Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο για τα βόρεια προάστια

Αρχική | Υγεία | Κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο για τα βόρεια προάστια

Νοσοκομειακός άξονας και αξιολόγηση εργαζομένων

 

 

Νοσοκομειακό άξονα στα βόρεια προάστια της Αθήνας με κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σε αυτόν εντάσσονται το Παίδων Πεντέλης ως παιδιατρικό νοσοκομείο και το «Αμαλία Φλέμιγκ» το οποίο θα μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας.


Όπως ανέφερε ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε εκπροσώπους φορέων της περιοχής κατά την ευρεία σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης, το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ», παρ' ότι θα αλλάξει ρόλο, θα διατηρήσει κάποις ειδικές κλινικές, όπως αυτή του διαβητικού ποδιού.


Σημειώνεται ότι το «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο λειτουργεί σήμερα ως γενικό νοσοκομείο, ανήκει στην κατηγορία των νοσηλευτηρίων που θα αλλάξουν ρόλο, σύμφωνα με τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.


Επίσης ο υπουργός Υγείας φέρεται να ενημέρωσε τους μετέχοντες στην απογευματινή σύσκεψη ότι θα γίνει τυπική αξιολόγηση μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας όλων των εργαζομένων που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο της κινητικότητας.


Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει για αύριο, Τετάρτη, πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται ενάντια στις διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και στο κλείσιμο, όπως αναφέρουν, νοσοκομείων, μονάδων και τμημάτων.


Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού των μονάδων υγείας της περιοχής.


Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι από τα Κέντρα Υγείας λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών όπως παιδιάτρων, ορθοπεδικών και γυναικολόγων. Ελλείψει χειριστών ιατρικών μηχανημάτων, όπως τόνισαν, απαξιώνεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός. Το βασικότερο αίτημά τους είναι να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ώστε να λειτορυγούν τα Κέντρα Υγείας σε 24ωρη βάση.


Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσουν Κέντρα Υγείας. Αντιθέτως, τους είπε ότι θα ενισχυθούν, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0