Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνελήφθη ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης

Αρχική | Διάφορα | Νομικά θέματα | Συνελήφθη ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης

 

Ο καταδικασμένος για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα Ευάγγελος Καλούσης, συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη δικηγόρους μετά από μήνυση και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για δικηγορική εταιρεία που έχει συστήσει ο πρώην δικαστής.

Κατασχέθηκαν από την αστυνομία οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών του δικηγορικού γραφείου του κ. Καλούση, ενώ ο ίδιος μαζί με τους άλλους δύο δικηγόρους οδηγήθηκε σήμερα στο Αυτόφωρο.

Ο πρώην δικαστής βαρύνεται με την κατηγορία της αντιποίησης δικηγορικής ιδιότητας και άσκηση δικηγορίας, ενώ οι δύο άλλοι δικηγόροι συνεργάτες του, Χρ. Γιαμαρέλου και Θ. Δάλλας, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στο αδίκημα του πρώην δικαστικού λειτουργού.

Η Γιαμαρέλου και ο Δάλλας, λόγω της δικηγορικής τους ιδιότητας, θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο από το Εφετείο Αθηνών ενώ ο κ. Καλούσης αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη.

Ο κ. Καλούσης φέρεται, σύμφωνα με τον ΔΣΑ να έχει συστήσει «μία δήθεν δικηγορική εταιρεία, η οποία όμως, όπως ο ίδιος ομολογεί, είναι εταιρεία του Εμπορικού Νόμου (άρθρα 47-50), παραβιάζοντας τις κείμενες διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων αναφορικά με τις προϋποθέσεις άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος».

Το Κουτί της Πανδώρας

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κακούργημα γίνεται και πάλι η αιμομειξία

13 Ιουλίου 2021, 12:42
Ιωάννα Μάνδρου      Αλλαγές που επιβάλλει η συχνότητα των εγκλημάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων και ενδοοικογενειακής βίας, προκαλώντας ...

Διαμεσολάβηση: Πώς θα λύνονται αστικές διαφορές στα γραφεία των δικηγόρων

26 Νοεμβρίου 2019, 22:33
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο θεσμό ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις ...

GDPR: Επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο από την ελληνική Αρχή προστασίας δεδομένων

21 Σεπτεμβρίου 2019, 19:27
Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στην PWC για παράνοµη επεξεργασία των δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα των ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ένα δάκρυ για τη Νίκη

    Η Νίκη δεν υπάρχει πια. Η Νίκη πέθανε. Τα πελώρια θλιμμένα μάτια της έκλεισαν για πάντα, το βασανισμένο βλέμμα της όμως θα μείνει εδώ, γεμάτο απορία, να μας στοιχειώνει, να μας στήνει στα πέντε μέτρα. Αν δεν ήταν ένα τόσο αθώο και άκακο πλασματάκι, θα μπορούσε να μας καταριέται. Όμως η Νίκη δεν είχε μάθει να κρατά κακία, το μόνο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0