Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι ομοφυλόφιλοι «δεν θα μπουν ποτέ στη Βασιλεία των Ουρανών» λέει το Βατικανό - «Αλλά πρέπει να τους σεβόμαστε» - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Οι ομοφυλόφιλοι «δεν θα μπουν ποτέ στη Βασιλεία των Ουρανών» λέει το Βατικανό - «Αλλά πρέπει να τους σεβόμαστε» - in.gr

Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ «δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών» δηλώνει ο καρδινάλιος Χαβιέρ Λοζάνο Μπαραγκάν, πρώην «υπουργός Υγείας» του Βατικανού, προσθέτοντας ότι «παρόλα αυτά είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε»...

«Οι τρανσέξουαλ και οι ομοφυλόφιλοι δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Απόστολος Παύλος» δήλωσε ο καρδινάλιος, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Δεν γεννιούνται ομοφυλόφιλοι, αλλά γίνονται. Για διαφορετικούς λόγους, εξαιτίας της παιδείας, επειδή δεν έχουν αναπτύξει την ταυτότητά τους κατά την διάρκεια της εφηβείας. Ίσως να μην φταίνε, αλλά το να πηγαίνουν ενάντια στην φύση και την αξιοπρέπεια του σώματος προσβάλει τον Θεό» πρόσθεσε.

Ο καρδινάλιος αναφέρθηκε σε ένα χωρίο από την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απστόλου Παύλου όπου αναφέρεται σε «ατιμωτικά πάθη» και ότι «κατακάηκαν από το πάθος τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς». (1:26-27)

«Η ομοφυλοφιλία είναι λοιπόν αμαρτία, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί καμία μορφή διάκρισης. Μόνο ο Θεός έχει το δικαίωμα να κρίνει. Εμείς στη Γη δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε, αφού ως άνθρωποι έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε» κατέληξε ο καρδινάλιος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



stavros την 24 Οκτωβρίου 2010, 18:26
Σχόλιο από stavros
Στον κ.Νεοκλής Φιλάδελφος θέλω να πω, ότι το μόνο που προσπαθεί να αποδείξει μέσα από την ιστοσελίδα του είναι η απιστία του στην Αγία Γραφή,και στο περιεχόμενό της.Υποθέτω ότι ίσως κατά την γνώμη του,έκανε λάθος ο Θεός και δεν του ανέθεσε να βάλει εκείνος τους ηθικούς,πνευματικούς,και φυσικούς νόμους.Ο Θεός μας έπλασε(είτε το πιστεύεις είτε όχι) με ελεύθερη βούλησει,και ο κάθε ένας κάνει ελεύθερα της επιλογές του.Αν δεν θέλεις εσύ να πιστεύεις δικαίωμά σου,και θα δώσεις μια μέρα λόγο στον Θεό(είτε το θέλεις είτε όχι) για τον εαυτό σου,μη προσπαθείς όμως να επηρεάσεις άλλους γιατί θα δώσεις λόγο και γι'αυτούς..... Διότι ο λόγος του σταυρού εις μεν τους απολλυμένους είναι μωρία, εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμις Θεού.
Επειδή είναι γεγραμμένον· Θέλω απολέσει την σοφίαν των σοφών, και θέλω αθετήσει την σύνεσιν των συνετών.
Που ο σοφός; που ο γραμματεύς; που ο συζητητής του αιώνος τούτου; δεν εμώρανεν ο Θεός την σοφίαν του κόσμου τούτου;
Διότι επειδή εν τη σοφία του Θεού ο κόσμος δεν εγνώρισε τον Θεόν διά της σοφίας, ηυδόκησεν ο Θεός διά της μωρίας του κηρύγματος να σώση τους πιστεύοντας.
Επειδή και οι Ιουδαίοι σημείον αιτούσι και οι Έλληνες σοφίαν ζητούσιν,
ημείς δε κηρύττομεν Χριστόν εσταυρωμένον, εις μεν τους Ιουδαίους σκάνδαλον, εις δε τους Έλληνας μωρίαν,
εις αυτούς όμως τους προσκεκλημένους, Ιουδαίους τε και Έλληνας, Χριστόν Θεού δύναμιν και Θεού σοφίαν·
διότι το μωρόν του Θεού είναι σοφώτερον των ανθρώπων, και το ασθενές του Θεού είναι ισχυρότερον των ανθρώπων.
Επειδή βλέπετε την πρόσκλησίν σας, αδελφοί, ότι είσθε ου πολλοί σοφοί κατά σάρκα, ου πολλοί δυνατοί, ου πολλοί ευγενείς.
Αλλά τα μωρά του κόσμου εξέλεξεν ο Θεός διά να καταισχύνη τους σοφούς, και τα ασθενή του κόσμου εξέλεξεν ο Θεός διά να καταισχύνη τα ισχυρά,
και τα αγενή του κόσμου και τα εξουθενημένα εξέλεξεν ο Θεός, και τα μη όντα, διά να καταργήση τα όντα,
διά να μη καυχηθή ουδεμία σαρξ ενώπιον αυτού.Koρινθ.α'1.18-29
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος την 04 Ιανουαρίου 2010, 15:57
Σχόλιο από Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος
Κ. Κωνσταντίνε Ριτσώνη:

