Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΠΓΔΜ: Τραγωδία στη λίμνη Οχρίδα - ΕΡΤ ειδήσεις

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | ΠΓΔΜ: Τραγωδία στη λίμνη Οχρίδα - ΕΡΤ ειδήσεις





 









Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 09 2009 19:57
 














 












oxrida_tragwdiaΤουλάχιστον 17 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα Σάββατο, όταν βυθίστηκε τουριστικό πλοίο στη λίμνη Οχρίδα στην ΠΓΔΜ, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι. Πενήντα τρεις άνθρωποι διασώθηκαν μετά την ανατροπή και τη βύθιση του πλοίου, το οποίο βυθίστηκε σε απόσταση 200-300 μέτρων από την ακτή, και στο οποίο επέβαινε ομάδα Βούλγαρων τουριστών για περιήγηση στη λίμνη της Οχρίδας. Η λίμνη αυτή είναι από τις βαθύτερες λίμνες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, το πλοίο είχε άδεια για μεταφορά μέχρι 43 επιβατών, ενώ σε αυτό επέβαιναν 74 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Βούλγαροι τουρίστες. Ο πλοίαρχος και πέντε ακόμη επιβάτες του πλοιαρίου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Οχρίδας. Τα αίτια του δυστυχήματος, για την ώρα θεωρούνται άγνωστα.Η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας θα αποστείλει στην Οχρίδα αεροπλάνο για να παραλάβει τις σορούς των Βουλγάρων πολιτών,, καθώς και εκείνους που σώθηκαν.

Σύμφωνα με τις αρχές της ΠΓΔΜ, το πλοιάριο είχε περάσει πρόσφατα από τεχνικό έλεγχο, ενώ ιδιοκτήτης του είναι πολίτης της ΠΓΔΜ, κάτοικος της παραλίμνιας πόλης Οχρίδας, η οποία είναι το γνωστότερο και μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο στην ΠΓΔΜ. Η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για το δυστύχημα και κήρυξε την αυριανή ημέρα ως ημέρα εθνικού πένθους, ενώ στην Οχρίδα μετέβησαν τόσο ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόρκι Ιβάνοβ, όσο και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Γκεόργκι Παρβάνοφ, τον οποίο ενημέρωσε ότι έως τη στιγμή της μεταξύ τους επικοινωνίας, τα σωστικά συνεργεία είχαν ανασύρει σώους, 35 ανθρώπους.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Μίλε Γιανακίεφσκι, γνωστοποίησε ότι υπέβαλε παραίτηση για λόγους ηθικής τάξεως.

Επί τόπου έσπευσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μαρίν Ράικοφ, με εντολή του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες μεταφοράς των σορών των άτυχων Βούλγαρων πολιτών.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, όλα συνέβησαν πολύ ξαφνικά και οι επιβαίνοντες στο πλοίο δεν είχαν αρκετό χρόνο αντίδρασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0