιλία Μέρκελ

Τα στατιστικά στοιχεία βάζουν τα πράγματα στη θέση τους

Η έκθεση της Eurofonds απαντά με βάση τα στατιστικά στοιχεία σε μια ομιλία της Αγκελας Μέρκελ τον Μάιο ενώπιον κομματικού ακροατηρίου στη Ρηνανία Βεστφαλία. Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε επικρίνει τότε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία λέγοντας ότι Έλληνες και Πορτογάλοι θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο ως αντάλλαγμα για τη γερμανική βοήθεια. Η κυρία Μέρκελ είχε πει τότε: «Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο νόμισμα και ο ένας να έχει πολλές διακοπές, ενώ ο άλλος πολύ λίγες».
Ας σημειωθεί ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τις ευρωεκλογές του 2009 αναφέρεται ότι «η εναρμόνιση των ευρωπαϊκών στάνταρτ, δηλαδή ίδιες μέρες άδειας, ίδιες ώρες εργασίας, θα ζημίωνε τους γερμανούς πολίτες».

Die Welt / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Υπευθ.σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου
Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0