Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παγκόσμια συγκίνηση για τον «ξανθό άγγελο» - Στις έρευνες για τους γονείς και η Ιντερπόλ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Παγκόσμια συγκίνηση για τον «ξανθό άγγελο» - Στις έρευνες για τους γονείς και η Ιντερπόλ

Η τετράχρονη Μαρία βρέθηκε στο σπίτι ενός ζευγαριού Ρομά στα Φάρσαλα

 

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε από αστυνομικούς σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας.

Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης παραλληλίζουν την ιστορία της Μαρίας - όπως είχαν ονομάσει οι δύο Ρομά το κοριτσάκι - με την τραγική υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται με την Ιντερπολ, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο δράσης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων.

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Αστυνομία στην Λάρισα από διεθνή ΜΜΕ (CNN, SKY NEWS, TIMES κ.ά.), αλλά και από πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής. Μάλιστα, ο όγκος των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι η περίπτωση της μικρής Μαρίας έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε - κατά σύμπτωση - δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία καθώς και φωτογραφίες του παιδιού όπως μπορεί να είναι σήμερα, αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα που είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.


Οι έρευνες

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών, ενώ, μεταξύ των λοιπών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού, ως ξεχωριστή αξιολογήθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τελικά η έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα.

Η προσοχή της Αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων που είχαν υπό την κηδεμονία τους τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Την Δευτέρα εξάλλου πρόκειται να απολογηθούν και ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην Αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικηγόρος των κατηγορούμενων δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι η μικρή υιοθετήθηκε, επειδή η μητέρα της από το εξωτερικό δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει.

Το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ημεδαποί Ρομά κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.

Ερωτήματα προκαλεί στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ και διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες φαίνεται η 40χρονη μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών το 1993 (από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο) να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά.

Υστερα από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.


Χιλιάδες τηλεφωνήματα

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει δεχθεί από την Παρασκευή η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού».

Χιλιάδες πολίτες καλούν στη γραμμή SOS την οργάνωση για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη μικρή Μαρία, αλλά και να βοηθήσουν στις έρευνες με πληροφορίες ή γεγονότα που θεωρούν ότι έχουν σχέση με το κορίτσι.


Τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ

Το ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mirror τονίζει ότι η ιστορία της μικρής δίνει ελπίδες στην οικογένεια της Μαντλίν πως μπορεί η κόρη τους να βρεθεί ζωντανή. Γίνεται, επίσης, αναφορά και στην ιστορία απαγωγής του μικρού Μπεν.

Η Daily Star έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «"Μαντλίν" Βρέθηκε στην Ελλάδα». Ανανεώνονται οι ελπίδες καθώς το "κλεμμένο" κορίτσι βρέθηκε σώο σε καταυλισμό ρομά».

Η εφημερίδα Daily Mail με την σειρά της, λέει στον τίτλο της: «Το μυστήριο της Μαρίας βαθαίνει καθώς οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν ότι το τετράχρονο ξανθό κορίτσι που έχει "απαχθεί από ρομά" μιλάει μόνο μια δυσνόητη γλώσσα». Η εφημερίδα μιλάει για σπείρα ρομά σε όλη την Ευρώπη η οποία «εμπορεύεται εκατοντάδες παιδιά σε διάφορες χώρες της ηπείρου». Οπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα «διεθνές κύκλωμα εγκληματιών» που αγοράζει και πουλάει παιδιά από την μια χώρα στην άλλη.

Οι Times γράφουν: «Μυστήριο με την "απαγωγή ενός κοριτσιού 4 ετών που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στην Ελλάδα"».

Το θέμα απασχολεί και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Το BBC εστιάζει στην έκκληση που έχει κάνει η Ελληνική Αστυνομία να βρεθούν οι γονείς της μικρής. «Η Ελληνική Αστυνομία κάνει έκκληση για το μυστήριο ξανθό κορίτσι» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

Ανάλογη είναι και η προσέγγιση του Sky News: «Μυστήριο για το ξανθό παιδί που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά».

Αντίστοιχα και τo Channel 4 στο ρεπορτάζ του μιλάει για το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Θεωρείο: Τι δίνει δημοσκοπικά ο Μπελέρης

20 Απριλίου 2024, 14:12
2' 21" χρόνος ανάγνωσης     Σταύρος Παπαντωνίου Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη έχει προκαλέσει μεγάλη αισιοδοξία στο ...

ΕΜΥ: Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

19 Απριλίου 2024, 15:32
– Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» Φωτό: Pixabay.com Από σήμερα Παρασκευή νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο ...

Μιχαηλίδου: Τα 14 μέτρα για την ισότητα των γυναικών στην αγορά εργασίας

17 Απριλίου 2024, 19:18
«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμα μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0