Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η πρώτη "Επιτροπή Φίλων της Ελλάδας" στην Αυστραλία! - του δημοσιογράφου κ. Αλφρέδου - Γιώργου Κουρή (Μελβούρνη)

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Η πρώτη "Επιτροπή Φίλων της Ελλάδας" στην Αυστραλία! - του δημοσιογράφου κ. Αλφρέδου - Γιώργου Κουρή (Μελβούρνη)
 

Lord Byron

ΜΠΡΑΒΟ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ  ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ !

ΙΔΡΥΣΕ ΠΡΩΤΟ  «  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΦΙΛΩΝ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔAΣ » 

                      ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΦΡΕΔΟΣ –ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΟΥΡΗΣ,ΟΑΜ

   Παλαίμαχος ομογενειακός δημοσιογράφος,εκδότης και συγγραφέας

 

Την  Τρίτη , 3 Σεπτεμβρίου , 2009 έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ, μιά πολύ ευχάριστη είδηση ,που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα, την εδώ Ομογένεια , όλα τα Κοινοβούλια της Αυστραλίας, και όλους τους ‘Ελληνες της Διασποράς. 

Η  ευχάριστη είδηση είναι,  ότι 34 βουλευτές, εκ των οποίων 4 ελληνικής καταγωγής , μέλη του Κοινοβουλίου  της Βικτώριας  και οι υπόλοιποι 30 φιλέλληνες βουλευτές συνάδελφοί τους,  συγκρότησαν την 1η Σεπτεμβρίου, 2009 « Ελληνο-Αυστραλιανή Επιτροπή Φίλων  της Ελλάδας »

‘Οπως  αναφέρουν τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα ο « Νέος Κόσμος » στην ανωτέρω έκδοσή του της Πέμπτης 3/9/09 : « Είναι η πρώτη Επιτροπή, που συγκροτείται στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο της Βικτώριας ,με κεντρικούς στόχους την προώθηση των σχέσεων και δεσμών του Κοινοβουλίου με την Ελλάδα , καθώς και την σύσφιγξη των πολιτισμικών και άλλων δεσμών της Ελλάδας με την Βικτώρια.»

Τονίσθηκε δε ιδιαίτερα από τα  34 μέλη που παρέστησαν στην ιδρυτική συνεδρίαση της Επιτροπής, ότι « η Επιτροπή  Φίλων της Ελλάδας » είναι υπερκομματική και συμμετέχουν Βουλευτές και Γερουσιαστές απ’όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.

Επίσης έγινε γνωστό ότι την ημέρα της ιδρυτικής συνεδρίασης εξελέγησαν δύο προεδρεύοντες , οι : Martin Foley ( ALP- βουλευτής  του Albert Park ) και  Martin  Dixon      ( LiberalNepean και σκιώδης υπουργός Παιδείας.

Επίσης Γραμματέας εξελέγη ο κ. Bob Stenholt (ALP-βουλευτής  Burwood ).

‘Οπως έγινε επίσης γνωστό, η Επιτροπή θα συναντηθεί σύντομα με τον Γενικό Πρόξενο της ‘Ελλάδας στη Μελβούρνη τον κ. Χρήστο Σαλαμάνη , γιά να συζητήσει τους λόγους συγκρότησης της επιτροπής και τους στόχους της. Θα επιδιώξει δε την οργάνωση εκδήλωσης στην  Πολιτειακή  Βουλή, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την  « Αδελφοποίηση της Μελβούρνης  με την  Θεσσαλονίκη ».

Τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης Επιτροπής στην Αυστραλία  « Οι Φίλοι της ‘Ελλάδας » είναι  τα εξής:Jude Perera ,Steve Herbert, Khalil Eideh, Nazih Εlasmar,Martin Foley,Jenny Mikakos,John Pantazopoulos,Martin Dixon,Judith Graley, Nicholas Kotsiras, Cristine Fyffe, Geoff Howard,Brian Tee, Ann Barker,Richard Dalla Riva, Rob Stensholt, George Seitz,lily D’Ambrosio, Jenny Huppert,Johan Scjeffer, Theo Theophanous , Heidi Victoria, Ryan Smith, David Hodgett, Colin Brooks,Michael O’Brien , Don Nardella, Danielle Geen, Rod Hudson , Lynne Kosky, Inga Peulich, Murray Thompson,Wendy Lovell, Telmo Languiller .

