Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Επέμβαση δυνάμεων ασφαλείας στο ΑΠΘ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Επέμβαση δυνάμεων ασφαλείας στο ΑΠΘ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 


Ηλεκτρονική Έκδοση
enet.gr, 09:13 Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010


Άνδρες των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη επέμβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έπειτα από επίθεση ομάδας εξωπανεπιστημιακών.

Περίπου 30 άτομα, εισήλθαν στους χώρους του ΑΠΘ και κατέστρεψαν τις πύλες εισόδου της πανεπιστημιούπολης.



Έφεραν φορητή γεννήτρια ρεύματος και ηλεκτρικά σιδεροπρίονα. Αφού απείλησαν τους υπαλλήλους φύλαξης, κατέστρεψαν τις μπάρες εισόδου του πανεπιστημίου επί της οδού Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια εκείνες της εισόδου επί της Εγνατίας.

Η ομάδα επιχείρησε να εισέλθει στο κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου. Μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας απωθήθηκε εκτός πανεπιστημίου.

Ωστόσο, ύστερα από την αποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας, άλλη ομάδα εξωπανεπιστημιακών εισήλθε στο κτήριο διοίκησης, το οποίο έθεσε υπό κατάληψη.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος τόνισε ότι για την παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας δεν απαιτείται πλέον προηγούμενη απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνθο, βρίσκονται σε ισχύ δύο πάγιες και ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου - του Ιουνίου 2008 και του Δεκεμβρίου 2009 - σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η άμεση προστασία των ανθρώπων και των υποδομών του πανεπιστημίου από δημόσιες δυνάμεις, όταν αυτοί δέχονται απειλές ή επίθεση και όταν επιχειρούνται καταστροφές.

"Το άσυλο αφορά την προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όχι καταστροφές" είπε ο κ. Μάνθος.

Σχετικά με την κατάληψη του κτηρίου διοίκησης, ο ίδιος ανέφερε ότι, αποτελεί πλημμέλημα και για αυτό δεν προβλέπεται παρόμοια παρέμβαση.






Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0