Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Άλλαξε χέρια ο «Ελεύθερος Τύπος» - TVXS

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Άλλαξε χέρια ο «Ελεύθερος Τύπος» - TVXS












 
 








Δημοσίευση: 10-09-2009 14:43 από Ομάδα TVXS


 


Αποστολή με email  Προσθήκη στο Facebook


 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης των τίτλων των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής», όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα. Τα χρήματα από την εξαγορά θα μοιραστούν στους απολυμένους του ΕΤ και του ρ/σ City 99,5, ανακοίνωσε η οικογένεια Αγγελοπούλου. Για «χρύσωμα του χαπιού» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι και τονίζουν ότι επιμένουν στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Δημοσίευση: 10-12-2008 23:28

Μετά τον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, ο οποίος πουλήθηκε στον εφοπλιστή Β. Ρέστη, άλλαξε χέρια επίσημα και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Οι τίτλοι της καθημερινής εφημερίδας, της κυριακάτικης έκδοσης «Τύπος της Κυριακής» και της διαδικτυακής πύλης www.e-tipos.com, περιήλθαν στην κυριότητά των κ.κ. Αλ. Σκαναβή – Δ. Μπενέκο έναντι του ποσού των 1.095.000 ευρώ, σύμφωνα με το «Βήμα».

Ο κ. Μπενέκος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής στην εφημερίδα «Έθνος» και συνεκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ως πριν από έναν χρόνο ενώ ο κ. Σκαναβής ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος» και οικονομικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Επιβεβαιώνοντας την απόκτηση της κυριότητας της εφημερίδας, σε συζήτησή με μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, o Δ. Μπενέκος έκανε γνωστή την πρόθεσή του να απορροφήσει μόλις 50 από τους 350 εργαζόμενους στον «Ε.Τ.» και τον «Τύπο της Κυριακής». Σύμφωνα με τους νέους εκδότες, η εφημερίδα θα επανακυκλοφορήσει αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ενώ η γραμμή της εφημερίδας θα παραμείνει η ίδια.

Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια Αγγελοπούλου με την ακόλουθη ανακοίνωσή της: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης των τίτλων των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής και της διαδικτυακής πύλης e-tipos.com καθώς και του ραδιοσταθμού City 99,5.

Σύμφωνα με τη δημόσια δέσμευση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, της 29ης Ιουνίου 2009, το σύνολο των εσόδων από την πώληση θα διανεμηθεί σε όλους τους πρώην εργαζομένους σε αυτά τα μέσα επικοινωνίας, πέραν των αποζημιώσεων που έχουν ήδη λάβει.

Ο εκκαθαριστής καλεί όλους τους πρώην (μέχρι την 19/06/2009) εργαζομένους του Ε.Τ., του ΕτΚ, του e-tipos.com και του ραδιοσταθμού City 99,5 να επικοινωνήσουν με το γραφείο του προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία καταβολής του ποσού που τους αναλογεί.

Η επικοινωνία με το διαχειριστή Χ. Μπιλλίνη μπορεί να γίνεται από την επόμενη εβδομάδα και η διανομή θα γίνει με αλφαβητική σειρά. Σημειώνεται ότι το ποσό θα μοιραστούν όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέμειναν και εργάζονται σήμερα στο City 99,5
».

Με ανακοίνωση που ανάρτησαν στο blog τους οι απολυμένοι των δύο μέσων, η οικογένεια Αγγελοπούλου, με την ανωτέρω ανακοίνωση επιχειρεί να βάλει «τους δικούς της τίτλους «τέλους» και με το δικό της τρόπο, στην πορεία της ιστορικής εφημερίδας και στη σκανδαλώδη τακτική της τα τρία προηγούμενα χρόνια. Για να χρυσώσει το χάπι, προφανώς και για προστασία της δημόσιας εικόνας της, αποφασίστηκε να προστεθούν τα δυο ποσά, το αντίτιμο εξαγοράς του City- 1,2 εκατ. ευρώ-και αυτό των τίτλων του Ε.Τ -1,095- και το συνολικό ποσό να διανεμηθεί ισόποσα στους απολυμένους των δυο παραπάνω Μέσων». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «επιμένουν στην επίσημη ενημέρωση για την εξαγορά των τίτλων, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.»

Η 5μελής επιτροπή εργαζομένων αποφάσισε α) να αποστείλει εξώδικο στον εκκαθαριστή της εταιρείας κ. Μπιλίνη, με το οποίο θα ζητά να ενημερωθεί επίσημα για τους όρους πώλησης της εφημερίδας, τη βιωσιμότητα (τυχόν business plan) και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας και β) να επιδιώξει συνάντηση με τη νέα ιδιοκτησία της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, έγινε η πώληση του ραδιοσταθμού City 99,5 στον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού MTV και μέτοχο του ΔΟΛ, Βίκτωρα Ρέστη, έναντι ποσού που κυμαίνεται περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγές: Τα Νέα, Ελευθεροτυπία, Ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com, Αυγή, Κέρδος




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0