Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στα χέρια δύο γυναικών εφετών η υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Στα χέρια δύο γυναικών εφετών η υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Η εφέτης Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών, να διενεργήσει την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το Σώμα όρισε, επίσης, την εφέτη Μαρία Δημητροπούλου να συνδράμει την κα. Κλάπα στο έργο της ανάκρισης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

Της Ιωάννας Μάνδρου

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, στη διάθεση των δικαστικών αρχών βρίσκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους, την ώρα που οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις έρευνες για την εγκληματική δράση του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης.

Μετά την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα, οι δικαστικές αρχές αναμένεται να ασκήσουν σε βάρος τους την προαναγγελθείσα με την αίτηση για άρση βουλευτικής ασυλίας δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η δίωξη σε βάρος των τριών να συνοδευθεί και με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους υπόδικους βουλευτές της Χ.Α. που είτε είναι προφυλακισμένοι είτε έξω με περιοριστικούς όρους.

Ο βαρύς φάκελος της δικογραφίας θα περάσει από τα χέρια των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα, που σήκωσαν ώς σήμερα το βάρος των ανακρίσεων με σημαντικά αποτελέσματα, σε εμπειρότερους δικαστές και εισαγγελείς, ανοίγοντας νέο κύκλο ποινικών διώξεων, αλλά ενδεχομένως και ενταλμάτων σύλληψης.

Εκτός από τους τρεις βουλευτές (Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα) για τους οποίους χθες αποφασίστηκε με τη συναίνεσή τους η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, ο ειδικός εφέτης ανακριτής ενδέχεται να απαγγείλει νέες κατηγορίες και κατά των υπολοίπων βουλευτών της Χ.Α. που είναι ήδη υπόδικοι.

Τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις ανακρίσεις θα αξιολογηθούν και δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο νέες ποινικές διώξεις να φέρουν και πάλι στη θέση του απολογούμενου τόσο τους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α. όσο και εκείνους που είναι έξω με περιοριστικούς όρους. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για κατηγορίες ηθικής αυτουργίας σε φόνο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0