Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΒΗΜΑτοδότης: Κυρ. Μητσοτάκης: «Αλλο open.gov και άλλο... koumparos.gov»

Αρχική | Απόψεις | ΒΗΜΑτοδότης: Κυρ. Μητσοτάκης: «Αλλο open.gov και άλλο... koumparos.gov»

 

Τις πρώτες προειδοποιητικές αντιπολιτευτικές βολές ρίχνει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή την τοποθέτηση των νέων γενικών γραμματέων: «να μην αντικαταστήσουμε το open.gov με το... koumparos.gov», σχολίασε σε συνεργάτη μου, μόλις ανακοινώθηκε η πλειάδα των γενικών γραμματέων, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι δεν υπήρξαν αντικειμενικά κριτήρια για την επιλογή των γενικών γραμματέων. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Αφού καυτηρίασε το γεγονός ότι τη θέση των γενικών γραμματέων καταλαμβάνουν, όπως αποδείχθηκε, και πολιτευτές που απέτυχαν στις εκλογές, ζητεί, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική εκπομπή, να καθιερωθεί μόνιμη θέση του γενικού γραμματέα η οποία θα αποτελεί και την ανώτατη εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου.

***

Αλλά και στους υπουργούς δεν χαρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας τους να μην θεωρούν τα υπουργεία τους ως... φέουδο και να διστάζουν να κάνουν τις περικοπές. Η εσωκυβερνητική αντιπολίτευση φαίνεται ότι άρχισε και ουδείς, όπως έλεγαν βουλευτές της ΝΔ, μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι τα λέει όλα αυτά επειδή δεν έγινε υπουργός, αφού του προτάθηκε η θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και αρνήθηκε. Και οι προειδοποιητικές βολές προς τους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη έχουν και συνέχεια, αφού λέει ότι «εάν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να επέμβει και να τους ανακαλέσει αμέσως στην τάξη».

***

Εάν κανείς βάλει στο Goggle το όνομα της νέας γενικής γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κυρίας Μάρως Ευαγγελίδου βλέπει παντού... ΣΥΡΙΖΑ. Ομιλίες, προτάσεις, διαλέξεις, γίνονται πίσω πάντοτε από την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυρία Ευαγγελίδου, η οποία δηλώνει «πολεοδόμος- χωροτάκτης», στηρίζει και αυτός την κυβέρνηση. Ήταν μάλιστα και η ειδική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημερίδα που έγινε για την ενέργεια και στήριξε τις θέσεις του κόμματος (και τις θέσεις των συνιστωσών του) σε ενεργειακά θέματα. Είπε, σ΄ αυτή την ημερίδα, ότι όταν στη Νέα Υόρκη της έκανε εντύπωση το σύστημα που όταν χτυπά κάποιος τα χέρια του και ανάβουν τα φώτα!!

***

Το όνομα της κυρίας Ευαγγελίδου δεν είχε ακουστεί στα ονόματα που προορίζονταν για γενικούς γραμματείς (η οποία στο μεταξύ πέρασε από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ), αλλά ακούστηκε του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ (που προσχώρησε στη ΝΔ) κ. Αθ. Πλεύρη και μάλιστα για τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Υγείας (κυρίως λόγω ενός μεταπτυχιακού που έκανε στο Δίκαιο της Υγείας). Ορισμένοι υπουργοί και συνεργάτες του Πρωθυπουργού, τον πήραν μάλιστα, όπως έμαθα, τηλέφωνο και του το ανακοίνωσαν, ότι πάει στο Υγείας. Έλα όμως που το μοναδικό τηλέφωνο που άξιζε δεν έγινε ποτέ. Αυτό του Μεγάρου Μαξίμου!.

