Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εκλάπη ο πίνακας "Οικογένεια" του Νικολάου Γύζη - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Εκλάπη ο πίνακας "Οικογένεια" του Νικολάου Γύζη - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

24/9/2009


Εκλάπη πίνακας του Νικολάου Γύζη από το σπίτι επιχειρηματία

Κωστας Oνισενκο

ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ. Την κλοπή πίνακα του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου Νικολάου Γύζη κατήγγειλε χθες επιχειρηματίας. Ειδικότερα, άγνωστοι μπήκαν στο διαμέρισμα τρίτου ορόφου του επιχειρηματία στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, και αφαίρεσαν τον πίνακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόκειται για ελαιογραφία με θέμα «Οικογένεια», και -όπως εκτίμησε στην αστυνομία ο 50χρονος επιχειρηματίας- η αξία του, σε περίπτωση που πουληθεί, ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.

Πάντως, οι διαρρήκτες φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και είχαν αποφασίσει το τι θα αφαιρέσουν, ενώ γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκεται ο πίνακας καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη αναζήτησης μέσα στο σπίτι και το μόνο αντικείμενο που αφαιρέθηκε ήταν το έργο τέχνης.

Η κλοπή έγινε μεταξύ 8 το πρωί και 7.30 το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκονταν στο σπίτι και καταγγέλθηκε το ίδιο απόγευμα. Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με γνώσεις του αντικειμένου, η περίπτωση κλοπής πίνακα θεωρείται σπάνια στην Ελλάδα, ιδίως όταν γίνεται με τέτοια οργάνωση.

Κατά πάσα πιθανότητα, το έργο τέχνης προορίζεται να φύγει παράνομα και να πωληθεί στο εξωτερικό. Αυτό στην περίπτωση που οι δράστες σχετίζονται με οργανωμένο κύκλωμα που εμπορεύεται έργα τέχνης.

Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να δρούσαν για λογαριασμό ατόμου ο οποίος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για έργα του συγκεκριμένου ζωγράφου.

Τέλος, η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο οι δράστες να μην έχουν καμία σχέση με ανάλογα κυκλώματα και να βρίσκονται στο περιβάλλον του θύματος, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ότι φιλοξενεί στο σπίτι του ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το τοπικό τμήμα ασφαλείας. 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0