Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ FOCUS ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ FOCUS ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Mόλις έλαβα τo παρακάτω μήνυμα και το δημoσιεύω ευxαρíστως.


Ελπίζω να φιλοξενήσετε και τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του μηνιαίου επιστημονικού ελληνικού περιοδικού Focus για το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ δημοσίευμα του εβδομαδιαίου πολιτικού ειδησεογραφικού περιοδικού Focus της Γερμανίας. Τα δύο περιοδικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους! Είναι άδικο να προσβάλλεται το ελληνικό Focus για τις αθλιότητες κάποιων Γερμανών τους οποίους δεν γνωρίζουμε και ούτε θέλουμε να τους μάθουμε!!! Διευκρινήσεις στο επισυναπτόμενο file.

 Ευχαριστώ,

 Χρήστος Τσανάκας

Διευθυντής Focus

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

 Η ελληνική έκδοση του περιοδικού Focus διαμαρτύρεται για την προσβλητική ανθελληνική «σάτιρα» του γερμανικού Focus!



Διευκρινίζουμε ότι η ελληνική έκδοση του περιοδικού Focus ουδεμία σχέση έχει με το γερμανικό Focus.

Πρόκειται για απλή εμπορική συνωνυμία.

Εκείνο είναι ένα πολιτικό-ειδησεογραφικό περιοδικό και ανήκει σε εντελώς διαφορετική κατηγορία εντύπων. Το αντίστοιχο με εμάς γερμανικό περιοδικό τιτλοφορείται P.M.

Το ελληνικό Focus σαφώς και έχει αγαστή συνεργασία με όλα τα περιοδικά Focus του κόσμου, εκτός από το γερμανικό που δεν ανήκει στη διεθνή οικογένειά μας και το οποίο στο τελευταίο τεύχος του προέβη σε μια νοσηρή ενέργεια εναντίον της χώρας μας. Κυκλοφόρησε με τίτλο «Απατεώνες στην Ευρω-οικογένεια», φιλοξενώντας ως εικονογράφηση την Αφροδίτη της Μήλου, ντυμένη μόνο με την ελληνική σημαία, να κάνει μια απρεπή χειρονομία. Απαράδεκτη συμπεριφορά… βαρβάρων! Γιατί και το εθνικό μας σύμβολο είναι ιερό και η Αφροδίτη λατρευόταν ως ολύμπια θεά στην αρχαία Ελλάδα, εκπροσωπώντας ως εικόνα το διαχρονικό πολιτισμό μας. Η όποια διάθεση σάτιρας έχει και τα όριά της. Εξάλλου, η ποιότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από το κατά πόσο σέβεται οτιδήποτε ο άλλος έχει ιερό, έστω και αν για τον ίδιο δε σημαίνει τίποτα.

Είναι δίκαια λοιπόν η οργή της ελληνικής κοινής γνώμης για την ασέβεια των Γερμανών δημοσιογράφων προς την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η συντακτική ομάδα του ελληνικού Focus (Εκδόσεις Λυμπέρη) ενώνει τη φωνή της με όσους αγανακτούν, αλλά και προβληματίζεται με το γεγονός ότι παραχωρήσαμε οικιοθελώς το δικαίωμα σε ανιστόρητους να μας λοιδορούν.



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



Χρήστος Τσανάκας, Διευθυντής ελληνικού Focus την 11 Μαρτίου 2010, 04:44
Σχόλιο από Χρήστος Τσανάκας, Διευθυντής ελληνικού Focus
Το ελληνικό Focus δεν δυσφημεί κανέναν…

Διαλέξαμε τελικά άλλο εξώφυλλο, γιατί η πρώτη «απάντησή» μας στη χυδαιότητα του γερμανικού Focus παρεξηγήθηκε πέραν πάσης προσδοκίας. Στη συγκεκριμένη συγκυρία πολλοί διάβασαν τον τίτλο ως ύβρη κατά του γερμανικού έθνους. Ειλικρινά, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας. Εμείς προβάλλαμε, με μια εύγλωττη φωτογραφία εξωφύλλου, μια μεγάλη ιστορική έρευνα για τον Χίτλερ και τον «λαό του» (όπως ο ίδιος κραύγαζε), δηλαδή το 1.000.000 Γερμανών οπαδών του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος (N.S.D.A.P) το 1932, το 43% των ψήφων που έλαβαν οι ναζί στις εκλογές της 5ης Μαρτίου του 1933 (η αποχή ήταν 30%), τους χιλιάδες ένστολους των Ες Ες και της Βέρμαχτ που προέβησαν σε θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου (μέχρι να ακούσουν ότι αυτοκτόνησε ο Φίρερ τους!), αλλά και την επικίνδυνη σημερινή μειοψηφία νοσταλγών αυτού του καθεστώτος και της γκεμπελικής προπαγάνδας του, την οποία τόσο βάρβαρα χρησιμοποίησαν οι «πολιτικοί συντάκτες» του γερμανικού περιοδικού Focus εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδας συνολικά. Από πότε, όμως, μια ιστορική έρευνα (μέρος της οποίας φιλοξενείται στο καινούργιο τεύχος) πάει να φιμωθεί κατηγορούμενη ως «ανάρμοστη των περιστάσεων»; Συγνώμη, αλλά το ελληνικό Focus ως περιοδικό εκλαϊκευμένης επιστήμης είναι στρατευμένο στις ιδέες της αλήθειας και της εντιμότητας. Δεν έχουμε σπουδάσει διπλωματία ούτε πολιτική, και δεν φταίμε αν οι έρευνές μας είναι τόσο «επώδυνα» επίκαιρες.

Χρήστος Τσανάκας
Διευθυντής ελληνικού Focus
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0