Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δήλωση προέδρου ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλου για την τρομοκρατική απόπειρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Αρχική | Διάφορα | Νομικά θέματα | Δήλωση προέδρου ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλου για την τρομοκρατική απόπειρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα

Τηλ. 210-33.98.270, 71


Αθήνα, 17 Ιουλίου 2013


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΑ, ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΤO ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει κάθε απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, όπως αυτή που σημειώθηκε σήμερα με την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στο κτήριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Όποιοι κι αν είναι οι «λόγοι», οι «δικαιολογίες» ή τα «επιχειρήματα» των τρομοκρατών, η τυφλή βία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας θα εξακολουθήσει να βρίσκει απέναντί της το σύνολο των ευσυνείδητων και δημοκρατικών πολιτών.

Η Ελληνική Πολιτεία καλείται, όπως έχει υποχρέωση, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου η ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας να διασφαλίζεται από πράξεις βίας ή από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, προκειμένου οι συλλειτουργοί στην απονομή της Δικαιοσύνης να είναι σε θέση να ασκούν απτόητοι και απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους.

Η βία όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως επιτείνει το κλίμα φόβου που κυριαρχεί στην κοινωνία, λαμβανομένου υπόψη και του γενικότερου κλίματος λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Όλες οι επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις, όλοι οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς έχουν καθήκον να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Σε μία δημοκρατική κοινωνία, μόνος αποδεκτός τρόπος αντίκρουσης των ιδεολογιών είναι η υγιής αντιπαράθεση επιχειρημάτων, στο πλαίσιο του ελεύθερου δημοσίου διαλόγου, υπό συνθήκες πολυφωνίας και ανεκτικότητας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κακούργημα γίνεται και πάλι η αιμομειξία

13 Ιουλίου 2021, 12:42
Ιωάννα Μάνδρου      Αλλαγές που επιβάλλει η συχνότητα των εγκλημάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων και ενδοοικογενειακής βίας, προκαλώντας ...

Διαμεσολάβηση: Πώς θα λύνονται αστικές διαφορές στα γραφεία των δικηγόρων

26 Νοεμβρίου 2019, 22:33
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο θεσμό ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις ...

GDPR: Επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο από την ελληνική Αρχή προστασίας δεδομένων

21 Σεπτεμβρίου 2019, 19:27
Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στην PWC για παράνοµη επεξεργασία των δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα των ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0