Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Έκαναν μήνυση στα ΟΥΚ για τα ρατσιστικά συνθήματα

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Έκαναν μήνυση στα ΟΥΚ για τα ρατσιστικά συνθήματα

Hellenic Business


http://www.hbnews.gr/permalink/29613.html
[06.04.2010, 15:52]


Έκαναν μήνυση στα ΟΥΚ για τα ρατσιστικά συνθήματα

 Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών του αγήματος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα κατέθεσε την 1η Απριλίου η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και Μεταναστών.


Αφορμή για την κίνησή τους αυτή ήταν η δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο video, στο οποίο οι μετέχοντες ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα σε βάρος Αλβανών μεταναστών που ζουν στη χώρα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομάδας Δικηγόρων αναφέρεται συγκεκριμένα ότι  "το εν λόγω άγημα μετά την αποχώρησή του από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Συντάγματος  κατευθύνθηκε στις οδούς Πανεπιστημίου  και Αγ. Κωνσταντίνου σε συγκροτημένο σχηματισμό και με βηματισμό παρέλασης κραυγάζοντας ρατσιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα σε βάρος άλλων γειτονικών στη χώρα μας εθνοιτήτων".

Όπως μάλιστα διευκρινίζουν τα μέλη της ομάδας δικηγόρων, προχώρησαν στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ελλείψει αρμόδιας θεσμικής παρέμβασης, παρά τις προβλέψεις νόμου, που απαγορεύει τη δημόσια έκφραση ρατσιστικών ιδεών και προβλέπει μάλιστα την αυτεπάγγελτη δίωξη των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού, με απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ο επικεφαλής του αγήματος είχε "τεθεί στην διάθεση της υπηρεσίας". Πειθαρχική ποινή που είχε θεωρηθεί ως ιδιαίτερα επικεικής.

Σχετικά άρθρα:


Δείτε το video με τα ρατσιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση

“Ελληνάρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι”!! – Της Χριστιάννας Λούπα

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0