Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει οι αυτοκτονίες υπαλλήλων στη France Telecom - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει οι αυτοκτονίες υπαλλήλων στη France Telecom - in.gr




















13/9

Η κυβέρνηση συναντά τη διοίκηση

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το σκληρό μάνατζμεντ και ζητούν κρατική παρέμβαση







Παρίσι
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο










 
 

Με τον επικεφαλής της France Telecom συναντάται στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Νταρκό, καθώς διογκώνονται οι φωνές των συνδικάτων που ζητούν κρατική παρέμβαση μετά από νέα αυτοκτονία εργαζομένου στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο -την 23η από την έναρξη του 2008. 

Μία 32χρονη υπάλληλος της France Telecom έβαλε τέλος στη ζωή της το απόγευμα της Παρασκευής πηδώντας από το παράθρο στον έκτο όροφο του κτιρίου της εταιρείας στο Παρίσι. Είχε προηγηθεί σύσκεψη κατά την οποία η εργαζόμενη ενημερώθηκε ότι θα έχει άλλον διευθυντή.

Δύο ημέρες νωρίτερα ένας 48χρονος τεχνικό στην Τρουά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καρφώνοντας στο στομάχι του ένα μαχαίρι στη διάρκεια σύσκεψης στελεχών όταν του ανακοινώθηκε ότι θα έπρεπε να αλλάξει δουλειά στην ίδια πόλη.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το σκληρό μάνατζμεντ της πολυεθνικής, που ιδιωτικοποιήθηκε το 1998, και ζητούν κρατική παρέμβαση. Η εταιρεία από πλευράς της αναφέρει ότι η κλίμακα αυτοκτονιών στατιστικά δεν είναι ασυνήθιστη για όμιλο που απασχολεί συνολικά 100.000 εργαζόμενους.

«Σήμερα, πιστεύουμε πως η διοίκηση είναι ανίκανη να χειριστεί την κατάσταση αυτή» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο Σεμπαστιάν Κροζιέ, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFE-CGC.

«Καλούμε τον κύριο μέτοχο, που είναι ακόμη το κράτος, να παρέμβει έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην σκέπτονται ότι θα πρέπει να τερματίσουν τη ζωή τους επειδή η ζωή στη France Telecom είναι αφόρητη» λέει.

Η France Telecom, η οποία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα δικά της στοιχεία για τις αυτοκτονίες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διακόπτονται έως τα τέλη Οκτωβρίου οι μετακινήσεις και οι νέες αναθέσεις εργασίας. Δεσμεύθηκε ότι θα προσλάβει επιπλέον 100 υπαλλήλους στον τομέα ανθρωπίνων πόρων προκειμένου να εντοπίσει τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα συνδικάτα δήλωσαν πως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα προκειμένου οι εργαζόμενοι να τα βγάλουν πέρα με τις ραγδαίες αλλαγές που έχουν επέλθει στην France Telecom αφότου μετατράπηκε από μία δημόσια υπηρεσία, στην οποία πολλοί
είχαν μια δουλειά για όλη τους τη ζωή, σε μία εταιρία που οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, καθορίζει στόχους κερδοφορίας και είναι αντιμέτωπη με τον έντονο ανταγωνισμό.

«Η διοίκηση έχει λάβει επείγοντα μέτρα αλλά τα θεμελιώδη προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μερίκ από το δεύτερο μεγαλύτερο γαλλικό συνδικάτο, τη CGT. «Επειτα από χρόνια αναδιάρθρωσης, απολύσεων και αλλαγών, ορισμένοι άνθρωποι
απλώς δεν μπορούν να αντέξουν άλλο».

Η France Telecom δηλώνει πως κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά προσθέτει πως οι αυτοκτονίες είναι σε κανονικά επίπεδα για μία εταιρία του μεγέθους της και πως ο αριθμός τους δεν αυξάνεται.

Ο επικεφαλής Ανθρωπίνων Πόρων Ολιβιέ Μπαρμπερό δήλωσε στην εφημερίδα Le Monde πως είναι «πολύ απλουστευτικό» να συνδέονται οι αυτοκτονίες αποκλειστικά με τις συνθήκες εργασίας, παραδέχθηκε ωστόσο πως ορισμένοι εργαζόμενοι «ανησυχούν και αισθάνονται άσχημα» εξαιτίας των αλλαγών στην «κουλτούρα» της επιχείρησης.

Η France Telecom ιδιωτικοποιήθηκε κατά τη δεκαετία του '90, ωστόσο τα δύο τρίτα του γαλλικού προσωπικού της έχουν καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου και δεν γίνεται να απολυθούν.

Κι όμως, αυτοί οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους διανύουν τη δεκαετία των 40 ή των 50 χρόνων τους, καλούνται συχνά να αλλάξουν δουλειά ή μετακινούνται σε άλλες πόλεις, καθώς η France Telecom επιδιώκει την προσαρμογή της στη νέα τεχνολογία και τον ανταγωνισμό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0