Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Ο Βασίλης κι ο Άι Βασίλης", Της Ελένης Λιντζαροπούλου - Εκδόσεις Παρρησία

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Βιβλίο | "Ο Βασίλης κι ο Άι Βασίλης", Της Ελένης Λιντζαροπούλου - Εκδόσεις Παρρησία

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY


«Ο Βασίλης κι ο Άι Βασίλης»

 

Συγγραφέας: Ελένη Λιντζαροπούλου

Εικονογράφηση: Μαρία Πεπονά

Εκδόσεις: Παρρησία

Σκληρό εξώφυλλο

Τιμή: 8€

ISBN 978-960-696-085-7

 

Υπάρχει στ’ αλήθεια ο Άγιος Βασίλης;

«Κολλημένη στον τοίχο» ως εκπρόσωπος των μεγάλων, η συγγραφέας, από τον μικρό Βασίλη, τον απόλυτα απαιτητικό και αμφισβητία βαφτισιμιό της, και αναλογιζόμενη την «δύσκολη» στιγμή των απαντήσεων που πρέπει να δοθούν στις ερωτήσεις των παιδιών… αποφάσισε να μιλήσει γι αυτό το πάντα επίκαιρο και «καυτό» θέμα. Να απαντήσει με αλήθεια και αγάπη – μόνο έτσι γίνεται – για να βγει και εκείνη από την δύσκολη θέση αλλά και για να ξαλαφρώσει όσους από εμάς έχουμε έρθει στην θέση της, και είμαστε πολλοί.

Στις σελίδες του βιβλίου, μαζί με τον Βασίλη,  μαθαίνουμε και οι μεγάλοι την ιστορία του Αι Βασίλη αλλά και του Santa Claus. Μαθαίνουμε πώς γεννήθηκε η σχέση των δύο με τα παιδιά και ανακαλύπτουμε την αληθινή απάντηση στο ερώτημα:

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης;»

 

Η θαυμάσια εικονογράφηση του βιβλίου είναι της Μαρίας Πεπονά που, με τον υπέροχο χρωστήρα της, κατάφερε να εκφράσει – με σπάνια ευαισθησία και αγάπη – μέσα από λαμπερά χρώματα και προσιτές εικόνες για τα παιδιά όλα όσα ήθελε να πει η συγγραφέας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Λιντζαροπούλου γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το 1962. Σπούδασε Θεολογία, Θεατρική Εμψύχωση, Δημόσιες Σχέσεις & Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού και είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στον Δήμο Κορυδαλλού.

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής έρευνας, ασχολήθηκε με την ανίχνευση των θρησκευτικών και χριστολογικών στοιχείων στο έργο σύγχρονων Ελλήνων ποιητών και συνέγραψε δύο εργασίες: «Δ.Π.Παπαδίτσας “Εν Πάτμω” - Θρησκευτικό συναίσθημα και Αποκαλυπτικό μήνυμα.» και «“Συντροφεύοντας τις ακριβές μας αμφιβολίες, …” Χριστολογικά και θρησκευτικά στοιχεία στο έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη.».

Έχει διασκευάσει θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά, περιστασιακά ασχολείται με την λογοτεχνική κριτική και γράφει για θέματα που αφορούν στην πολιτική και την κοινωνία στο διαδίκτυο.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παρουσίαση βιβλίου: Ι. Μπουγά, "Η ελληνική Βανδέα"

29 Σεπτεμβρίου 2022, 19:14
                            ...

"Oι μοδίστρες του Άουσβιτς"

20 Σεπτεμβρίου 2021, 20:41
Άγνωστες πτυχές από το κολαστήριο του Άουσβιτς συνεχίζουν να έρχονται στο φως. Η ιστορικός ...

40ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης... Παρέα με τα βιβλία της Ευαγγελίας Γιάννου!

29 Ιουνίου 2021, 21:08
Τα βιβλία είναι τα καλύτερα εφόδια που μπορεί να πάρει μαζί του ένας άνθρωπος ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Violet Jessop: Μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης!

    Θα ήθελα, φίλοι μου, να μοιραστώ σήμερα μαζί σας την ιστορία μιας γυναίκας, που - όσο απίστευτο κι αν ακούγεται - επέζησε από τρία ναυάγια: του Τιτανικού, του Βρεταννικού και του Ολυμπιακού!   Φωτό: Τιτανικός - By Francis Godolphin Osbourne Stuart, en.wikipedia.org Η Βάιολετ Κόνστανς Τζέσσοπ (1887–1971) ήταν συνοδός σε υπερωκεάνια κρουαζιερόπλοια και εθελόντρια νοσοκόμα στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγινε γνωστή γιατί επέζησε του ναυαγίου ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0