Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η επιστολή του Γερμανού ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη προς την Άνγκελα Μέρκελ

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Ευρώπης | Η επιστολή του Γερμανού ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη προς την Άνγκελα Μέρκελ

 

Από το γραφείο τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW δημοσιοποιείται επιστολή του Προέδρου του Συνδέσμου και Ευρωβουλευτού των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργου Χατζημαρκάκη προς την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Έναυσμα για την επιστολή ήταν η συμμετοχή του κ. Χατζημαρκάκη στην 5η Σύνοδο Κορυφής για την Ενσωμάτωση που πραγματοποιήθηκε στις 31.1. στην Καγκελαρία στο Βερολίνο και όπου ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης ήταν η ενσωμάτωση μεταναστόπουλων στην δημόσια διοίκηση της Γερμανίας. Γι αυτόν τον σκοπό η κυβέρνηση έχει ιδρύσει τον ιστότοπο www.wir-sind-bund.de .


Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Προς την
Καγκελάριο της Γερμανίας
κα. Α. Μέρκελ

ΘΕΜΑ: 5η Σύνοδος Κορυφής για την Ενσωμάτωση

Αξιότιμη κυρία Μέρκελ,

εκ μέρους του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) σας απευθύνω τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την πρόσκλησή σας να συμμετάσχουμε στην 5η Σύνοδο Κορυφής για την Ενσωμάτωση στην Καγκελαρία.

Αυτή η τακτική αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων και ιδεών λειτουργεί σίγουρα σαν πρότυπο σε άλλες χώρες. Το ότι σαν Καγκελάριος ασχολείστε προσωπικά και τόσο επίμονα με αυτό το θέμα αποδεικνύει την σημασία που πραγματικά αποδίδετε σε αυτό.

Ένα θέμα που δεν έτυχε της ανάλογης σημασίας κατά την συζήτηση της 31ης Ιανουαρίου 2012 αλλά απασχολεί πάρα πολύ τους εκπροσώπους των μεταναστών είναι η κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της Ευρωκρίσης.

Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος ανησυχεί βαθύτατα για το μέλλον της Ελλάδας. Η πολιτική λιτότητας που επέβαλε η Τρόϊκα οδήγησε την Ελλάδα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Τα ασθενέστερα μέλη της κοινωνίας είναι αυτά που πλήττονται ιδιαίτερα: Το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος έχει ήδη ανακοινώσει την διανομή κουπονιών τροφίμων σε μαθητές.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψη νοιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων που στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. ανακαλέσατε την ιδέα για τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο που θα επέβαλε ακόμη σκληρότερες περικοπές στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, μίας ιδέας που δυστυχώς προήρχετο από κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης.

Η πρόταση αυτή σίγουρα αντικατοπτρίζει την δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους της κυβερνητικής συμμαχίας σχετικά με την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Η λύση όμως δεν μπορεί να είναι η τοποθέτηση ενός επόπτου από το εξωτερικό. Απεναντίας η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ  άλλοτε συγκεκριμένη βοήθεια για την αναμόρφωση της διοίκησης, μίας διοίκησης που σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ (Ιανουάριος 2012) δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Ιδιαίτερο ρόλο παίζουν τόσο η Γερμανία όσο και οι ελληνικής καταγωγής Γερμανοί πολίτες στις προσπάθειες να ξεπεραστεί γρήγορα η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Ενσωμάτωση σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει να έχει κανείς την αίσθηση ότι η δεύτερη του πατρίδα βοηθάει τον τόπο καταγωγής του όταν αυτός βρίσκεται σε αδιέξοδο. Γι αυτό σας καλώ να συνδράμετε ενεργά ώστε η Ελλάδα να τύχει μίας βοήθειας που θα λειτουργήσει ευεργετικά στον τόπο. Δύο προσεγγίσεις μου φαίνονται δυνατές:

1) Η γερμανική διοίκηση απασχολεί όλο και περισσότερα μεταναστόπουλα. Επ ευκαιρία σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας „Wir sind bund“.  Στην δημόσια διοίκηση εργάζονται ήδη πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ελληνικής καταγωγής. Θα ήθελα να προτείνω όπως εξεταστεί το κατά πόσον θα μπορούσε να υπάρξει συνδρομή από μέρους αυτών των ατόμων της διοίκησης στην μεταφορά «βέλτιστων πρακτικών» στην Ελλάδα.

2) Στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εργάζονται πάνω από 2.500 Έλληνες. Πρόκειται για άτομα ικανά και με ειδικά προσόντα που σίγουρα θα ήσαν αποδεκτά στην Ελλάδα και θα ήταν συγχρόνως πρόθυμα να επιστρέψουν προσωρινά στη χώρα καταγωγής τους. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σαν «τεχνική υποστήριξη» και συγχρόνως εργοδότης του να παραμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα χαιρόμουν αν στηρίζατε ενεργά τις παραπάνω πρωτοβουλίες και είμαι πάντοτε στην διάθεση των αρμοδίων συμβούλων σας για κάθε απορία.

Με εκτίμηση

Γιώργος Χατζημαρκάκης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Provoles.de

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Βούπερταλ: Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη – Πέθανε λίγο μετά στα κρατητήρια

09 Νοεμβρίου 2021, 15:02
Το βίντεο σοκ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα ...

Βουλιαράτες: Αλβανοί αστυνομικοί άρπαξαν πανό της οικογένειας Κατσίφα

28 Οκτωβρίου 2019, 21:34
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο νεκροταφείο των πεσόντων, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ...

Λονδίνο: Βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η 22χρονη ομογενής που είχε εξαφανιστεί

28 Δεκεμβρίου 2017, 22:23
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ   Φωτογραφία: social media   Δολοφονημένη σε πάρκο του βόρειου Λονδίνου βρέθηκε η Iuliana Tudos, ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0