Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι υπόγειες επαφές αξιωματικών και «μαφίας» της Πάτρας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Οι υπόγειες επαφές αξιωματικών και «μαφίας» της Πάτρας

Στο μικροσκόπιο των Aδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά όπως η κλήση για κατάθεση ανώτατου αστυνομικού σε δίκη «νονών»

 


Ενα από τα «επεισόδια» του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των κακοποιών στην Πάτρα, ο οποίος αποκάλυψε και σχέσεις υψηλόβαθμων αστυνομικών με κυκλώματα εκβιαστών

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η οποία εξετάζει εξονυχιστικά τις τυχόν σχέσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με μέλη κυκλωμάτων εκβιαστών στην Πάτρα που προχωρούν τις τελευταίες εβδομάδες σε έναν αιματηρό πόλεμο αλληλοεξόντωσης που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Κατηγορούμενοι ποινικοί στην Πάτρα είχαν ζητήσει ως μάρτυρα υπεράσπισής τους πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Συγγενείς δολοφονηθέντος επιχειρηματία στην Αχαΐα μιλούσαν για ύποπτες συναλλαγές του πάλι με αξιωματικούς της Αστυνομίας. Σε δικαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας Πατρών μνημονεύονται ευθύνες επίσης ανώτατου αξιωματικού των διωκτικών Αρχών στην αυτοκτονία συναδέλφου του που είχε επιχειρηθεί να συσχετισθεί με τη «μαφία της Πάτρας».


Βάση της έρευνας των Aδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αρχικά οι απειλές που εκτοξεύθηκαν από δύο αστυνομικούς σε βάρος άλλων αξιωματικών της Αστυνομίας. Οι δύο ένστολοι ήταν συγγενείς ενός δολοφονηθέντος ποινικού και απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους τούς είπαν ότι «έχουν ευθύνη για τον θάνατο του οικείου τους». Επιπλέον, οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες της πρώτης αιματηρής δολοφονίας έξω από μπαρ στην οδό Σαχτούρη είχε χαρακτηριστικά δίτροχου της ομάδας ΔΙΑΣ. Ομως τώρα φαίνεται να προκύπτουν πέντε νέα δεδομένα.


Τα πέντε νέα δεδομένα

Ενα από τα στοιχεία που θα εξετασθούν είναι έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία της δίκης έξι ατόμων. Οι εν λόγω κατηγορούμενοι για ληστείες, εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα αδικήματα στην Αχαΐα δικάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο στο Αίγιο. Στο έγγραφο αυτό ζητείται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο πρώην διευθυντής αστυνομικών υπηρεσιών στην Πάτρα. Ο πρώην ανώτατος αξιωματικός ωστόσο αρνήθηκε να καταθέσει, γεγονός που φέρεται να προκάλεσε τη δυσφορία των κατηγορουμένων οι οποίοι είχαν κάνει αναφορά τότε στο δικαστήριο για «μεγάλη αχαριστία». Ο λόγος και το παρασκήνιο της πρόσκλησης αυτής από τους ποινικούς προς τον ανώτατο αξιωματικό έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ.


Δεύτερο στοιχείο που θα τεθεί στο μικροσκόπιο των Aδιάφθορων φέρεται ότι είναι μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες κατηγορούμενοι «νονοί» της Πάτρας σε πρόσφατη δίκη τους αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις τους μίλησαν για χρηματισμούς με 60.000 ευρώ επίσης υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.Τρίτο σημείο έρευνας είναι μια εισαγγελική διάταξη που αφορούσε την αρχειοθέτηση του φακέλου της αυτοκτονίας του τότε διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών τον Απρίλιο του 2007. Ο αυτόχειρας βρέθηκε σε παραλία της αχαϊκής πρωτεύουσας πυροβολημένος δύο φορές στην καρδιά από το υπηρεσιακό του περίστροφο. Στην εισαγγελική διάταξη μνημονεύεται ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην αυτοκτονία (σ.σ.: όπως είχε συμβεί, φέρ' ειπείν, στην υπόθεση Ζαχόπουλου, στην οποία η κατηγορούμενη Εύη Τσέκου είχε απαλλαγεί τελικώς). Ομως στο ίδιο έγγραφο μνημονεύεται ότι για το απονενοημένο διάβημά του φέρει ευθύνη ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που εμφανιζόταν να τον πίεζε διαρκώς να καταδώσει συναδέλφους του αναφέροντας ότι είχαν σχέση με «νονούς» της Πάτρας.


Η δίκη των αστυνομικών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων λόγω του γεγονότος ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη στην Πάτρα με κατηγορουμένους τέσσερις πρώην και νυν αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Κάθονται στο εδώλιο επειδή, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, μεθόδευσαν εισβολή σε γραφείο δικηγόρου στην Πάτρα ο οποίος είχε αναλάβει εκπροσώπηση κατηγορουμένων για τις ίδιες ποινικές υποθέσεις στην Πάτρα.


Ωστόσο στις ύποπτες διασυνδέσεις των νονών της Αχαΐας φέρεται να υπεισέρχονται και άλλα δεδομένα. Ενα από αυτά εμφανίζεται να είναι και η εμπλοκή δικαστών που φέρεται να φρόντισαν για την ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορουμένων κακοποιών. Μάλιστα δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρεται να έχουν μετακινηθεί ύστερα από διατύπωση τέτοιου είδους υπονοιών. Εξετάζονται επίσης τυχόν συναλλαγές κακοποιών με πολιτικά πρόσωπα στη Δυτική Ελλάδα που φέρεται να ξόδεψαν μεγάλα χρηματικά ποσά στις προεκλογικές εκστρατείες τους.


Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 15 Μαΐου 2013

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0