Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέο σκάνδαλο! - Χοίροι και αγελάδες... ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ - ΤΟ ΒΗΜΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Νέο σκάνδαλο! - Χοίροι και αγελάδες... ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ - ΤΟ ΒΗΜΑ
 


Κύκλωμα που πουλούσε λαθραία κτηνοτροφικές συνταγές χρεώνοντας τα Ταμεία ανακάλυψε το υπουργείο Εργασίας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ  | Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
 

Ρεμούλες με φάρμακα τα οποία χορηγούνται σε αγελάδες, χοίρους, άλογα, ακόμη και σε γάτες, αλλά χρεώνονται σε... ηλικιωμένους ασφαλισμένους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) βρίσκονται από χθες στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης. Πίσω από τις παράνομες συνταγογραφήσεις κτηνιατρικών σκευασμάτων, κυρίως εμβολίων, βρίσκεται κύκλωμα κτηνιάτρων και φαρμακοποιών.Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε με επιστολή αγρότη από περιοχή της Πελοποννήσου προς τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο. Την ίδια ώρα, σε περιοχές της υπόλοιπης χώρας οι ελεγκτές του ΟΓΑ είδαν έκπληκτοι, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν στην Κεντρική Ελλάδα και στη Μακεδονία, ότι νεκροί... αναστήθηκαν, κινητικά ανάπηροι περπάτησαν, τυφλοί βρήκαν ξαφνικά το φως τους και οδήγησαν ταξί, ενώ άνδρες λάμβαναν φάρμακα για την εμμηνόπαυση... Σε ό,τι αφορά την καταγγελία για το όργιο της παράνομης συνταγογράφησης κτηνιατρικών φαρμάκων, έχουν ξεκινήσει έρευνες τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα αναφέρεται σε αυτήν ότι επιτήδειοι προμήθευαν φάρμακα που προορίζονται για ζώα σε κτηνοτρόφους χρεώνοντάς στον ΟΓΑ. Η κομπίνα είχε στηθεί ως εξής: ο φαρμακοποιός κρατούσε συνταγολόγια ηλικιωμένων ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα οποία κτηνίατροι έγραφαν φάρμακα για ζώα. Τα εν λόγω φάρμακα τα κρατούσαν παράνομα σε αποθήκες ή στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους προκειμένου να τα χορηγήσουν, αντί αμοιβής, σε κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα. Με δύο λόγια, οι «προμηθευτές» των κτηνιατρικών φαρμάκων έκλεβαν... τις αγελάδες και τα άλλα ζωντανά, και κατ΄ επέκταση τον ΟΓΑ.

Επίσης από ελέγχους των αρμοδίων υπαλλήλων του ΟΓΑ στον θεσσαλικό κάμπο και στη Μακεδονία το δεύτερο εξάμηνο του 2009 διαπιστώθηκε «μεγάλος αριθμός παραβάσεων σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος, που αφορούν παράνομη συνταγογράφηση σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εν αγνοία των κατόχων τους».

Σ ύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», το όργιο των παράνομων συνταγογραφήσεων εντοπίστηκε στη Θεσσαλία και κυρίως στη Λάρισα και στην Καρδίτσα. «Η Καρδίτσα εμφανίζεται πρωταθλήτρια στις κομπίνες με τα φάρμακα» σημείωναν χθες στελέχη του ΟΓΑ. Μεγάλη «πληγή» αποτελούν οι συνταγογραφήσεις γυναικολογικών σκευασμάτων σε άνδρες, άλλων ακριβών φαρμάκων σε άτομα που δεν πάσχουν από ανάλογα νοσήματα και η χορήγηση αναπηρικών καροτσιών και συσκευών οξυγόνου σε... νεκρούς. «Στις εν λόγω παράνομες ενέργειες», σημειώνεται σε έγγραφο του ΟΓΑ, «εμπλέκονται ιατροί του Κέντρου Υγείας της περιοχής (Κεντρική Ελλάδα) και συγκεκριμένα φαρμακεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ».

Από τους ελέγχους προέκυψαν και τα ακόλουθα:

Συνταγογραφούνταν φάρμακα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που οι ασφαλισμένοι δεν παρελάμβαναν για παθήσεις από τις οποίες δεν έπασχαν και είχαν πλήρη άγνοια για την έκδοση των συγκεκριμένων συνταγών. Ορισμένα φάρμακα, τα οποία ήταν για την εμμηνόπαυση, χορηγήθηκαν σε άνδρες.

Σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εκδίδονταν, εν αγνοία τους, συνταγές για τρίτα πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με τον ΟΓΑ.

«Η ευκολότερη δουλειά είναι να κρατούν γιατροί και φαρμακοποιοί τα συνταγολόγια των ασφαλισμένων, να κόβουν ενδιάμεσες σελίδες και να τις συμπληρώνουν με τα φάρμακα που θέλουν, χρεώνοντάς τα στο Ταμείο. Οι σελίδες αυτές “ταξιδεύουν” από την Πελοπόννησο στην Κρήτη, από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ε. Παπαγεωργόπουλος  , προσθέτοντας: «Αν δεν εφαρμοστεί η μηχανογράφηση στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν γίνεται τίποτα...».

Α πό τους ελέγχους αρμοδίων υπαλλήλων του ΟΓΑ διαπιστώθηκε επίσης ότι εταιρεία διάθεσης ιατρικών ειδών χορηγούσε συσκευές οξυγονοθεραπείας σε άτομα που δεν βρίσκονται στη ζωή. Ως τώρα έχουν βρεθεί 27 περιπτώσεις ασφαλισμένων για λογαριασμό των οποίων υποβλήθηκαν δικαιολογητικά προκειμένου να εισπραχθεί ενοίκιο συμπυκνωτή οξυγόνου μετά τον θάνατο του δικαιούχου. Αλλη εταιρεία χορηγούσε αναπηρικά καροτσάκια σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Οι ελεγκτές του ΟΓΑ, τέλος, «συνέλαβαν» σε περιοχή της Λακωνίας τυφλό... ταξιτζή. Βέβαια ο οδηγός του ταξί κάθε άλλο παρά προβλήματα όρασης αντιμετώπιζε. Ωστόσο λάμβανε από τον ΟΓΑ επίδομα τυφλότητας.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:Σπυρος Δαρσινός την 07 Φεβρουαρίου 2010, 05:05
Σχόλιο από Σπυρος Δαρσινός
Γι αυτό λέω εγώ ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα.Ο Ελληνας έχει αναγάγει την κομπίνα σε....νόμιμο τρόπο ζωής και πάνω σ'αυτό έχει αποχτήσει τέτοια επιτιδιότητα που και η μηχανογράφηση θα τρέχει από πίσω του και δεν θα τον φτάνει.
Χθες άκουγα στην τηλεόραση τους πελάτες γιατρών που ανέλυαν ευθρασώς στην κάμερα τα συν και τα πλην προκειμένου να ζητήσουν ή να μην ζητήσουν απόδειξη από το γιατρό τους.Ατομικισμός στο μεγαλείο του ,ξεδιάντροπη ....ομολογία,συλλογική ανευθυνότητα,ηθική πώρωση.....
Με τέτοιους ναύτες,οτι και να κάνει ο καπετάνιος ,βουλιάζουν τα καράβια.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0