Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παραιτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ: «Διαβρωμένη» η ηγεσία του!

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Παραιτήθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ: «Διαβρωμένη» η ηγεσία του!

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του Πίτερ Ντόιλ, ανώτατου οικονομικού στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο παραιτηθείς στην επιστολή του, κάνει λόγο, μάλιστα, για «διαβρωμένη ηγεσία» στο Ταμείο.


Ο Πίτερ Ντόιλ που ήταν σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ που επιμελείται τα μνημόνια του ευρωπαϊκού νότου, στην επιστολή παραίτησής του, κατηγορεί το ΔΝΤ για «αποτυχία πρώτης γραμμής» αναφορικά στην καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


Η παραίτηση του Ντόιλ έχει ημερομηνία 18 Ιουνίου ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο CNN είναι αυτό που διέρρευσε το περιεχόμενό της. Μάλιστα ο Πίτερ Ντόιλ αναφέρει πως νοιώθει ντροπή που εργάστηκε στον οργανισμό.

Ο ίδιος παραδέχεται πως δούλεψε σκληρά επί 20 χρόνια και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί, τονίζει ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.


Στην επιστολή του ο παραιτηθείς δεν αναφέρεται μόνο στον ίδιο αλλά και στο Ταμείο και την διοίκησή του. Κάνει λόγο μάλιστα για «ανικανότητα», «αποτυχία» και «καταστροφικούς διορισμούς σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ, τα τελευταία δέκα χρόνια».


Στην επίθεση που εξαπολύει στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Ντόιλ υποστηρίζει πως το Ευρωπαϊκό Τμήμα του οργανισμού έχει επιφορτιστεί με τα πακέτα που αφορούν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για μία «αποτυχία πρώτης γραμμής» για το ΔΝΤ που δεν προειδοποίησε έγκαιρα για το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

iefimerida

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0