Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Είκοσι χρόνια κάθειρξη στον Τσοχατζόπουλο

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Είκοσι χρόνια κάθειρξη στον Τσοχατζόπουλο

Στη φυλακή ο πρώην υπουργός, η σύζυγος, η κόρη του και άλλοι τρεις καταδικασθέντες

 

 

Στη φυλακή θα παραμείνουν ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του, η κόρη του και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους. Ποινή κάθειρξης 20 ετών επιβλήθηκε στον Α. Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών. Στους υπόλοιπους 16 που κρίθηκαν ένοχοι επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης έξι έως 16 ετών.

Με απόφαση του δικαστηρίου, οι ήδη προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση, Άκης Τσοχατζόπουλος, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος και Αρετή Τσοχατζοπούλου θα παραμείνουν στη φυλακή μετά τις ποινές κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν.

Ο προσωρινά κρατούμενος Αστέριος Οικονομίδης θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του με επιβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ και με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Αναστολή δόθηκε και στον προσωρινά κρατούμενο εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα.

Για όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες που ήταν ήδη προσωρινά ελεύθεροι το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Στην πρόταση επί των αναστολών ζητήθηκε να αφεθεί ελεύθερη η Αρετή Τσοχατζοπούλου, με την επισήμανση ότι πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά και ότι η μητέρα της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου είναι σοβαρά άρρωστη και δεν μπορεί να τα φροντίζει.

Σε όλους τους καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Οι ποινές των καταδικασθέντων

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσιοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:

Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών


Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών


Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών


Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας


Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών


Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη


Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών


Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών


Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών


Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών


Νίκος Γεωργουλάκης - Κάθειρξη 10 ετών


Οράτιος Μελάς - Κάθειρξη 10 ετών


Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - Κάθειρξη 10 ετών


Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.


Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.


Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελευθεροτυπία

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...

«Θρίλερ» στην Ηλιούπολη: Νεκροί μητέρα και γιος μετά από πυροβολισμούς

11 Απριλίου 2024, 01:15
Μίνα Καραμήτρου   Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/4) στην Ηλιούπολη, όπου μία ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0