Η ομογενής υφυπουργός Πολεοδομίας Τζένη Μικάκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της γιά τη συγκρότηση της Επιτροπής κι’εδήλωσε απόλυτα αισιόδοξη γιά το ρόλο και  το ουσιαστικό έργο, που  ευελπιστεί να επιτελέσει  μελλοντικά η Επιτροπή :

« Φίλοι της Ελλάδας » .

Οφείλω βεβαίως να προσθέσω ,ότι και εγώ είμαι πανευτυχής ,όχι μόνο διότι ο “σπόρος” που φύτεψα με την  επιστολή μου της Δευτέρας 20 Ιουλίου ,2009 σ’αυτή την ηλεκτρονική εφημερίδα μας το « Νέο Πυρσό » , καρποφόρησε –κρίνοντας από τα γράμματα και τα τηλεφωνήματα που επήρα-, αλλά καρποφόρησε επίσης και με  το ίδιο  γράμμα μου που δημοσίευσε ο « Νέος Κόσμος» στην έκδοση του της Πέμπτης 23 Ιιουλίου,2009 με τίτλο : “Επιτροπές Φίλων  Ελλάδας ” , αφού το επικρότησαν με τα γράμματά τους στην ίδια εφημερίδα και  άλλοι γνωστοί συμπάροικοι οι κ.κ. Κυριάκος Βαβάκης και Αθανάσιος Τσιαμπούρης, και οι έγκριτοι αρθρογράφοι με γνώσεις και με  κύρος οι κ.κ.  Δρ  Κώστας Βίτκος και  Κυριάκος  Αμανατίδης .

Επίσης τώρα το επισφραγίζει και στην Αθήνα το 35ον Διεθνές Βυρωνικό Συνέδριο στο οποίον ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας προσφωνόντας τον  γνωστό Αμερικανό Βυρωνιστή Τζέρομ Μακ Γκαν, σ’επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών,αναφέρθηκε και στο έργο του μεγάλου φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα.(Νέος Κόσμος  Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,2009 σελ.10).  

Υπήρξαν βεβαίως και μιά-δυό διαφωνίες αναμενόμενες,αυτών  που συνήθως « βλέπουν  το δένδρο..και χάνουν το δάσος!..»,γιά λόγους πολιτικής και πελατειακής σκοπιμότητας.

 Στη προκειμένη περίπτωση του άρθρου μου, το κύριο θέμα ήτανε, να γίνουν “Επιτροπές Φίλων της Ελλάδας “ , που όπως δείχνουν τα πράγματα τους χρειάζεται η Γενέτειρά μας και αυτό  είναι το « δάσος » , που δεν πρέπει να χάσουμε !...   

Είναι το « δάσος..» ,που όπως ομολόγησε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης το χρειαζόμαστε γιατί : « η Ελλάδα είναι ανάδελφη!..»

Γι’αυτό συμπληρώνω κι’εγώ,επειδή είμαστε μικρή χώρα και δεν έχουμε « συγγενείς », πρέπει  να φροντίσουμε τουλάχιστον να κάνουμε φίλους διεθνώς !.

Και εδώ είναι που διαφώνησα με τον Μπ.Σταυρόπουλο και του έδωσα «κόκκινη» κάρτα.

Γιατί αντί να κοιτάξει το «δάσος» -να επικροτήσει δηλαδή την ιδέα να γίνουν «Επιτροπές Φίλων της Ελλάδας» σ’όλα τα πέρατα της Γης, είδε « το δένδρο » βρήκε δηλαδή τον άγνωστο Κωστή Παπαγιώργη και τον εγκωμίασε,  που έγραψε στο βιβλίο του, γιά να το πουλήσει ,  ότι ο Λόρδος Βύρωνας δεν ήτανε Φιλέλληνας,αλλά τουρκόφιλος!..  

Συμφωνώ βεβαίως , ότι πρέπει να είναι οι φίλοι μας οπωσδήποτε ειλικρινείς και γι’αυτό    είμαι ιδιαίτερα ευτυχής. Διότι, αυτοί οι 34 βουλευτές της Βικτώριας είναι όντως ειλικρινείς φίλοι και γι’ αυτό κι’ εγώ και όλοι μας,  τους λέμε αυτό το « εγκάρδιο μπράβο! »

Μακάρι να βρεθούν παρόμοιοι φίλοι της Ελλάδας και από άλλες πολιτείες της  Αυστραλίας  και να παραδειγματισθούν  και  να βρεθούν και  από άλλες  χώρες.  

ΑΛΦΡΕΔΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΟΥΡΗΣ,ΟΑΜ

 

 



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0