Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Στην Ελλάδα θα πήγαινα εάν ήθελα…»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | «Στην Ελλάδα θα πήγαινα εάν ήθελα…»

Ποια είναι η τουριστική εικόνα που έχουν για τη χώρα μας στη Βόρεια Ευρώπη;

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

REUTERS


Η τελευταία σφυγμομέτρηση Eurotrack που πραγματοποίησε το YouGov σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και Νορβηγία έδειξε ότι οι ερωτηθέντες εκτιμούν ιδιαίτερα την χώρα μας εάν θέλουν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε μια ηλιόλουστη χώρα. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα με ποσοστό 44% έρχεται δεύτερη πίσω από την Ισπανία(56%). Τρίτη επιλογή είναι η Ιταλία με ποσοστό 32%.


H Ελλάδα έρχεται δεύτερη και σε ότι αφορά τη διασκέδαση, το «socialising» και τα πάρτι. Συγκεκριμένα, πάλι πρώτη είναι η Ισπανία (46%) και ακολουθείται με μεγάλη διαφορά από την Ελλάδα (18%) και την Ιταλία (16%).


Από την έρευνα που ζητούσε από τους Ευρωπαίους πολίτες να επιλέξουν τους τρεις κορυφαίους προορισμούς τους για συγκεκριμένες κατηγορίες προέκυψε επίσης ότι η Βρετανία (32%) είναι η πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για shopping, με τις Γαλλία και Ιταλία να ακολουθούν με ποσοστό 20%.


Οι καλοφαγάδες κατέταξαν πρώτη την Ιταλία ως προορισμό για φαγητό με ποσοστό 48%, ενώ η γαλλική κουζίνα κέρδισε ένα 45% των Ευρωπαίων. Η παραδοσιακή και μοντέρνα κουζίνα της Ισπανίας εκτιμήθηκε από το 26% των ερωτηθέντων.


Η παντελής άγνοια αγγλικών από τους Ισπανούς προφανώς ήταν ο λόγος που κατέταξε την ιβηρική χώρα πρώτη (35%) στην επιλογή ως προορισμού για να μάθεις μια ξένη γλώσσα, ακολουθούμενη από τη Βρετανία (28%) και τη Γαλλία (27%).

Πηγή: fortunegreece.com

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Θεωρείο: Τι δίνει δημοσκοπικά ο Μπελέρης

20 Απριλίου 2024, 14:12
2' 21" χρόνος ανάγνωσης     Σταύρος Παπαντωνίου Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη έχει προκαλέσει μεγάλη αισιοδοξία στο ...

ΕΜΥ: Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

19 Απριλίου 2024, 15:32
– Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» Φωτό: Pixabay.com Από σήμερα Παρασκευή νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο ...

Μιχαηλίδου: Τα 14 μέτρα για την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας

17 Απριλίου 2024, 19:18
«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμα μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0