Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μαύρη τρύπα τα ληξιαρχεία της χώρας: Δήλωσε 7 παιδιά σε μία ημέρα!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μαύρη τρύπα τα ληξιαρχεία της χώρας: Δήλωσε 7 παιδιά σε μία ημέρα!

Η περίπτωση μιας Ρομά, ενδεικτική για τη μαύρη τρύπα στα ληξιαρχεία της χώρας


 

Τις μαύρες τρύπες του γραφειοκρατικού συστήματος που διέπει τους δήμους και όλο το Δημόσιο συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των ελέγχων για τη λειτουργία του Ληξιαρχείου στον Δήμο Αθηναίων. Χάρη σε αυτές τις τρύπες, μια Ρομά είχε καταφέρει να δηλώσει επτά παιδιά μέσα σε μία μόνο ημέρα. Η ενδιαφερομένη εμφανίστηκε στα γκισέ του δήμου για να αναφέρει τη γέννησή τους ετεροχρονισμένα και χωρίς κάποιο άλλο πιστοποιητικό!


«Οπου έβρισκαν απρόσωπη διαδικασία, με υπαλλήλους δηλαδή σε μεγάλους δήμους οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να εξυπηρετούν πάνω από 1.000 άτομα την ημέρα και πολλές φορές αρκούνταν σε απλό έλεγχο των τυπικών δικαιολογητικών, έσπευδαν να τη χρησιμοποιήσουν», σχολιάζουν στελέχη του Δήμου Αθηναίων, αναγνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση δύο τρωτά σημεία στη λειτουργία της υπηρεσίας Ληξιαρχείου.


Το πρώτο αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση της μικρής Μαρίας. Με ευθύνη των υπαλλήλων της υπηρεσίας, η δήλωση της γέννησής της - ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο - δεν καταχωρίσθηκε στο νέο πληροφορικό σύστημα του δήμου αλλά κρατήθηκε στα παλιά αρχεία. Το επιχείρημα ήταν ότι επρόκειτο για γέννηση με προγενέστερη ημερομηνία από την έναρξη ισχύος του νέου συστήματος.


Ως δεύτερο μεμπτό σημείο στελέχη του δήμου επισημαίνουν την απουσία ενημέρωσης από τους υπευθύνους της υπηρεσίας Ληξιαρχείου σχετικά με την αλματώδη αύξηση των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γέννησης παιδιών - όπως δήλωσε προχθές ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης έφθασαν τις 400 το 2013 από 50 το 2011.


«Δεν διαπίστωσαν εγκαίρως την αδικαιολόγητη αύξηση, ενώ θα έπρεπε να είχε υποπέσει στην αντίληψή τους το γεγονός πως γονείς με το ίδιο όνομα δήλωναν μέσα σε μία ημέρα την ετεροχρονισμένη γέννηση περισσοτέρων του ενός παιδιών», τόνιζαν, παραπέμποντας στο παράδειγμα της καθυστερημένης δήλωσης επτά παιδιών από την ίδια μητέρα. Ωστόσο, στελέχη της Αυτοδιοίκησης διευκρινίζουν πως ακόμη και με την πλήρη εφαρμογή του νέου πληροφορικού συστήματος στον Δήμο Αθηναίων, εφόσον δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ η διασύνδεση με τα άλλα ληξιαρχεία και δημοτολόγια, εξακολουθούν να υπάρχουν οι τρύπες για αυθαιρεσίες.


«Υπάρχουν περίπου 90 δηλώσεις γεννήσεων παιδιών που καταχωρίσθηκαν στο νέο πληροφορικό εσωτερικό σύστημα του δήμου και όμως τώρα ελέγχονται για τη γνησιότητά τους», σχολιάζουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Δήμου Αθηναίων, επισημαίνοντας πως μόνο εάν υπήρχε ενιαίο σύστημα για όλους του δήμους «θα μπορούσε να... χτυπήσει σε περίπτωση καταχώρισης των ίδιων στοιχείων».


ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ. Από χθες το πρωί πάντως κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ξεσκονίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, έπειτα και από σχετικό αίτημα του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ο οποίος τους κάλεσε να πραγματοποιήσουν έρευνα σε βάθος και να εκδώσουν το συντομότερο δυνατόν το πόρισμά τους. Αιφνιδιασμένοι εμφανίζονται ακόμη και οι ίδιο οι επιθεωρητές σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Σώματος, καθώς έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με αντίστοιχο θέμα - δεν τους είχε απασχολήσει σε καμία προηγούμενη έρευνά τους.


Πρωτοφανής αριθμός δηλώσεων

Η ύπαρξη 600 ετεροχρονισμένων δηλώσεων – 200 το 2012 και 400 το 2013 – σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα τα οποία καλείται να διερευνήσει το Σώμα Επιθεωρητών συνιστά πρωτοφανή αριθμό που δεν δικαιολογείται από τη συνηθισμένη ροή υποβολής αιτήσεων για έκδοση ληξιαρχικών πράξεων.

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...

«Θρίλερ» στην Ηλιούπολη: Νεκροί μητέρα και γιος μετά από πυροβολισμούς

11 Απριλίου 2024, 01:15
Μίνα Καραμήτρου   Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/4) στην Ηλιούπολη, όπου μία ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0