Αν σας ενδιαφέρει το ζήτημα εις βάθος, για να μην ξαναγράφω αυτά που έχω ήδη δημοσιευμένα τα οποία είναι πολλά, σας παραπέμπω στην σελίδα μου

http://roussos.hellasforever.gr/

στην οποία έχω πολλά άρθρα και ένα ολόκληρο βιβλίο 777 σελίδων. Εκεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για την σκληρότητα τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής και του ίδιου του Ιησού Χριστού. Για την ιστορική ανυπαρξία του Ιησού Χριστού έχω σχετικά άρθρα ή κεφάλαια. Διαβάστε τα γιατί είναι πολύ μεγάλα να τα παραθέσω εδώ.

Απ’ ότι φαίνεται τα δύο άρθρα που ήδη σας σύστησα να διαβάσετε δεν τα διαβάσατε και θέλετε να τα ξαναγράψω όλα στο εδώ περιορισμένο χώρο και χρόνο. Δεν είναι σωστό. Εδώ σας λέγω μόνο:

1) Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη με κάθε είδους ασχημία, αδικία, ανοησία και βλακεία από την αρχή μέχρι το τέλος. Παρ’ όλα ταύτα είναι η βάση του Χριστιανισμού, θεωρείται θεόπνευστη και περιέχει τα λόγια του ίδιου του θεού Πατρός Γιαχβέχ. Αυτό πρέπει να σας λέγει κάτι, να σας βάζει σε υποψίες και να θέτει ερωτηματικά.
2) Το ότι ο Χριστός των Ευαγγελίων ουδέποτε υπήρξε αποδείχθηκε σαν μαθηματικό θεώρημα από πολλούς επιστήμονες και ερευνητές μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί χριστιανοί που κατάλαβαν την απάτη, κατά τους τελευταίους 3 αιώνες. Έχω και ΄γω την απόδειξή μου στον σχετικό άρθρο. Διαβάστε την.
3) Αφού το ρωτάτε, σας γράφω και εδώ ότι ο Χριστός των Ευαγγελίων (αλλά όχι του Παύλου που είναι εντελώς διαφορετικός όπως έχω αποδείξει σε σχετικό άρθρο) υπόσχεται στους φτωχούς και τις πόρνες και σε μερικούς (όχι όλους) ληστές λαγούς με πετραχήλια και ανταποδόσεις μεγάλες κάτω από δύο προϋποθέσεις.
Η μία ήταν να πιστεύουν ότι αυτός ήταν ο υιός του Εβραίου Θεού Γιαχβέχ και όλα αυτά τα σχετικά. Αν δεν το πίστευε κάποιος αυτό τότε ήταν χαμένος από χέρι στην αιώνια κόλαση του πυρός και του θείου και όλα αυτά τα πολύ αηδιαστικά.
Η άλλη προϋπόθεση ήταν ότι έπρεπε να περιμένουν για την άμεση έλευση του Μεσσιανικού Βασιλείου και όλα αυτά θα τα απολάμβαναν στην Βασιλεία των Ουρανών. Αυτό ήταν μια άμεση εσχατολογία η οποία ουδέποτε εκπληρώθηκε, ήταν δηλαδή φούμαρα και σαχλαμάρες. Διά τούτο οι μετέπειτα χριστιανοί αναγκάστηκαν να το μεταθέσουν σε άγνωστη μελλοντική χρονική στιγμή που δεν την ήξερε ούτε ο ίδιος ο Χριστός αν είναι δυνατόν, εφ’ όσον ήταν θεός και αυτός ο ίδιος θα ερχόταν πάλι για να κρίνει τον κόσμο και να αποφασίσει ποιος θα απολαύσει και ποιος θα καεί. Τα μαύρα χάλια τους.... με τις σαχλαμάρες και τις αντιφάσεις τους.

