Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δίκη Κορκονέα: Νέα δεδομένα από άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών αστυνομικού

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Δίκη Κορκονέα: Νέα δεδομένα από άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών αστυνομικού

TVXS


http://tvxs.gr/news 14:32 - Παρ 09/04/2010, 
Ανατροπή στα μέχρι στιγμής δεδομένα προκάλεσε στην υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του αστυνομικού Δήμου Μηνούδη.

Τόσο ο αστυνομικός Δ. Μηνούδης, όσο και ο προϊστάμενός του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Κωνσταντίνος Κουζέλης, είχαν δηλώσει στον ανακριτή, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στον χώρο του εγκλήματος, στις 21/12/2008, ότι μια άγνωστη γυναίκα, κάτοικος της οδού Τζαβέλλα, τους υπέδειξε το σημείο που στεκόταν το θύμα και βάσει αυτής της υπόδειξης προσδιορίστηκαν οι θέσεις θύτη και θύματος, αλλά και το σημείο εποστρακισμού της σφαίρας του Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε διακοσμητική τσιμεντένια μπάλα του οδοστρώματος.Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Μηνούδης, ύστερα από πιέσεις της έδρας, είπε ότι το όνομα της γυναίκας είναι Άντα Τζορμπατζιούδη. Ο αστυνομικός επέμεινε ότι η γυναίκα επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά μία και μόνη φορά, κατά την οποία ο ίδιος έδωσε το τηλέφωνο στον προϊστάμενό του και η γυναίκα υπέδειξε τις θέσεις θύματος και θύτη. Η κ. Τζορμπατζιούδη κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει και επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο αστυνομικός Μηνούδης.

Σήμερα, όμως, η πρόεδρος του δικαστηρίου Αντζελίτα Παπαβασιλείου, ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Δήμου Μηνούδη. Από τα στοιχεία, λοιπόν, προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε επικοινωνία με την Άντα Τζορμπατζιούδη το βράδυ της δολοφονίας του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου, 06/12/2008, και είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες μαζί της την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή, 21/12/2008.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα διάβασε στο δικαστήριο η πρόεδρος, στις 00:16 της 7ης Δεκεμβρίου, τρεις περίπου ώρες μετά τη δολοφονία του εφήβου, ο Δήμος Μηνούδης κάλεσε την Άντα Τζορμπατζιούδη και είχαν συνομιλία 53 δευτερολέπτων. Η Τζορμπατζιούδη κάλεσε εκ νέου τον αστυνομικό Μηνούδη στις 00:29, και συνομίλησαν για 31 δευτερόλεπτα.

Στις 21/12/2008, κατά την διάρκεια της αυτοψίας παρουσία ανακριτή στο χώρο του εγκλήματος, στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, καταγράφηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις μεταξύ των δύο προσώπων, οι οποίες ξεκινούν, στις 07:58 το πρωί, με κλήση της Άντας Τζορμπατζιούδη προς τον Δ. Μηνούδη και ολοκληρώνονται στις 13:46 το μεσημέρι, πάλι με κλήση της γυναίκας προς τον αστυνομικό. Συνολικά λοιπόν, σύμφωνα με τα δεδομένα, υπήρξαν 8 κλήσεις μεταξύ του αστυνομικού και της Τζορμπατζιούδη, ενώ οι ίδιοι κατέθεσαν ότι πραγματοποιήθηκε μόνο μία κλήση και αυτή λίγο πριν τις 10.00 το πρωί της 21/12/2008.

Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων αυτών, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι «Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Αγωγή κατήγγειλε, ότι δηλαδή η κ. Τζιορμπατζιούδη διέπραξε ψευδορκία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και γι’ αυτό ζήτησε την δίωξή της. Όταν το σχετικό αίτημα που υποβάλαμε απορρίφθηκε, η κ. Τσαλικιάν υπέβαλε μήνυση εναντίον της. Επίσης και για τον κ. Μηνούδη η Πολιτική Αγωγή διατύπωσε την τεκμηριωμένη καταγγελία ότι δεν λέει την αλήθεια. Σήμερα αποδεικνύεται ότι τόσο η ψευδομάρτυρας Τζιορμπατζιούδη όσο και ο ψεύδορκος Μηνούδης ήταν από το βράδυ της δολοφονίας σε άμεση επικοινωνία. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μηνούδης ήταν εκείνος που από την πρώτη αυτοψία επιχείρησε να εξοικονομήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μιλώντας για συμπλοκές (...). Η Πολιτική Αγωγή επιμένει ότι τόσο η βιντεοσκόπηση της κ. Βαλιάτζια (σσ. αυτόπτης μάρτυρας) όσο και οι επίσημες εκθέσεις των πραγματογνώμων δίνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις και απεικονίζουν τόσο το δραματικό συμβάν όσο και τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων».

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε από την πλευρά του: «Οι υποψίες μας έγιναν βεβαιότητα. Αμέσως πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των Κουζέλη και Μηνούδη και για ψευδορκία κατά της Τζιορμπατζιούδη και Ραφτόγιαννη, ειδικού συμβούλου της οικογένειας Τσαλικιάν, πρώην προϊσταμένου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής, διότι όλοι μαζί αυτοί οργάνωσαν την εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή κ. Φώτη Βλάχου και άλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού».

Ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε ότι θα επαναφέρει στο δικαστήριο το αίτημα για άρση απορρήτου του τηλεφώνου των κ.κ. Κουζέλη και Ραφτόγιαννη, καθώς και ότι θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για την μητέρα του θύματος, Τζίνα Τσαλικιάν αλλά και για τον τότε συνήγορο της οικογένειας. Ο κ. Κούγιας πρόσθεσε επίσης ότι σκοπεύει να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή στο δικαστήριο για επανεξέταση των Μηνούδη, Κουζέλη και Τζιορμπατζιούδη.

Στο μεταξύ, ένα από τα μέλη διμοιρίας ΜΑΤ που βρέθηκε στην περιοχή το βράδυ της δολοφονίας, κατέθεσε ότι η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη. Ο Φώτης Σούφης ήταν μέλος διμοιρίας, που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη, και κατέθεσε ότι ήταν ένα συνηθισμένο βράδυ ως τη στιγμή που, γύρω στις 9, ακούστηκε ένας κρότος από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Όπως είπε, αμέσως μετά εμφανίστηκε το περιπολικό των δύο ειδικών φρουρών στο σημείο, που βρισκόταν η διμοιρία, οι άνδρες της οποίας διατάχθηκαν να μετακινηθούν στη μέση της οδού Ναυαρίνου. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Σούφη, ακούστηκαν δύο με τρεις κρότοι, χωρίς εκείνη τη στιγμή ο μάρτυρας να μπορεί να προσδιορίσει ότι ήταν πυροβολισμοί.

Λίγο μετά -κατέθεσε- είδε τους δύο ειδικούς φρουρούς να ανεβαίνουν την οδό Ναυαρίνου πεζή με γοργό βηματισμό. Στο βάθος του δρόμου υπήρχαν κάποιοι συγκεντρωμένοι, ακούγονταν φωνές, αλλά ο ίδιος δεν διαπίστωσε κάτι ιδιαίτερο. Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ. Σούφη, η διμοιρία διατάχθηκε να οπισθοχωρήσει από το κέντρο της στη Χαριλάου Τρικούπη. Αργότερα, όπως είπε, ξεκίνησαν επεισόδια στην πλατεία και στις γύρω περιοχές των Εξαρχείων, που διήρκεσαν όλη τη νύχτα. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν όπλο. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0