***

Στα θρανία βάζει τους βουλευτές του να καθίσουν ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος. Έχει μάλιστα «προσλάβει» (αλλά άμισθα) και δάσκαλο που δεν είναι άλλος από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής (και έναν από τους αποκαλούμενους και «παλαιοπασόκους») κ. Παν. Κρητικό. Μάθημα πρώτο, πολιτική δεοντολογία, κοινοβουλευτικές αρχές, λειτουργία του Κοινοβουλίου και άλλα. Όχι ο κ. Καμμένος δεν πρόκειται να καθίσει σε θρανίο, αφού έχει αναλάβει μία από τις πολλές εθνικές αποστολές, που του αρέσκεται να κάνει. Μόλις υπήρξε δημοσίευμα σε αυστριακή εφημερίδα ότι δήθεν πολλοί κάτοικοι της Ικαρίας θέλουν να ενσωματωθούν με την... Αυστρία, πήρε το πλοίο «Ιεράπετρα» και βρέθηκε κοντά στους Ικαριώτες που τιμούσαν την επέτειο της απελευθέρωσής του. Σου λένε, προφανώς οι Αυστριακοί, ότι αντί να αγοράσουμε ένα ελληνικό νησί, στοιχίζει λιγότερα να το... ενσωματώσουμε, να το γράψουμε σε καμιά αυστριακή εφημερίδα και ότι γίνει.

***

Το Συμπόσιο Σύμης, ως γνωστόν σπανίως καταργείται, ή αναβάλλεται και πραγματοποιείται ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Αλλά ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το εγκατέλειψε προσωρινά και πήγε από τη Σάμο στην Αχαΐα (που είναι και η εκλογική του περιφέρεια) για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση της φωτιάς.

***

Αυγουστιάτικα έχει προγραμματισθεί η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους για τη νέα κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθείται και στις δύο χώρες της ενίσχυσης των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, που βρίσκονται σε άριστο επίπεδο.

***

Ποιός είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ; Ο κ. Θ. Δραβίλας. κ. Αντ. Σαμαράς τον βρήκε από την εποχή του κ. Μιχ. Λιάπη στο υπουργείο Πολιτισμού όταν ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού το 2009, εκτίμησε, όπως μου είπαν, το ήθος του, τη συνέπεια και την εργατικότητά του, κατάγεται και από την Αρκαδία (ένας ακόμα Αρκάς) και τον είχε μαζί του. Όταν κέρδισε την ηγεσία του κόμματος τον τοποθέτησε αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΝΔ. Έτσι ένας μηχανολόγος έγινε από τους πλέον στενούς συνεργάτες του. Απλώς υπενθυμίζω ότι η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και υπάγεται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

***

Το ΚΥΣΕΑ επιστρέφει στο Μαξίμου. Θα συνεδριάσει την Πέμπτη με μοναδικό αντικείμενο την αλλαγή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος. Θα ξανασυνεδριάσει όμως και την προσεχή εβδομάδα μετά από αίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παπαγιωτόπουλου για τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Και, νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον.

***

Και μια και ανάφερα τον κ. Παναγιωτόπουλο, θέλω να σας πληροφορήσω ότι δεν πρόκειται να κάνει ό,τι έκαναν όλοι (πλην Ευ. Βενιζέλου και Π. Μπεγλίτη) οι προκάτοχοί του. Δεν πρόκειται να πετάξει με... μαχητικό αεροσκάφος. Όχι επειδή φοβάται, αλλά επειδή, όπως λέει, δεν του αρέσει: «Γιατί να πετάξει με μαχητικό ο υπουργός Αμύνης; Μήπως ο υπουργός Υγείας θα πρέπει κιόλας να χειρουργεί;», λέει και κόβει όσες αιτήσεις υπάρχουν για μία πτήση με F-16

***

Έχασε τον ύπνο του ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, ο οποίος με το που ανέλαβε το υπουργείο έπεσε στα βαθιά. Ξυπνά κάθε πρωί στις 6, πηγαίνει στο υπουργείο του, φεύγει απ΄ αυτό γύρω στα μεσάνυχτα, πάει στο σπίτι του, κάνει καμιά ώρα γυμναστική για να αποβάλει την κούραση, το άγχος, τις έννοιες, και τις ευθύνες της ημέρας και μετά πάει για ύπνο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0