Δεν επεκτείνομε άλλο. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα διαβάστε την σελίδα μου και θα τα βρείτε όλα. Αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κύκλους και να επαναλαμβάνω τα ίδια.

Ιωάννης Νεοκλής Φιλάδελφος Μ. Ρούσσος
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Konstantinos Ritsonis την 04 Ιανουαρίου 2010, 13:18
Σχόλιο από Konstantinos Ritsonis
Bika sto site kai diavasa to keimeno.
I sklirotita tis Palaias Dia8ikis kai tou Mosaikou nomou einai vevaia gnosti.
O Xristos omos den einai aytos pou agaliase tous ftohous,tis pornes kai tous listes?
Tin yparxi tou giati tin amfisvitite?
Konstantinos
Sydney
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος την 03 Ιανουαρίου 2010, 11:38
Σχόλιο από Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος
Απαντώ στον Κ Κωνσταντίνο Ριτσώνη από την Αυστραλία.

Εγώ δεν έχω καμία ακραία θέση παρά στέκομαι μόνο σ’ αυτά του γράφει η Αγία Γραφή. Αν οι κληρικοί εξόκειλαν τότε ευθύνεται το Άγιο Πνεύμα σύμφωνα με τα δόγματά τους. Αλλά ας περιοριστούμε στις «θεόπνευστες άγιες» γραφές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τι είπε ο Θεός πατήρ και ο υιός Χριστός, να δούμε τι λέγει ο Χριστούλης και ο ίδιος ο Θεός πατέρας του Γιαχβέχ. Διά τούτο σας παραπέμπω στο άρθρο:

Ερωτισμός & Ομοφυλοφιλία στον Χριστιανισμό
Ερωτισμός & Ομοφυλοφιλία στον Χριστιανισμό.
στην ιστοσελίδα
http://roussos.hellasforever.gr/

Όσο για τον Χριστούλη που είναι όλο αγάπη διαβάσετε πλήρως την Καινή Διαθήκη διαβάστε καλά το άρθρο και τις παραπομπές του στην Καινή Διαθήκη:

Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν
Όστις θέλει, οπίσω μου ελθείν.
στην ίδια σελίδα.

Και σε άλλα άρθρα της ίδιας σελίδας μπορείτε να βρείτε πολλά τέτοια θέματα ανεπτυγμένα. Αν περιοριστούμε λοιπόν στις άγιες γραφές, τις οποίες όπως φαίνεται δεν έχετε διαβάσει, ή αν έχετε, τις διαβάσατε με κλειστό τον νουν, τότε δεν βρίσκομε εκεί τον Χριστούλη της αγάπης. Οι κληρικοί τους οποίους εσείς απορρίπτετε, εισήγαγαν αυτά κατόπιν εορτής για να ξελασπώσουν.
Κατόπιν μελέτης το συμπέρασμα που βγαίνει, εκτός του ότι Χριστός δεν υπήρξε ποτέ, είναι ότι ο Χριστιανισμός είναι μια κακοφτιαγμένη τεχνητή επινεννοημένη θρησκεία που πρέπει σαν υπεύθυνα άτομα να την εξορίσομε στην έρημο από την οποία προήλθε και ερήμωσε τα πάντα.
Όλα τα άλλα είναι εκ συνηθείας και εκ φόβου.
Αυτό δεν είναι ακραία θέση

