Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απίστευτη κομπίνα με τα εφάπαξ σε ΔΕΚΟ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Απίστευτη κομπίνα με τα εφάπαξ σε ΔΕΚΟ

ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΑΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

 

Μία απίστευτη κομπίνα με τη χορήγηση του εφάπαξ στο Δημόσιο, την οποία φαίνεται ότι είχαν στήσει υπάλληλοι στη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 έως σήμερα, έρχεται στο φως ύστερα από καταγγελίες που έχουν στα χέρια τους, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης.

 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο δειγματοληπτικά στοιχεία από τους πρώτους ελέγχους αποκαλύπτουν πως σε 280 περιπτώσεις χορηγηθέντων εφάπαξ, κάποιοι κατάφεραν να αλλάξουν σειρά προτεραιότητας και να πάρουν έτσι το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Αποτέλεσμα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους να χάσουν έως και 35.000 ευρώ καθώς χάνοντας τη σειορά προτεραιότητας υπέστησαν εκείνοι τελικά τις προβλεπόμενες από τον νόμο μειώσεις.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 2.000 υποθέσεις υπαλλήλων, οι οποίοι πήραν εφάπαξ από τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ από το 2010 και έπειτα.

Τα στοιχεία του ελέγχου δείχνουν ότι υπήρξε διεκπεραίωση, εκτός κανονικής σειράς, αρκετών εκατοντάδων εφάπαξ με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να βρεθούν πιο πίσω και να υποστούν μείωση ως και 38,5% στο εφάπαξ τους.

Η κομπίνα στήθηκε στηριζόμενη στις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι άλλαζαν τη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας έτσι προνομιακή προτεραιότητα.

Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς από το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΕΚΩ) γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.

ΕΘΝΟΣ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Θεωρείο: Τι δίνει δημοσκοπικά ο Μπελέρης

20 Απριλίου 2024, 14:12
2' 21" χρόνος ανάγνωσης     Σταύρος Παπαντωνίου Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη έχει προκαλέσει μεγάλη αισιοδοξία στο ...

ΕΜΥ: Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

19 Απριλίου 2024, 15:32
– Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» Φωτό: Pixabay.com Από σήμερα Παρασκευή νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο ...

Μιχαηλίδου: Τα 14 μέτρα για την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας

17 Απριλίου 2024, 19:18
«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμα μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0