Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι Δεινόσαυροι στην Αθήνα!

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Οι Δεινόσαυροι στην Αθήνα!

 

Η έκθεση που επιμελήθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου αποκαλύπτει τα μυστικά των γιγάντιων πλασμάτων.

 

Οι δεινόσαυροι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου βρίσκονται στην Αθήνα -στην οποία θα παραμείνουν μέχρι τις 4 Μαρτίου, σε μία έκθεση που αποκαλύπτει όλα όσα οι επιστήμονες γνωρίζουν για το πώς κυνηγούσαν και τί έτρωγαν οι δεινόσαυροι.

Από τον κακόφημο σαρκοφάγο T. Rex και τον εκπληκτικό Baryonyx μέχρι τον φυτοφάγο Iguanodon, τα μυθικά αυτά ζώα μας υποδεικνύουν τους ποικίλους τρόπους της στρατηγικής που εφάρμοζαν για να βρουν την τροφή τους. «Όλοι γνωρίζουν ότι ο T.Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyx;», λέει η Dr. Angela Milner, ειδική στους δεινόσαυρους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «ο επισκέπτης μπαίνει σε ρόλο ερευνητή μελετώντας νύχια, έντερα ακόμη και περιττώματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, προκειμένου να ανακαλύψει τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι».

Σε 850 τ.μ. συγκεντρώνονται ομοιώματα απολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα και 10 από τα πιο θεαματικά hi-tech animatronics, ενώ μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες καλούν τον επισκέπτη να μπει σε ρόλο ερευνητή βάζοντάς τον να κάνει ακόμη και εικονικές ανασκαφές!

Στην έκθεση «Δεινόσαυροι» μπορεί να δει κανείς ότι...

- Η λέξη Δεινόσαυρος σημαίνει «δεινή - τεράστια Σαύρα» και πήρε το όνομα αυτό το 1842 από τον Άγγλο παλαιοντολόγο Rickard Owen. Με τον όρο δεινόσαυροι αναφέρονται τα πιο εντυπωσιακά ζώα στην ιστορία της Γης!

- O Τυραννόσαυρος Ρεξ (T. Rex) -ο βασιλιάς των δεινοσαύρων όπως δηλώνει και το όνομά του- έζησε 67 εκατομμύρια χρόνια πριν και μέχρι και σήμερα θεωρείται το φοβερότερο σαρκοφάγο που έζησε ποτέ στη Γη. Το λιοντάρι και η αρκούδα μπορούν να χαρακτηριστούν μπροστά του, ως άοπλοι... νάνοι.

- Ο Βαρυόνυχας (Baryonyx) ήταν ένας σαρκοφάγος ιχνηλάτης και ένας από τους -λιγότερο γνωστούς- δεινόσαυρους που τρεφόταν και με ψάρια!

- Ο Οβιράπτορ (Oviraptor) που το όνομα του στα λατινικά σημαίνει κλέφτης αυγών, τρεφόταν με τα αυγά άλλων δεινοσαύρων ενώ το παρουσιαστικό του θυμίζει τεράστιο πτηνό, αφού είναι 2 μέτρα μήκος και 1.2μ. ύψος.

- Ο Κοιλόφυσις (Coelophysis) είναι ένα από τα πρώτα είδη δεινοσαύρων. Μικρός (μόλις 23 κιλά), δίποδος και με μία ημιάκαμπτη ουρά που λειτουργούσε ως πηδάλιο, «κατηγορήθηκε» πολλές φορές για κανιβαλισμό…

Η έκθεση «Δεινόσαυροι» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων, που θα ακολουθήσουν στον 4ο όροφο του The Mall Athens, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στις ψυχαγωγικές εκθέσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Αθήνα.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00 - 21.00

Σάββατο: 10.00 - 22.00

Κυριακή: 10.00 - 20.00.

Τιμές εισιτηρίου:

Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00 - 13.30: 5 ευρώ γενική είσοδος

Δευτέρα - Παρασκευή: 13.30 - 21.00: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)

Σαββατοκύριακο & αργίες: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)

Σχολεία: 5 ευρώ

Τηλ. επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 210 7280200

Τηλ. επικοινωνίας για το κοινό: 2109472029

www.kathimerini.gr

Αποστολή: Δημήτρης Κεφαλίδης, Γερμανία

 

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0