Ιωάννης Νεοκλής Φιλάδελφος Μ. Ρούσσος
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Konstantinos Ritsonis την 03 Ιανουαρίου 2010, 10:57
Σχόλιο από Konstantinos Ritsonis
Den boro na katalavo giati ehete tosi empa8eia kata tis hristianikis 8riskeias.
Vrisko tis apopseis sas akraies kai fanatikes.
H didaskalia tou Xristou einai gemati agapi, allo an parapoih8hke kai diastrevlo8hke apo amorfotous kai stenomyalous klirikous.
Konstantinos Ritsonis
Sydney
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Μ. Ρούσσος την 08 Δεκεμβρίου 2009, 06:05
Σχόλιο από Ιωάννης Μ. Ρούσσος
Κάνομε κύκλους, ενώ το θέμα είναι απλό.
Κατά την Εβραιοχριστιανική βίβλο, κατήχηση, δογματική, εκκλησία και θρησκεία οι ομοφυλόφιλοι είναι καταδικασμένοι και στην εδώ και στην άλλη ζωή, όπως και πάρα πολλοί άλλοι αμαρτωλοί. (Σχεδόν όλοι θα πάνε στην κόλαση. Λίγοι θα σωθούν.). Η μετάνοια και εξομολόγηση ίσως τους ανακουφίσει κάπως από το πυρ το εξώτερο. Ας τα κανονίσουν με τους εξομολόγους των για να βρούνε μια ικανοποιητική διευθέτηση. Μερικές εκκλησίες που τα τελευταία χρόνια παντρεύουν ομοφυλόφιλους άνδρες ή γυναίκες και τους χειροτονούν για κληρικούς διαπράττουν αίρεση και διάσπαση. Αν δεν σας αρέσουν τότε μακριά από ‘κει! Βεβαίως ο χριστιανισμός ως παράλογη και τρελή θρησκεία ήταν από τη γέννησή του γεμάτος αιρέσεις και σχίσματα. Δεν είναι κάτι το καινούργιο. Οπότε οι χριστιανοί ας ζούνε σύμφωνα με τις παραδόσεις, κατηχήσεις και την «ωραία» βίβλο τους και οι μη χριστιανοί ας μην ανακατεύονται με τις χριστιανικές μπούρδες.
Η ομοφυλοφιλία είτε λόγω κληρονομικών είτε λόγω επικτήτων αιτίων είναι ένα φαινόμενο και πρόβλημα. Ανεφέρθη ως παράδειγμα έναντι της η αναιμία. Η αναιμία είναι σοβαρή αρρώστια που σε πεθαίνει στα γρήγορα, ενώ από την ομοφυλοφιλία δεν πεθαίνεις. Έτσι όλοι θέλουν να βρούνε μια θεραπεία κατά της αναιμίας. Ακόμα η εγκληματική ροπή κάποιου πρέπει να καταπολεμείται και να προλαμβάνεται διότι η διάπραξη εγκλήματος αδικεί κάποιους και την κοινωνία ολόκληρη. Έτσι όλοι θέλουν να συλλάβουν τους εγκληματικούς τύπους και να τους κλείσουν μέσα.
Οι ομοφυλόφιλοι όμως θα σου πούνε ότι δεν αδικούν κανένα και αν σ’ αυτούς αρέσει η σεξουαλική προτίμησή τους, τι νοιάζει τους υπόλοιπους.
Στην πλειονότητα των ανθρώπων η ομοφυλοφιλία είναι αποκρουστική και αποτελεί πρόβλημα διότι ανατρέπει την φυσιολογική αναπαραγωγή του είδους, καλλιεργεί μια αλλόκοτη ψυχολογία και η ανατροφή παιδιών σε ομοφυλόφιλο περιβάλλον είναι καταστροφική. Ελπίζω να έχετε δει το έργο του Ingmar Bergman «Η Σιωπή». Δείτε το και θα το καταλάβετε.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν νομίζω ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πάνε στο πυρ το εξώτερον επειδή έτσι το θέλουν οι χριστιανοί, όπως δεν θα πάνε και οι τυφλοί επειδή γεννήθηκαν τυφλοί ή έχασαν την όραση τους αργότερα.

Νεοκλής
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Βάσια Κυρίτση την 08 Δεκεμβρίου 2009, 01:40
Σχόλιο από Βάσια Κυρίτση
Χριστιάνα μου καλημέρα,

Σχετικά με τη συζήτηση που είχαμε το Σάββατο το βράδυ, η Βίβλος ξεκάθαρα αναφέρει ότι η πράξη αυτή είναι βδέλυγμα.

