Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σχόλια των ξένων ΜΜΕ για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά της κρίσης - in.gr

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Σχόλια των ξένων ΜΜΕ για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά της κρίσης - in.gr









03/02/10 11:23  



















«Επώδυνες μεταρρυθμίσεις»


Eurokinissi
Ο Γιώργος Παπανδρέου








Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο











 
 

Στο τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και στα μέτρα που εξήγγειλε για την αντιμετώπιση της κρίσης αναφέρονται τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο.


«Η Ελλάδα εφαρμόζει μέτρα λιτότητας» σχολιάζει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC.

«O Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου εξήγγειλε σκληρά μέτρα λιτότητας, με στόχο την περικοπή του μεγάλου δημόσιου χρέους της χώρας του. Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα και η αύξηση του φόρου στα καύσιμα είναι απαραίτητη, γιατί η οικονομική κρίση έσπρωχνε την Ελλάδα προς τον γκρεμό», σημειωνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, Οτμαρ Ισινγκ, δήλωσε στο BBC ότι «οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται θα προκαλέσουν αίμα και δάκρυα ... αλλά χωρίς αυτές, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει τα προβλήματά της».

Ο απεσταλμένος του BBC στην Αθήνα, Γκάβιν Χιούιτ, εκτιμά ότι «η πρώτη πρόκληση στο πακέτο λιτότητας ενδέχεται να προέλθει στους δρόμους, καθώς οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προγραμματίζουν απεργία την ερχόμενη εβδομάδα».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου λίγες ώρες πριν την επίσημη έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την Ευρωπαική Επιτροπή, είναι το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα των Financial Times. «Οι Βρυξέλλες στηρίζουν το σχέδιο της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του χρέους», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί «επώδυνες» μεταρρυθμίσεις.

Η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν σε ανταπόκριση της Ελίνα Σμιθ από την Αθήνα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση από την τηλεόραση για εθνική ενότητα και συναίνεση με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η ισπανική Ελ Παίς σημειώνει σε κύριο άρθρο της ότι «η Ελλάδα θα αυξήσει τους φόρους και την ηλικία συνταξιοδότησης, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης».

«Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου κερδοσκοπικές επιθέσεις», σημειώνει η ισπανική εφημερίδα. Αναφέρει, επίσης, εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών ότι «η Ισπανία και η Πορτογαλία θα είναι οι επόμενες χώρες που θα υποφέρουν από τα οικονομικά τους προβλήματα».

Το αμερικανικό περιοδικό Business Week στην ηλεκτρονική του έκδοση γράφει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους».

«Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι θα επεκτείνει το πάγωμα των μισθών στο δημόσιο, διευρύνοντας το πρόγραμμα λιτότητας με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης με το χρέος της χώρας», αναφέρει.

Στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από τους κερδοσκόπους» αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα Ρεπούμπλικα.

«Η Ελλάδα είναι στο κέντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων, που στραγγαλίζουν την οικονομία μας, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το επίπεδο των spreads των κρατικών ομολόγων είναι εντελώς αδικαιολόγητο με βάση την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, αναφέρεται ανταπόκριση του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να σταματήσει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό» και απηύθυνε έκκληση για εθνική συναίνεση.

Ο κ.Παπανδρέου -γράφει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων- «ολοκλήρωσε το διάγγελμα με τη δήλωση 'θα πρέπει να αγωνιστούμε για τη χώρα, όπως αγωνιζόμαστε για το ίδιο μας το σπίτι, την ίδια μας την οικογένεια'».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



israelyesgr την 07 Φεβρουαρίου 2010, 14:04
Σχόλιο από israelyesgr
Σχόλιο Ισραελμαν (Israelman): Διαβάστε και κλάψτε… Πάμε από το κακό στο χειρότερο… όλοι μας δυστυχώς.

«… Το Αμερικάνικο χρηματιστήριο επίσης επιρρεάστηκε από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έπεσαν σε ανησυχίες σχετικά με επαχθείς επίπεδα χρέους σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία …»

«… Η ζήτηση για ασφαλείς επενδύσεις αυξήθηκε, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα θα έχουν πρόβλημα να ελένξουν τα αυξανόμενα φορτία χρέους.»

«…Οι Χρηματιστές παρέμειναν σκεπτικοί σχετικά με το σχέδιο της Ελλάδας να περικόψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της από 12,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας κατά το 2009 σε λιγότερο από 3 τοις εκατό το 2012. Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία την Τετάρτη διέκοψε μια προγραμματισμένη έκδοση ομολόγων Δημοσίου, ενώ η Ισπανία δήλωσε ότι τα ελλείμματα της θα είναι περισσότερα του αναμενομένου κατά τα επόμενα τρία χρόνια …»

Όλο το άρθρο βρίσκεται εδώ: http://news.yahoo.com/s/ap/20100204/ap_on_bi_st_ma_re/us_wall_street
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Σπυρος Δαρσινός την 07 Φεβρουαρίου 2010, 05:18
Σχόλιο από Σπυρος Δαρσινός
Καλά θα κάνει ο Παπανδρέου να περάσει ,εδω και τώρα,από την θεωρεία στην πράξη .Στην υπερεαλιστική εποχη που ζούμε ,και στην δραματική οικονομική κατάσταση που είναι η Ελλάδα, η αξιοπιστία δεν επανιδρύται με λόγια αλλά με πράξεις.Εχουν ωφελιμότητα οι εξαγγελείες ,προς την σωστη κατεύθυνση,μόνο οταν εφαρμόζονται αστραπιαία και αποτεσματικά.Αλλιώς ...εχουν πολλοι
πολιτικοί χαραχτηριστεί γραφικοί.......
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 2 | προβολή: 1 - 2

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0