Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Χαραμάδα (;) για τις αποζημιώσεις στη Sprider - Απλήρωτοι 890 εργαζόμενοι

Αρχική | Οικονομία | Χαραμάδα (;) για τις αποζημιώσεις στη Sprider - Απλήρωτοι 890 εργαζόμενοι

Πενιχρά τα αποτελέσματα της «τριμερούς» στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και καταγγέλλουν προσπάθεια αρπαγής των εμπορευμάτων.



Του Τζώρτζη Ρούσσου

Η μία πλευρά αγοράζει χρόνο, η άλλη καλλιεργεί ελπίδα και στη μέση οι 890 εργαζόμενοι-όμηροι της δύσκολης πραγματικότητας της ανεργίας -και μάλιστα χωρίς τα χρήματα από τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους… Χθες λοιπόν, στην τριμερή που έγινε στο υπουργείο Εργασίας και αφορούσε τον «ξαφνικό θάνατο» της εταιρείας Sprider Stores και την τύχη των εργαζομένων της, που πλέον λογίζονται ως άνεργοι, τα αποτελέσματα ήταν μάλλον πενιχρά.

Η εταιρεία διά των εκπροσώπων της δεσμεύτηκε να καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο εξόφλησης των οφειλομένων στους εργαζόμενους της που από τη μία ημέρα στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο. Η πλευρά του υπουργείου Εργασίας, που εκπροσωπήθηκε από τη γενική γραμματέα Α. Στρατινάκη και τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, άκουσε και τις δύο πλευρές, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τους υπευθύνους της εταιρείας που προσπάθησαν να πάρουν τα εμπορεύματα από τα κλειστά καταστήματα. Βέβαια, αυτό που ζήτησε η πλευρά των εργαζομένων ήταν να καταβληθούν το συντομότερο τα δεδουλευμένα που οφείλονται (2 μήνες) αλλά και οι αποζημιώσεις λόγω καταγγελίας της σύμβασης.


«Παράθυρο ελπίδας»

Το πέρας της τεταμένης τριμερούς συνάντησης δεν έφερε λύση, ωστόσο καλλιέργησε κάποιες προσδοκίες (στη λογική η ελπίδα πεθαίνει τελευταία), αφού η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι είναι στις προθέσεις της να εξοφλήσει τις οφειλές προς τους εργαζομένους της και δεσμεύτηκε να καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο στη συνάντηση που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για άνοιγμα παραθύρου ελπίδας αφού, όπως ανέφεραν, δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση λόγος για άκαρπη συνάντηση.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι μακριά από τη μέγκενη του υπουργείου Εργασίας οι εκπρόσωποι της εταιρείας SPRIDER STORES δεν εμφανίζονται τόσο διαλλακτικοί. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν… διασφάλιση της περιουσίας της από βανδαλισμούς την αρπαγή εμπορευμάτων από τα κλειστά καταστήματα.

«Αποκλειστικός σκοπός είναι τα διαθέσιμα εμπορεύματα της εταιρείας μαζί με τα υπόλοιπα περιουσιακά της στοιχεία να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των εργαζομένων», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται την «αρπαγή», αλλά προτάσσει, για όποιον την πιστεύει, την προσήλωσή της στη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Εχέγγυο το αποθηκευμένο εμπόρευμα

ΠΑΤΡΑ

Χθες οι εργαζόμενοι των δύο καταστημάτων Sprider Stores στην Πάτρα απέκλεισαν τους χώρους εργασίας τους θέλοντας έτσι να «διαφυλάξουν» το αποθηκευμένο εμπόρευμα το οποίο θεωρούν εχέγγυο προκειμένου να πάρουν όσα τους χρωστάει η εταιρεία.

«Είμαστε απλήρωτοι δύο μήνες και η εταιρεία ουδέποτε μας ειδοποίησε ότι θα καταλήγαμε εδώ. Ολο μας καθησύχαζαν για την κατάσταση που επικρατούσε και που φαινόταν ότι δεν είναι καλή» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Γεωργία Ασπρομάλλη, μητέρα τριών παιδιών, η οποία μετρούσε στη Sprider 14 συναπτά έτη εργασίας, από τότε που άνοιξε υποκατάστημα στην Πάτρα. «Είμαστε κυριολεκτικά στον αέρα. Δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο, αλλά από εδώ δεν πρόκειται να φύγουμε. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί μέχρι να δικαιωθούμε» προσθέτει.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της Sprider», μας λέει από την πλευρά της η κ. Γιώτα Παναγοπούλου, πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας. «Αγωνιζόμαστε για τα 26 άτομα που εργάζονταν εδώ, για τα 11 του Αργους, τα 9 της Καλαμάτας και άλλα τόσα στον Πύργο. Η εταιρεία έχει απλήρωτο τον κόσμο, υπαλλήλους που έχουν υποστεί μείωση στον μισθό τους έως και 40%. Θα μείνουμε εδώ, έχουμε βάλει δικηγόρο και θα παλέψουμε για εκείνα που τους χρωστάει η εταιρεία».

Δημήτρης Τερζής

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0