Αναφέρει όμως επίσης ότι όλοι αυτοί που ζουν μέσα στην αμαρτία μπορούν να βρουν λύτρωση και συγχώρεση στο σταυρό του Χριστού.

΄Ακου τα λόγια του απ. Παύλου προς τους Κορίνθιους:

" Ή δεν εξεύρετε ότι οι άδικοι δεν θέλουσι κληρονομήσει την βασιλεία του Θεού; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί (θηλυπρεπείς), ούτε αρσενοκοίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε λοίδοροι, ούτε άρπαγες, δεν θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού. Και τοιούτοι υπήρχητε τινές, αλλά απελούσθητε, αλλά ηγιάσθητε, αλλ΄ εδικαιώθητε, δια του ονόματος του Κυρίου Ιησού και δια του Πνεύματος του Θεού ημών. "…

(Α’ Κορινθίους 6:9-11).

΄Όσο για το επιχείρημα ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται έτσι , θα έχεις ακούσει ότι πριν από μερικά χρόνια, ανακαλύφθηκε πως κάποιοι άνθρωποι με ένα συγκεκριμένο χρωμόσωμα εκδηλώνουν αντικοινωνική ή εγκληματική συμπεριφορά. Επίσης, ανακαλύφθηκε πως ένα συγκεκριμένο γονίδιο συνδέεται με ένα σχετικά υψηλό ποσοστό αλκοολικών.

Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι, η ομοφυλοφιλία, ο αλκοολισμός, και η εγκληματικότητα έχουν μια έμφυτη βιολογική βάση, είναι σωστό τέτοιες καταστάσεις να γίνουν αποδεκτές ως φυσικές και φυσιολογικές; Ασθένειες όπως η αναιμία είναι γενετικές, αλλά κανείς δεν τις θεωρεί φυσιολογικές. Ούτε θεωρούμε πως ο αλκοολισμός και η αντικοινωνική συμπεριφορά είναι φυσιολογικές καταστάσεις. Αντίθετα, κάνουμε ότι μπορούμε για να τις καταπολεμήσουμε και να γιατρεφτούμε από αυτές.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Dimitris Koutouzoglou την 08 Δεκεμβρίου 2009, 01:27
Σχόλιο από Dimitris Koutouzoglou
Όπως διάβασα μόλις τώρα στο Blog σας πάντως στην τελευταία ανάρτησή σας, η Αγγλικανική εκκλησία έβγαλε ομοφυλόφιλη επίσκοπο για δεύτερη φορά.
Δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται τελικά.
Δημήτρης Κουτούζογλου
Κωνσταντινούπολη
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
sfrang την 06 Δεκεμβρίου 2009, 01:08
Σχόλιο από sfrang
«δεν θα μπουν ποτέ στην Βασιλεία των Ουρανών»
Αυτό εννοείται, γιατί δεν χωρούν εκεί μέσα, έχουμε πιάσει τις θέσεις εμείς οι «κανονικοί»

«Είναι άνθρωποι και γι' αυτό πρέπει να τους σεβόμαστε»
Τί μεγαλείο, ε; Κάνει την ανάγκη φιλοτιμία... Πριν από κάποιους αιώνες θα τους έκαιγαν χαλαρά σε κάποια πλατεία, αναφέροντας τα χωρικά της Βίβλου, από τα οποία προκύπτει το σχετικό δικαίωμα - τι λέω, τώρα- η υποχρέωση να δολοφονήσουν! Οι ιδεοληψίες από την έρημο της Μέσης Ανατολής εφαρμοσμένες ως κανόνας ζωής στην Ευρώπη του πολιτισμού!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος την 04 Δεκεμβρίου 2009, 13:13
Σχόλιο από Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος
Απάντηση:

1) Μήπως εδώ ταιριάζει το “Οι θεοί κατοικούν στα κενά της γνώσης” ή το «Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» κατά τον Καρλ Μαρξ;

>>> Βεβαίως και ταιριάζει, τί αν κάνομε δηλαδή να ονειροβατούμε! Mήπως αμφιβάλλεις; Γιατί τόσες χιλιάδες χρόνια δεν έλυσαν ούτε ένα πρόβλημα εξ όσων τη λύση ευαγγελίστηκαν, ούτε ένα για δείγμα, αλλά έκαναν τα πάντα τρισχειρότερα από ποτέ; Γιατί;;;;

2) Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι ο ρόλος της οποιαδήποτε θρησκείας είναι να δίνει κουράγιο στον άνθρωπο ν’ ανεβεί τις ανηφοριές της ζωής – και δεν είναι και λίγες.

