Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Γιατί σέρνονται οι ποινικές υποθέσεις

Αρχική | Διάφορα | Νομικά θέματα | Γιατί σέρνονται οι ποινικές υποθέσεις

 

Του Γιώργου Ξένου, Δικηγόρου


Κάποιος, που έχει μηνυθεί για απάτη κλπ (ΠΡΩΤΗ ΜΗΝΥΣΗ), για  να αμυνθεί μηνύει τη μάρτυρα κατηγορίας για ψευδορκία (ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΝΥΣΗ - Αριθμός βιβλίου μηνύσεως………).  Εκείνη τον μηνύει για ψευδή καταμήνυση  (ΤΡΙΤΗ ΜΗΝΥΣΗ - Αριθμός βιβλίου μηνύσεως………..). Και οι τρεις μηνύσεις έχουν ασκηθεί  στην Εισαγγελία Αθηνών.

Ο εισαγγελέας που επεξεργάζεται την τρίτη μήνυση, θέλει να μάθε σε ποιο  στάδιο βρίσκεται η δεύτερη  μήνυση, την οποία δεύτερη  μήνυση επεξεργάζεται η ίδια –εννοείται-  Υπηρεσία, δηλ. ένας άλλος εισαγγελέας της Εισαγγελίας Αθηνών.

Τί κάνει  λοιπόν ο Εισαγγελέας  για να μάθει αυτή την πληροφορία; Τα εξής απλά : Διαβιβάζει από την Εισαγγελία Αθηνών τη δικογραφία της τρίτης μήνυσης στον Πταισματοδίκη Πειραιώς –αρμόδιο λόγω του τόπου κατοικίας της μηνύτριας & μηνυόμενης-  με εντολή να καλέσει τη  μηνύτρια και να της ζητήσει να προσκομίσει πιστοποιητικό της Εισαγγελίας Αθηνών περί της πορείας της αντιθέτου μηνύσεως.

Ο Πταισματοδίκης Πειραιώς, όταν παίρνει τη δικογραφία, κάνει σχετικό σήμα προς το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος (τόπος κατοικίας της μηνύτριας – μηνυόμενης) . Το αστυνομικό Τμήμα στέλνει πρόσκληση προς αυτήν και την καλεί να προσέλθει  ενώπιον του Πταισματοδίκη για «διεκπεραίωση υπόθεσης που την αφορά σχετικά με μήνυσή της κατά ….»

Αυτή –αφού έχει συνεννοηθεί με το δικηγόρο της, ο οποίος έκανε και τα σχετικά τηλεφωνήματα  και  παίρνονται μια μέρα άδεια- θα εμφανισθεί ενώπιον του Πταισματοδίκη και θα πληροφορηθεί τί ζητάει ο Εισαγγελέας. Θα χρειαστεί –παίρνοντας άλλη μια μέρα άδεια- να πάει  από το Πέραμα που κατοικεί στην Αθήνα, στην Εισαγγελία Αθηνών και να υποβάλει σχετική αίτηση. Αν είναι τυχερή ίσως να πάρει αυθημερόν το πιστοποιητικό για την πορεία της αντίθετης μήνυσης. Αν όχι θα ξαναπάει. Να προλάβει όμως να γυρίσει  στον Πειραιά και να παραδώσει το πιστοποιητικό στον Πταισματοδίκη Πειραιώς, για να το ενσωματώσει στη δικογραφία της τρίτης μήνυσης, μάλλον αδύνατο, άρα θα πάει  την άλλη μέρα (ακόμη μια μέρα άδεια).

Ο Πταισματοδίκης  Πειραιώς περιχαρής θα βάλει  το πιστοποιητικό  στη δικογραφία και θα την διαβιβάσει στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η αρμόδια Υπηρεσία θα τη βάλει  στη θυρίδα του Εισαγγελέα. Εκείνος σε κάποιο χρονικό σημείο θα την παραλάβει και όταν θα έλθει η  σειρά της, σε κάποιο πάλι χρονικό σημείο, θα την επανεπεξεργασθεί και θα πληροφορηθεί το  στάδιο στο οποίο βρισκόταν,  όταν ελήφθη το πιστοποιητικό, η αντίθετη δικογραφία.  Και  τότε   θα προχωρήσει  η δικογραφία αυτή παρακάτω.

Για να αντλήσει αυτή την πληροφορία ο Εισαγγελέας ασχολήθηκαν : Αυτός ο ίδιος. Οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας Αθηνών. Ο Πταισματοδίκης Πειραιώς. Η Γραμματέας του Πταισματοδίκη Πειραιώς. Οι υπηρεσίες του Πταισματοδικείου Πειραιώς. Η μηνύτρια – μηνυόμενη. Ο δικηγόρος της. Το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος.

Όλοι αυτοί αφιέρωσαν χρόνο και προέβησαν σε υλικές ενέργειες, νομίζοντας ότι εργάζονται…

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα, όπως λέμε,  δικά σας.

Protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κακούργημα γίνεται και πάλι η αιμομειξία

13 Ιουλίου 2021, 12:42
Ιωάννα Μάνδρου      Αλλαγές που επιβάλλει η συχνότητα των εγκλημάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων και ενδοοικογενειακής βίας, προκαλώντας ...

Διαμεσολάβηση: Πώς θα λύνονται αστικές διαφορές στα γραφεία των δικηγόρων

26 Νοεμβρίου 2019, 22:33
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο θεσμό ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις ...

GDPR: Επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο από την ελληνική Αρχή προστασίας δεδομένων

21 Σεπτεμβρίου 2019, 19:27
Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στην PWC για παράνοµη επεξεργασία των δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα των ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0