Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αύριο φτάνουν τα πρώτα εμβόλια της νέας γρίπης - City Press

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Αύριο φτάνουν τα πρώτα εμβόλια της νέας γρίπης - City Press
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Αύριο τα πρώτα εμβόλια

 

Σπύρος Χριστόπουλος

17-09-2009




Οι πρώτες περίπου 100.000 δόσεις του εμβολίου κατά της νέας γρίπης φτάνουν αύριο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπ. Υγείας Δ. Αβραμόπουλος κατόπιν σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης, που έγινε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Τα εμβόλια θα αποθηκευθούν στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας στη Βάρη και θα τοποθετηθούν σε ειδικά ψυγεία προκειμένου να συντηρηθούν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως ότου εγκριθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Σημειώνεται πως για να αρχίσει η χορήγηση του εμβολίου στην Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας της Ε.Ε., κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Βάσει των συστάσεων που έχουν γίνει έως σήμερα, πρώτοι πρόκειται να εμβολιαστούν οι επαγγελματίες υγείας, δηλαδή γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στα 70.000 άτομα, οι έγκυες που βρίσκονται στο δεύτερο και στον τρίτο μήνα κύησης (εκτιμώνται σε 90.000 άτομα), αλλά και άτομα που φροντίζουν ή φυλάσσουν παιδιά ηλικίας έως έξι μηνών. Πάντως, σήμερα η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμού πρόκειται να εισηγηθεί αν θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά, και γενικότερα να καθορίσει ποιες ομάδες ορίζονται ως πρώτης προτεραιότητας.

Στο κρίσιμο ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί μεγάλος αριθμός απουσιών σε μαθητές, σε ποσοστό 40% με 50%, ή σε εκπαιδευτικούς ενός σχολείου, αυτό είναι κριτήριο για τη διακοπή λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας. Πάντως, και όπως είπε ο υπουργός, στις δέκα ημέρες λειτουργίας των σχολείων και στις τέσσερις εβδομάδες λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



Blek την 22 Σεπτεμβρίου 2009, 00:23
Σχόλιο από Blek
Ευτυχώς που δε μας ξεχάσανε όλοι παρόλο που βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές. Είναι πολύ σύνηθες σε προεκλογική περίοδο να μην ασχολείται κανένας με τίποτα άλλο εκτός από το πώς θα κερδίσει ψήφους. Η γρίπη όμως δεν…ψηφίζει παρά μόνο ενδέχεται να γίνει πιο επικίνδυνη τώρα που έρχονται και τα πρώτα κρύα. Συγχαρητήρια λοιπόν στο εν λόγω υπουργείο το οποίο δεν άφησε τους πολίτες απροστάτευτους σε μια αντικειμενικά δύσκολη για τη δημόσια υγεία εποχή.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0