Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δρομολογείται ο έλεγχος περιουσιακής κατάστασης των διοικητών του ΕΣΥ

Αρχική | Υγεία | Δρομολογείται ο έλεγχος περιουσιακής κατάστασης των διοικητών του ΕΣΥ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβίβασε την Τετάρτη στον πρόεδρο της αρμόδιας Αρχής κατά του ξεπλύµατος µαύρου χρήµατος, Παναγιώτη Νικολούδη, το αίτημα του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για κατά προτεραιότητα έλεγχο του «πόθεν έσχες» των διοικητών και υποδιοικητών που υπηρέτησαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το 2000 έως και σήμερα.


Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι όποιος γιατρός ή διοικητής του ΕΣΥ δεν μπορεί να δικαιολογήσει το «πόθεν έσχες» του θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μέτρο της κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων.


Μίλησε δε για «τρομερό πάρτι» που έγινε στο χώρο της Υγείας, εκτοξεύοντας τη φαρμακευτική δαπάνη στα 7 δισ. ευρώ ετησίως, πριν από την επιβολή του Μνημονίου.


«Φέτος θα κλείσουμε στα 2,3 δισεκατομμύρια]. Μιλάμε για περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Γι' αυτό το λόγο, όχι μόνο στους διοικητές, αλλά όπου μπορούμε να κάνουμε έλεγχο, σε ανθρώπους που άσκησαν διοίκηση και πέρασαν από τα χέρια τους δημόσια λεφτά, τα οποία τώρα διαπιστώνουμε ότι ήταν υπερβολικά περισσότερα από τις πραγματικές ανάγκες, νομίζω εκεί πρέπει να δοθούν απαντήσεις», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0