>>> Τότε να βρείτε ή να φτιάξετε μια τέτοια θρησκεία που παρέχει αυτά που ζητάτε εδώ και όχι να κολλάτε σ’ αυτές που δεν τα παρέχουν. Κάπου μέσα στη σελίδα ρωτάτε: οι Ταλιμπάν σε πιο θεό πιστεύουν! Μα καλά; Είναι συνεπείς με την θρησκεία τους. Πιστεύουν στον Εβραϊκό θεό της ερήμου Γιαχβέχ. Γι’ αυτό οι Εβραίοι λιθοβολούσαν ή έκαιγαν τις γυναίκες που είχαν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, οι μουσουλμάνοι τις κρεμάνε ή τις αποκεφαλίζουν και οι χριστιανοί σταμάτησαν να τις εκτελούν με χίλιους δυο τρόπους πριν 150 χρό¬νια περίπου. Διάλεξε και πάρε. Δεν θα έχεις την πίτα γερή και τον σκύλο χορτάτο. Δεν γίνεται! Αν δεν σου ταιριάζει μια θρησκεία τότε την παρατάς.

3) Όλοι θέλουμε να ελπίζουμε κάπου, σ’ έναν από μηχανής Θεό.

>>> Μίλα για τον εαυτόν σου και όχι για όλους. Δεν είναι όλοι αλαφροΐσκιωτοι. Ο Καζαντζάκης πριν πεθάνει είπε: "δεν ελπίζω τίποτα", και το λένε και πολλοί άλλοι και θα το λένε. Που τα βρήκες αυτά; Τους ρώτησες όλους; Τον Freud τον ρώτησες; Εμένα;

4) Σκοπός της θρησκείας πρέπει να είναι η γαλήνη της ανθρώπινης ψυχής και η παρηγοριά στις δυσκολίες και τις λύπες.

>>> Αυτά είναι σκοπός της θρησκείας που πιθανόν επιθυμείς εσύ. Δεν είναι σκοπός του χριστιανισμού ούτε του μουσουλμανισμού. Μην αλλάζεις το περιεχόμενο αυτών των θρησκειών. Γνωρίζεις άραγε τι σκοπό έχουν γράψει κάτω και επισήμως στα καταστατικά τους αυτές οι θρησκείες; Από τα λεγόμενά σου πολύ αμφιβάλλω.

5) Το φόρτωμα με ενοχές, η τιμωρία, η νηστεία, οι φοβίες, η ποινικοποίηση της σεξουαλικής πράξης, που είναι μια υγιέστατη και φυσιολογικότατη λειτουργία και όλα τα υπόλοιπα είναι παντελώς απαράδεκτα. Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία, η οποία θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως, πιστεύω πως όταν πρόκειται για ενήλικες και υπάρχει βεβαίως συγκατάθεση εκατέρωθεν, ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του ως σεξουαλικό ον.

>>> Τότε να καταγγείλεις αυτά επισήμως στην εκκλησία και στους μουσουλμάνους να δούμε τί απάντηση θα πάρεις. Αλλιώς να βρεις την θρησκεία που δεν κάνει τέτοια και σου ταιριάζει και όχι να προσπαθείς να αλλάξεις τις ήδη φτιαγμένες θρησκείες. Τουλάχιστον σήμερα δεν σου επιβάλλει κανείς τι θρησκεία να ακολουθείς. Αν δεν σου ταιριάζει κάποια την παρατάς και την καταγγέλλεις.

6) Τα άρθρα σας δεν έχω βρει χρόνο να τα διαβάσω, θα το κάνω όμως το συντομότερο.

>>> Στη σελίδα μου υπάρχουν πολλά τέτοια θέματα και απαντήσεις με χιλιάδες τεκμήρια, αναφορές και βιβλιογραφία άνω των 500 τόμων.

