Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο έρωτας και ο βιασμός της ωραίας Ελλάδας - Του Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Καναδάς

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Ο έρωτας και ο βιασμός της ωραίας Ελλάδας - Του Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Καναδάς

 

Η Ελλάδα ήταν η πιο όμορφη νεράιδα στον κόσμο. Και οι θεοί – όπως συνήθιζαν να κάμνουν τότε με τις νεράιδες – την ερωτεύτηκαν, την αγκάλιασαν, και η ωραία Ελλάδα γέννησε ένα εξίσου ωραίο και ζηλευτό παιδί, το Ελληνικό πνεύμα. Το παιδί αυτό ήταν το καμάρι των Ελλήνων ποιητών, φιλόσοφων, επιστημόνων, καλλιτεχνών, αθλητών και πολιτικών. Και με την αγάπη και περιποίηση όλων αυτών, το Ελληνικό πνεύμα γέννησε τα εξής εγγόνια για την Ελλάδα: την Δημοκρατία, την Φιλοσοφία, την Επιστήμη, την Καλλιτεχνία και τον Αθλητισμό.


Η φήμη της ωραίας Ελλάδας – με την βοήθεια βέβαια και τού Μεγαλέξανδρου – έφτασε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν τότε πού ζήλεψαν οι Ρωμαίοι και κατέβηκαν να κατακτήσουν την Ελλάδα. Αλλά, ευτυχώς για την Ελλάδα – και παρά τις αρχικές, υλικές καταστροφές και λεηλασίες – οι Ρωμαίοι έμειναν έκθαμβοι μπροστά στο Ελληνικό πνεύμα και άρχισαν να το μιμούνται. Έτσι έχουμε την Ελληνορωμαϊκή εποχή.


Τα μεγάλα δεινά και τραγικά πάθη για την όμορφη νεράιδα, την Ελλάδα, και το ωραίο Ελληνικό πνεύμα, άρχισαν αργότερα με τούς Βυζαντινούς. Ήταν τότε πού ένας δικτάτορας πρίγκιπας από την Ανατολή, ο Χριστιανισμός – γιός τού δικτάτορα θεού πού σοφίστηκε ο Εβραίος Μωυσής – ήρθε σαν μαύρο σύννεφο, βίασε την Ελλάδα και την παντρεύτηκε. Και μια από τις πρώτες πράξεις τού σκοτεινού αυτού πρίγκιπα, ήταν να θάψει κάτω από το χώμα το Ελληνικό πνεύμα και να παρουσιάσει σαν θεϊκό παιδί το δικό του, “άγιο” πνεύμα.


Το “άγιο” πνεύμα, όμως, ήταν και αυτό δικτατορικό και δεν γεννούσε. Έτσι, έπεσε σκοτάδι σε όλο τον κόσμο. Και το σκοτάδι αυτό κράτησε μέχρι την Αναγέννηση και την Διαφώτιση της Δύσης, όταν μερικοί Ευρωπαίοι ξύπνησαν από τον λήθαργο, ήρθαν στην Ελλάδα και ξέθαψαν το Ελληνικό πνεύμα.  Και άρχισε, πάλι, να λάμπει το φως στον κόσμο.


Όμως, η ίδια η Ελλάδα – η μάνα τού πνεύματος – δεν ανέβλεψε και δεν λευτερώθηκε.  Όταν η Ευρώπη ξυπνούσε, η Ελλάδα δεν είχε μόνο τον βιαστή σύζυγο της – τον Χριστιανισμό – αλλά είχε και τούς Μωαμεθανούς σαν δεύτερους, ασελγείς κατακτητές. Και όταν, αργότερα, ο Θοδωρής ο Κολοκοτρώνης – και οι άλλοι ήρωες – λευτέρωσαν την Ελλάδα από τούς Μωαμεθανούς, άφησαν την επανάσταση ημιτελή και δεν πέταξαν έξω τον δικτάτορα Χριστιανισμό. Και μάς άφησαν με την θεοκρατία αντί να ζωντανέψουν ξανά την δημοκρατία των μεγάλων προγόνων μας.


Έτσι, έμεινε η Ελλάδα με το στείρο “άγιο” πνεύμα – και χωρίς το ζωογόνο Ελληνικό πνεύμα. Και κάθε φορά πού η όμορφη νεράιδα προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια της και να αγκαλιάσει το φώς, έρχεται ο βιαστής σύζυγος της και την εκφοβίζει με την οργή τού δικτάτορα θεού τού Μωυσή. Ναι, τραγικό… Ως πότε Αθηνά μου – λεβεντοκόρη της σοφίας – θα υποφέρουμε στο σκοτάδι αυτό!..

Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Mississauga

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0