Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Άλμα σε Νομικές, Αστυνομικές και Παραϊατρικά - Του Χρήστου Κάτσικα

Αρχική | Εκπαίδευση | Πανελλαδικές 2012 | Άλμα σε Νομικές, Αστυνομικές και Παραϊατρικά - Του Χρήστου Κάτσικα

Αύριο αναμένονται οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής τη Δευτέρα – Με βάση πάνω από 18.000 μόρια αναμένεται να είναι περίπου 40 τμήματα

Τέλος στην παρατεταμένη αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους δίνει η ανακοίνωση, τη Δευτέρα το πρωί, των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Με βάση πάνω από 18.000 μόρια αναμένεται να είναι περίπου 40 τμήματα. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα.

 

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την άνοδο των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στις Αστυνομικές Σχολές και στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, την πτώση των βάσεων στις περισσότερες περιφερειακές Σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής κ.λπ.), την «πριγκιπική» σταθερότητα (στο ύψος τους) των Ιατρικών, Οδοντιατρικών, Φαρμακευτικών Σχολών του 3ου Επιστημονικού Πεδίου και τις αυξομειώσεις στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομικές Σχολές).

Χάος; Κάθε άλλο. Ολα μοντάρονται στις διαφορετικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Κατευθύνσεις (για παράδειγμα καλύτερες στην Θεωρητική, χειρότερες στην Τεχνολογική) και στο γεγονός ότι εφέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μεγάλη μερίδα υποψηφίων επέλεξε Σχολές με βασικό κριτήριο η έδρα τους να βρίσκεται κοντά στη μόνιμη κατοικία τους.

Αυτοί ακριβώς οι λόγοι, μαζί με το γεγονός ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα (δάσκαλοι) εγκαταλείπονται από ένα μέρος των αριστούχων, οδηγούν στο άλμα της Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης που θα «πάρουν κεφάλι» από τα Πολυτεχνικά Τμήματα των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας και θα βρεθούν μερικές ανάσες πίσω από την Ιατρική Αθήνας.


ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ. Αν και εφέτος θα υπάρχουν Τμήματα που θα ανοίξουν τις πύλες τους με λιγότερα από 10.000 μόρια, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική κατηγορία υποψηφίων, θα έχουμε από τη μια πάνω από 25.000 υποψηφίους που θα μείνουν εκτός και από την άλλη μερικές εκατοντάδες θέσεις που δεν θα καλυφθούν - και όχι μόνο από τμήματα που απαιτούν ειδικό μάθημα.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής θα βγάλει στην επιφάνεια τμήματα, ιδιαίτερα του 2ου και του 4ου και λιγότερο του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, που θα ανοίξουν τις εισόδους τους με λιγότερα από 6.000 μόρια, ενώ από την άλλη, αν και αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων για τους υποψήφιους των ειδικών κατηγοριών (από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσους πληρούν κοινωνικά κριτήρια), αυτές σε αρκετές περιπτώσεις θα μείνουν χαμηλά, πολύ χαμηλά, ιδιαίτερα σε τμήματα χαμηλής ζήτησης, όπως αρκετά ΤΕΙ θα απέχουν λίγο από το έδαφος.

Παράλληλα, τα Στρατιωτικά και Αστυνομικά Τμήματα θα σημειώσουν άνοδο των βάσεων εισαγωγής τους, μεγαλύτερη αυτά που ανήκουν στα 1ο, 3ο και 5ο Επιστημονικά Πεδία, μικρότερη αυτά που ανήκουν στα άλλα Πεδία (2ο και 4ο). Η άνοδος, ειδικά για τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς οι θέσεις που διατίθενται φθάνουν συνολικά τις 580, από 1.244 πέρυσι. Το γεγονός αυτό πριμοδοτεί το «άλμα εις ύψος» στις βάσεις εισαγωγής των Αστυνομικών Σχολών, ενώ λίγο μικρότερη θα είναι η άνοδος των βάσεων στις Στρατιωτικές Σχολές.

ΤΑ ΝΕΑ

 

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Βάσεις 2012: Με 2,5 μπαίνουν σε υψηλόβαθμες σχολές οι Μουσουλμάνοι

28 Αυγούστου 2012, 17:43
  Βάσει της κατηγορίας που είχε θεσπίσει ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Παιδείας   Με ...

Επιτυχόντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ - Δείτε τα αποτελέσματα

27 Αυγούστου 2012, 11:42
Για να δείτε τα αποτελέσματα πρέπει να έχετε τον οκταψήφιο κωδικό σας. Πατήστε στον παρακάτω ...

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ - Πού σημειώνεται άνοδος και πού πτώση [Πίνακες]

27 Αυγούστου 2012, 11:12
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Όλες ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    27 Ιανουαρίου 1945: Απελευθέρωση του Άουσβιτς - "Ποτέ ξανά!"

     Άουσβιτς. 27 Ιανουαρίου 1945. Όταν τα σοβιετικά στρατεύματα μπήκαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και είδαν καπνό να βγαίνει από τα φουγάρα και μία περίεργη οσμή – η μυρωδιά της καμμένης σάρκας – γέμισε τα ρουθούνια τους,  δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν τι ακριβώς συνέβαινε, γιατί κανένας υγιής νους δεν ήταν δυνατόν να συλλάβει αυτό που η νοσηρή εφευρετικότητα και ο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0