Νεοκλής Φιλάδελφος
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
christiannaloupa την 04 Δεκεμβρίου 2009, 11:53
Σχόλιο από christiannaloupa
Μήπως εδώ ταιριάζει το "Οι θεοί κατοικούν στα κενά της γνώσης" ή το"Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού" κατά τον Καρλ Μαρξ;
Παρ' ολα αυτά πιστεύω ότι ο ρόλος της οποιαδήποτε θρησκείας είναι να δίνει κουράγιο στον άνθρωπο ν' ανεβεί τις ανηφοριές της ζωής - και δεν είναι και λίγες.
Όλοι θέλουμε να ελπίζουμε κάπου, σ' έναν απο μηχανής Θεό. Σκοπός της θρησκείας πρέπει να είναι η γαλήνη της ανθρώπινης ψυχής και η παρηγοριά στις δυσκολίες και τις λύπες.
Το φόρτωμα με ενοχές, η τιμωρία, η νηστεία, οι φοβίες, η ποινικοποίηση της σεξουαλικής πράξης, που είναι μια υγιέστατη και φυσιολογικότατη λειτουργία και όλα τα υπόλοιπα είναι παντελώς απαράδεκτα. Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία, η οποία θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως, πιστεύω πως όταν πρόκειται για ενήλικες και υπάρχει βεβαίως συγκατάθεση εκατέρωθεν, ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του ως σεξουαλικό ον.
Τα άρθρα σας δεν έχω βρει χρόνο να τα διαβάσω, θα το κάνω όμως το συντομότερο.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος την 04 Δεκεμβρίου 2009, 10:12
Σχόλιο από Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος
Καλά τα λέτε, αλλά και η ορθοδοξη εκκλησία δεν πάει πίσω, όπως και καμία χριστιανική αίρεση. Παραπέμπω

http://roussos.hellasforever.gr/

όπου παρέχω μια ανάπτυξη του θέματος στο άρθρο μου
“Περί Ορθοδόξου και Βυζαντινής Ιεράς εξετάσεως"
όπως και στο
"Ερωτισμός & Ομοφυλοφιλία στον Χριστιανισμό”
και αλλού, στην ανωτέρω ιστοσελίδα. Διαβάστε τα!

Το ότι στον κλήρο και στα μοναστήρια κάθε χριστιανικής αίρεσης, η ομοφυλοφιλία και η παιδεραστία αλλά και η μοιχεία πολλές φορές είναι συνεχή φαινόμενα, αυτό σημαίνει την τρέλα που τους δέρνει, όχι όμως και την ακυρώτητα των ιερών βιβλίων και των δογμάτων για αυτούς που τα παραδέχονται και τα πιστεύουν.
Διά ταύτα καλά θα κάνουν οι πιστοί να μάθουν πρώτα τι υποτίθεται ότι πιστεύουν και μετά αν θέλουν ας μείνουν μέσα σ' αυτό το τρελοκομείο.
Αλλιώς ότι και να λέμε εμείς οι ελάχιστοι δεν θα μας δώσουν σημασία αυτοί που έχουν χειραγωγήσει το 95% του κόσμου διά χιλιάδων κόλπων, συναισθηματισμών, φοβέρας, και εγκεφαλικών διεργασιών. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν άσχετα αν είναι ψεύτες και υποκριτές.
Γνωρίζω πολλούς ομοφυλοφίλους και των δύο φύλλων που θέλουν να είναι χριστιανοί και να γίνονται και κληρικοί ενώ είναι καταδικασμένοι στην εδώ ζωή σε θάνατο και στην άλλη στο πυρ το εξώτερο, κλπ. Αυτό κι' αν είναι τρέλα.

'Ετσι οι χριστιανοί ιθύνοντες βρίσκουν και κάνουν. Μετά σου λένε άλλοι ότι ο κόσμος ξέρει τί του γίνεται...

