Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δíκη συζυγοκτóνoυ Γιάννη Κατσιλάμπρου - H εισηγηση της εισαγγελέως - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Δíκη συζυγοκτóνoυ Γιάννη Κατσιλάμπρου - H εισηγηση της εισαγγελέως - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=133205

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

«Την σκότωσε γιατί τον ξεπερνούσε»


Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

Από «υπέρμετρο εγωισμό» του συζύγου της, ο οποίος δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι «η γυναίκα του ήθελε να γίνει κάτι ανώτερο από αυτόν», έσβησε άδικα και βίαια η 37χρονη Παναγιώτα Μαζαράκη, «μία γυναίκα χαρισματική, με προσόντα και ικανότητες στον τομέα της μουσικής, που θα μπορούσε να φτάσει ψηλά».




Εγκλημα «άρνησης, αντιπαλότητας και μίσους», λοιπόν, «απέναντι στη σύζυγό του», ήταν, για την εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας, το έγκλημα για το οποίο δικάζεται, από τις 15 Ιανουαρίου, ο καθηγητής μουσικής, Γιάννης Κατσιλάμπρος.

«Ποτέ δεν έμαθε να στερείται κάτι, ούτε να μοιράζεται ούτε να του παίρνουν πράγματα. Γι' αυτό δεν μπορούσε να δεχθεί ότι θα φύγει από δίπλα του η Παναγιώτα, η μοναδική γυναίκα της ζωής του», κατακεραύνωσε τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας, για την οποία η εισήγηση επί της ενοχής για τον άνθρωπο που «καταδίκασε τα παιδιά του να ζήσουν χωρίς τη μητέρα τους» ήταν μονόδρομος:

*«Να κηρυχθεί ένοχος ο Γιάννης Κατσιλάμπρος για ανθρωποκτονία από πρόθεση την οποία τέλεσε (μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, στη Φιλοθέη, τον Σεπτέμβριο του 2008) ενώ βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τόσο κατά τη λήψη της απόφασης για τη δολοφονία της συζύγου του όσο και κατά την εκτέλεσή της».

Κατά την άποψη της εισαγγελέως, «το τελικό έναυσμα το έδωσε η οριστική άρνηση του θύματος να παραμείνει στη σχέση του, κάτι που έγινε αντιληπτό από τον κατηγορούμενο την παραμονή της δολοφονίας».

Για να καταδείξει την ήρεμη ψυχική κατάσταση του δράστη, καθώς και την πλήρη διαύγειά του κατά την εκτέλεση του εγκλήματος, η εισαγγελέας επισήμανε το γεγονός ότι ο Γιάννης Κατσιλάμπρος «είχε την ικανότητα να προβεί μετά τη δολοφονία σε μια σειρά ενεργειών, όπως ήταν να τυλίξει το πτώμα σε σεντόνι και να αποφασίσει στη συνέχεια να το εξαφανίσει».

Παράλληλα, όπως τόνισε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος δημιούργησε «ένα σενάριο εξαφάνισης της Παναγιώτας Μαζαράκη επιστημονικής φαντασίας» με αποδέκτη την οικογένειά της.

«Από την ακροαματική διαδικασία, συνέχισε, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει καμία ψυχική νόσο» κι άλλωστε «όλες οι μετέπειτα ενέργειές του δείχνουν ότι είχε πλήρη διαύγεια συνείδησης. Δεν αντιμετώπιζε ψυχική νόσο ούτε είχε διαταραγμένη συνείδηση. Το τηλεφώνημα της μάνας του θύματος ήταν αυτό που τάραξε το οργανωμένο σχέδιό του για την εξαφάνιση του πτώματος».

Οσο για τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι είχε προηγηθεί καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι και ότι η σύζυγός του είχε αμφισβητήσει τον ανδρισμό του αλλά και την πατρότητα του ενός παιδιού τους, η εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται «περί μυθευμάτων».

Χαρακτήρισε «πράξη εκδίκησης» το χτύπημα που επέφερε ο κατηγορούμενος στο θύμα με ηλεκτρικό σίδερο και αποστρεφόμενη κάθε δικαιολογία του για όσα επακολούθησαν, όπως ότι είχε προσπαθήσει να συνεφέρει το θύμα, βάζοντάς το και τοποθετώντας το στην μπανιέρα,τόνισε ότι «η ενδεδειγμένη ενέργεια θα ήταν να καλέσει, αμέσως μόλις είδε τη γυναίκα του πεσμένη και γεμάτη αίματα, το ΕΚΑΒ».

Η δίκη θα συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0