Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανεξάρτητοι Ελληνες - Χρυσή Αυγή: «Να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ανεξάρτητοι Ελληνες - Χρυσή Αυγή: «Να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση»

Κατέθεσαν προτάσεις τροποποίησης του νόμου περί ιθαγένειας

Δυο προτάσεις  για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που αφορά στην απόδοση της ιθαγένειας, κατατέθηκαν στη Βουλή, αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστσύνης προς την κυβέρνηση .

Η πρώτη κατατέθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και  αποτελεί, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του κόμματος

προεκλογική δέσμευση του προέδρου του Κινήματος κ. Πάνου Καμμένου.

Η δεύτερη κατατέθηκε από  βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι και επεσήμαναν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας  έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και

νομίμως διαμενόντων μεταναστών.

Στην πρότασή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν ότι ο νόμος Ραγκούση προσκρούει στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά και στην εν γένει πραγματικότητα που ισχύει στις λοιπές ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

«Κύριο μέλημα του συνταγματικού νομοθέτη, με απόλυτο σεβασμό στην  έννοια του έθνους» επισημαίνεται «είναι να μεριμνήσει να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του  κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγενείας».

Σημειώνεται επίσης ότι «η χορήγηση αφειδώς της δυνατότητας απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε τέκνα αλλοδαπών και πόσο μάλλον σε παράνομα ευρισκομένων στη χώρα, με την ύπαρξη ελάχιστων προϋποθέσεων, οδηγεί ευθέως στην απόκτηση αυτής από τους γονείς των και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των, λαμβανομένου υπόψη και των σχετικών διατάξεων περί επανένωσης».

Αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχει  άμεση ανάγκη ψήφισης νέου νόμου περί της εισόδου, διαμονής και εργασίας υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, με πρόβλεψη ποσόστωσης επί του συνολικού αριθμού της χώρας και εφόσον τούτο θα τυγχάνει οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο.

Όπως αναφέρει στην εισηγητική έκθεση της δικής της πρότασης η Χρυσή Αυγή,«η ελληνική κοινωνία πληρώνει ακριβά το κόστος του αντισυνταγματικού νόμου που πρέπει να καταργηθεί» και επισημαίνει ότι « το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών».

Ταυτόχρονα, προτείνει την κτήση ελληνικού γένους ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε διαγωνισμούς Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φοίτηση στις εν λόγω σχολές και σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Όπως εξάλλου αναφέρεται το 90% των λαθρομεταναστών της ΕΕ εισέρχεται δια μέσου των ελληνικών συνόρων ως αποτέλεσμα της πλήρους ανοχής του ελληνικού κράτους στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, την οποία επιβραβεύει με την εκ των υστέρων νομιμοποίηση και την εύκολη απονομή ιθαγένειας.

Για την Ελληνική Ιθαγένεια προτείνεται να καταργηθούν οι διατάξεις Ραγκούση από τότε που ίσχυαν και μαζί να καταργηθεί και κάθε διάταξη ή διοικητική πράξη εφαρμογής τους. Σύμφωνα με την πρόταση για την πολιτογράφηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη για μια σειρά από αδικήματα και να υπάρχουν τίτλοι νόμιμης διαμονής.

TO BHMA

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0