Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πώς να καταχωρίσετε ηλεκτρονικά τις αποδείξεις - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Πώς να καταχωρίσετε ηλεκτρονικά τις αποδείξεις - ΗΜΕΡΗΣΙΑ


23/1


Πώς να καταχωρίσετε ηλεκτρονικά τις αποδείξεις


Τέσσερις υπηρεσίες online και offline για μεγαλύτερη διευκόλυνση προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους. Mε τη χρήση αυτών των σελίδων προσφέρεται η δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων προκειμένου, όταν χρειαστεί, να αποσταλούν εύκολα στην εφορία.

 

Toυ Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr

Ψηφιακή και διαδικτυακή λύση στο πρόβλημα της καταχώρισης και της ομαδοποίησης των αποδείξεων επιθυμούν να προσφέρουν αρκετές εταιρείες πληροφορικής, δίνοντας τη δυνατότητα της online καταχώρισης των δεδομένων.


Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον δύο εταιρείες που προσφέρουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρισης μέσω Διαδικτύου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο χρήστης «κατεβάζει» μία εφαρμογή στον υπολογιστή του και καταχωρίζει μέσω αυτής τις αποδείξεις που μαζεύει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η χρήση αυτών των υπηρεσιών δεν έχει καμία χρέωση για τον χρήστη του Διαδικτύου, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων προκειμένου, όταν χρειαστεί, να αποσταλούν εύκολα στην εφορία. Μάλιστα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αποστολή των στοιχείων να γίνει τελικώς και ηλεκτρονικά.www.taxfriend.gr
Μέχρι τώρα, η ιστοσελίδα που έχει πάρει τη μεγαλύτερη δημοσιότητα είναι το www.taxfriend.gr, την οποία έχει δημιουργήσει η γνωστή εταιρεία πληροφορικής Sin­gularLogic του ομίλου MIG. Η εγγραφή γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα καταχώρισης των δεδομένων των αποδείξεων με έναν αρκετά απλό τρόπο. Σημειωτέον ότι πρέπει να καταχωρίσει μόνο τέσσερα στοιχεία: ημερομηνία, ποσό, αριθμό απόδειξης και ΑΦΜ. Ακόμη, μπορεί να κατηγοριοποιήσει τις αποδείξεις ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα έξοδα του, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ένταξης των αποδείξεων σε φακέλους. Τα δεδομένα μπορούν να «εξαχθούν» σε ένα αρχείο Excel και να εκτυπωθούν.

www.apodeixeis.com.gr.
Η SingularLogic ετοιμάζει και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. www.apodeixeis.com.gr. H ιστοσελίδα προέκυψε από τη συνεργασία των εταιρειών nzoumpulis.gr, IQNetwork και Virtualworld και βρίσκεται στη διεύθυνση apodeixeis.com.gr. Και σε αυτή την περίπτωση η εγγραφή είναι εύκολη και απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα email. Επιπλέον, υπάρχει μία λειτουργία για την αυτόματη συμπλήρωση ΑΦΜ σε περίπτωση που έχει επανακαταχωρηθεί. Υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων, ενώ οι δημιουργοί της ιστοσελίδας υποστηρίζουν ότι είναι εφικτή η εισαγωγή των δεδομένων σε ένα αρχείο Excel.

Noetron
Για όσους δεν θέλουν να κάνουν την καταχώριση online, η Noetron, εταιρεία του ομίλου Newsphone, έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή, την οποία μπορεί κάποιος να «κατε­βάσει» από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.noetron.gr/index.php?q=node/90

eReceipts.gr
Αντίστοιχη είναι και η πρόταση της εταιρείας Converge του ομίλου PRC που δημιούργησε το eReceipts.gr (www.ere­ceipts.gr). Στη συγκεκριμένη διεύθυνση μπορεί ο ενδιαφερόμενος να «κατεβάσει» την ειδική εφαρμογή και να αρχίσει να καταχωρεί μέσω του PC του τα στοιχεία των αποδείξεων που συγκεντρώνει.

Πάρα πολλά τα οφέλη

Τα οφέλη από την ψηφιακή καταχώριση είναι ουκ ολίγα. Το κυριότερο είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολη η ομαδοποίηση των αποδείξεων, όπως και η πρόσθεσή τους ώστε να γνωρίζει κάποιος φορολογούμενος ανά πάσα στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται. Επιπλέον, είναι και ένας εύκολος τρόπος για την παρακολούθηση δαπανών.

Όσοι προσπαθούν καταχώριση μέσω ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο δεσμεύονται για την προστασία και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των φορολογούμενων, θέμα που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει πολύ κόσμο.

Στις περιπτώσεις που η εφαρμογή «κατεβαίνει» στο PC, δεν υπάρχει ζήτημα, δεδομένου ότι τα δεδομένα δεν εισάγονται μέσω του Διαδικτύου και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του φορολογούμενου.Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:Mario την 19 Μαϊου 2010, 14:28
Σχόλιο από Mario
autin tin stigmi yparxoun polla..... kai egw exw dokimasei polla apo auta......
kai kathe fora..... kataxorw tis apodikseis apo tin arxi......
sxedon oles oi efarmoges exoun eksagwgi twn dedomenwn.... alla kamia den exei eisagwgi.......

twra prosfata brika to www.e-tameio.gr to opoio mporei na eisagei tis apodikseis pou eksageis apo ta alla sites.

douleuei me olla ta sites pou eksagoun ta stoixeia tous se csv
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0