Γιάννης Νεοκλής
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
christiannaloupa την 04 Δεκεμβρίου 2009, 03:40
Σχόλιο από christiannaloupa
Είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα η Καθολική εκκλησία φημίζεται για την υποκρισία της και πολλές φορές έχει βάψει τα χέρια της με αίμα (βλέπε Ιερά Εξέταση,σταυροφορίες, στρατόπεδο Γιασένοβατς στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο κλπ.). Η Ορθόδοξη είναι βυθισμένη στον σκοταδισμό και την αμάθεια. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι ιερείς συχνά έχουν τελειώσει μόνο ένα Δημοτικό σχολείο!
Ασφαλώς υπάρχουν, κατ' εξαίρεση, και φωτεινά μυαλά, τα οποία πραγματικά προσπαθούν μέσω της μελέτης να εμβαθύνουν στα μεταφυσικά και υπαρξιακά θέματα. Υπήρχε ένας ιερέας πολύ ηλικιωμένος που είχα συναντήσει κάποτε, που η συζήτηση μαζί του ήταν μια απόλαυση, αφού είχε διαβάσει τόνους βιβλίων.
Όσο για τους ομοφυλόφιλους, καλά θα κάνουν πρώτα να ξεκαθαρίσουν λίγο τα μοναστήρια, όπου η ομοφυλοφιλία είναι καθημερινή πρακτική.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος την 03 Δεκεμβρίου 2009, 14:56
Σχόλιο από Ιωάννης Νεοκλής Φ. Μ. Ρούσσος
Αφού η ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στο παραπάνω μύνημα την καταγράφω εδώ

http://roussos.hellasforever.gr/

όπου για πλήρη ανάπτυξη του θέματος παρέχω στο άρθρο μου
“Ερωτισμός & Ομοφυλοφιλία στον Χριστιανισμό”
και αλλού, στην ανωτέρω ιστοσελίδα . Διαβάστε το!

Τώρα γιατί οι χριστιανοί λένε να σεβόμαστε τους ομοφυλοφίλους είναι επειδή παντού και πάντοτε ήταν και είναι σχιζοφρενείς, τρελοί. Η ιερά εξέτασις τους έκανε σουβλάκια, αλλά τώρα ας τους σεβόμαστε μέχρι να ξαναέλθει η ιερά εξέτασις και να τους ξαναπεριποιηθεί. Ασ περιμένομε λιγάκι!

Γιάννης Νεοκλής
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Μ. Ρούσσος την 03 Δεκεμβρίου 2009, 10:42
Σχόλιο από Ιωάννης Μ. Ρούσσος
Αυτά δεν τά λένε οι καθολικοί, οι ορθόδοξοι, οι ορθοί προτεστάντες, παπάδες και μη. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και ανακοινώνουν όλα όσα γράφει όλη η Ιερά Βίβλος οι Απόστολοι Ιωάννης και Παύλος και κατά συνέπεια ο Ιησούς Χριστός και τα δόγματά τους. Δεν μπορεί να έκανε λάθος ο Θεός που τους τα είπε και τα έγραψε!.

Πλήρη ανάπτυξη του θέματος παρέχω στο άρθρο μου
"Ερωτισμός & Ομοφυλοφιλία στον Χριστιανισμό"
και αλλού, στην ιστοσελίδα μου ανωτέρω. Διαβάστε το!

Το ζήτημα είναι απλό. Άστε τους χριστιανούς να κάνουν την δουλειά τους και οι ομοφυλόφιλοι την δική τους. Κύριοι ομοφυλόφιλοι(-λες) αν δεν σας αρέσει, κανείς δεν υποχρεώνει εσάς και κανένα άλλον να είστε χριστιανοί. Αν πάλι θέλετε να είστε, τότε να συμφορφωθείτε αναλόγως και να ζητήσετε μετάνοια και συγχώρεση. Αλλέως πως, ο Θεός Ιησούς Χριστός λέγει : "πυρ εξώτερο, εκεί έσται ο τριγμός και βρυγμός των οδόντων".
Διά ταύτα η ιερά εξέτση για 1500 χρόνια (325- 1855) τεμάχιζε τους ομοφυλοφίλους στην μέση με μεγάλα οδοντωτά σιδερένια πριόνια, αρχίζοντας από την υπογάστρια χώρα και πηγαίνοντας προς την κεφαλή. Έτσι νόμιζαν ότι θα εξαγόραζαν κάποιον καιρό από την κόλαση ή το καθαρτήριο κλπ. Τους έκανε δηλαδή κάποιο σκόντο. Μεγάλη η χάρη τους!
Τί να κάνομε; Θρησκεία είναι αυτή! Διαλέξτε και πάρτε!
Ιωάννης Νεοκλής
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 15 | προβολή: 1 - 15

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0