Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αυτή την φορά είναι πιο διαβασμένοι - Του Παναγιώτη Μπότσαρη

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Αυτή την φορά είναι πιο διαβασμένοι - Του Παναγιώτη Μπότσαρη

Για μια ακόμη φορά στην χώρα μας επιβάλλεται «δικτατορία», μόνο που οι τωρινοί μας δικτάτορες είναι πιο διαβασμένοι  και καλύτερα καμουφλαρισμένοι από τους προηγούμενους.

Αυτή την φορά δεν επιβλήθηκαν με εξέγερση ή πραξικόπημα δεν έβγαλαν τα τανκς για την επιβολή της τάξης (ακόμη τουλάχιστον) αλλά επιβάλλουν την τάξη με διάφορα ψευτοδιλήμματα  ή απειλές του τύπου «ευρώ ή τανκς», «Σαμαράς ή αναρχία».

Δεν διέλυσαν την Βουλή (τυπικά)απλά την μετέτρεψαν σε όργανο επιβολής των αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων που εδώ και τρία χρόνια ψηφίζουν και νομοθετούν με προκάλυμμα  ότι είναι οι εκλεγμένοι και οι «εκλεκτοί» του λαού.

Δεν κυνήγησαν, ούτε εξόρισαν (για την ώρα) πολιτικούς αντιπάλους ή αντιφρονούντες, αλλά, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού, θα τεθούν δια του νόμου στο περιθώριο και στο «αντιδημοκρατικό» τόξο ως εξτρεμιστές λαϊκιστές.

Δεν επέβαλαν στρατιωτικό νόμο, απλά απαγόρευσαν πορείες κάτω από συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, επίταξαν  ή επιστράτευσαν απεργούς με πρόσχημα ότι θίγουν το δημόσιο κοινό συμφέρον.

Δεν διόρισαν στην εκπαίδευση ομοϊδεάτες  τους ή δεν απέκλεισαν από αυτή αντιφρονούντες, αλλά με αφορμή την οικονομική κρίση έκλεισαν σχολεία, πανεπιστήμια και μεθοδευμένα υποβάθμισαν τον ρόλο και τη σημασία  της παιδείας  στο να δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους με αυξημένη κριτική και δημιουργική σκέψη.

Δεν κατέλυσαν την δημοκρατία, αλλά κατάφεραν να την ξεφτιλίσουν και την έκαναν να φαντάζει περιττή και ανίκανη.

Τούτη τη φορά όμως θα πρέπει και εμείς να φανούμε πιο διαβασμένοι και έτοιμοι, τούτη την φορά δεν θα πρέπει να ψάξουμε νέους ήρωες αλλα θα πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε να αγωνισθούμε για να αποτινάξουμε όλο αυτό το σύστημα που μας επιβλήθηκε.

Μπότσαρης Παναγιώτης





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0