Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ράιχενμπαχ: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλους φόρους αλλά πρέπει να τους εισπράττει»

Αρχική | Οικονομία | Ράιχενμπαχ: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλους φόρους αλλά πρέπει να τους εισπράττει»

Δήμητρα Σκούφου

Ο επικεφαλής της Task Force Χόρτστ Ράιχενμπαχ αναφέρθηκε στους έμμεσους φόρους και στην πιθανή αύξηση τους λέγοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί χωρίς να αυξήσει τους φόρους, όπως το ΦΠΑ».

 



Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλους φόρους αλλά πρέπει να τους εισπράττει . Αυτό δήλωσε ο Χορτστ Ράιχενμπαχ μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη .

Ο επικεφαλής της Task Force αναφέρθηκε στους έμμεσους φόρους και στην πιθανή αύξηση τους λέγοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί χωρίς να αυξήσει τους φόρους, όπως το ΦΠΑ». Ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την είσπραξης τους και συμπλήρωσε ότι υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης στον τομέα της είσπραξης π.χ. του ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η Task Force έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες απέφυγε να αποκαλύψει, προς την ελληνική Κυβέρνηση για την είσπραξη του ΦΠΑ. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλότεροι σε σύγκριση με τον μέσο όρο των κρατών μελών της ΕΕ.

Ερωτώμενος για την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης απάντησε « δεν σχολιάζω» , αποφεύγοντας να τοποθετηθεί σχετικά με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη για νέα μέτρα. Στην έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται ότι επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από τη φορολογική διοίκηση, ίσα με 3,5% του ΑΕΠ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι «η λέξη κλειδί από εδώ και πέρα είναι η πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, να υπάρξει στοιχειώδης υπευθυνότητα από την Αντιπολίτευση και έκφραση εμπιστοσύνης από την πλευρά της Τρόικας».

Ρευστότητα στην αγορά

Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που ειχε ο επικεφαλής της Task Force με τον υπουργό Ανάπτυξης βρεθηκε για μια ακομη φορα η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η χάραξη του σχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ. Ειδικότερα ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει της θέσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς την ουσία και την αρχιτεκτονική του νέου ΕΣΠΑ. Όπως είπε ο υπουργός στόχος είναι το νέο ΕΣΠΑ να έχει ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των ΜμΕ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Στόχος όπως ανέφερε ο υπουργός είναι να υπάρχει ευθεία συνεργασία Τραπεζών με ΜμΕ. Από την πλευρά του ο κ. Ραιχενμπαχ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να σχεδιαστούν εργαλεία για τη στήριξη των ΜμΕ σε συνεργασία με τις Τράπεζες

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0