Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παπούλιας προς Ευρωπαίους: «Ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε ποτέ σε εκβιασμούς»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Παπούλιας προς Ευρωπαίους: «Ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε ποτέ σε εκβιασμούς»

Σε δηλώσεις του με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω από όσα έχει ήδη δώσει.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπούλια έχει ως εξής:


«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940.


»Ηταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938.


»Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά.


»Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του κι ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση.


»Κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς».Αβραμόπουλος: «Ας αφήσουμε κατά μέρος τα μικρά και τα ασήμαντα»


Το μήνυμα «ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη» έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλός, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


«Η Ελλάδα έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τώρα θα βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ χαρακτήρισε «προασπιστές της Δημοκρατίας» τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει «μεγάλη και δύσκολη μάχη» και ότι στα πλευρό της «καλούμαστε να σταθούμε όλοι», αφήνοντας κατά μέρος «τα μικρά και τα ασήμαντα».


Oλόκληρη η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου έχει ως εξής:


«Οι εθνικές επέτειοι έχουν αξία από την ώρα που επικαιροποιούν διαχρονικά μηνύματα της Ιστορίας.

Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, ζήσαμε όμορφες στιγμές. Μοιραστήκαμε ανώτερα και ευγενή αισθήματα με τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που παρακολούθησαν μαζί μας αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση.


»Νιώσαμε να δυναμώνει το φρόνημα του λαού μας και να παίρνουμε όλοι δύναμη, μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η σημερινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα σημαντικό σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό: ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη.


»Η Ελλάδα στο παρελθόν έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα και τα έχει καταφέρει. Και τώρα θα βγει νικήτρια μέσα από αυτή τη δοκιμασία.


»Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εγγυήτριες της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ελλάδας. Είναι προασπιστές της ίδιας της Δημοκρατίας και των κατακτήσεων του λαού μας.

Σήμερα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, λαός και στρατός στάθηκαν ενωμένοι μπροστά στην κοινή μας απόφαση να οδηγηθούμε σε καλύτερους καιρούς.


»Η Κυβέρνηση δίνει μία μεγάλη και δύσκολη μάχη. Στο πλευρό της καλούνται να σταθούν όλοι. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και τα ασήμαντα και να μην διολισθαίνουμε στο να μικραίνουμε τα μεγάλα και να μεγαλώνουμε τα μικρά.

Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή μας που διέρχεται μία ιστορική φάση αστάθειας, ρευστότητας και αβεβαιότητας: η Ελλάδα είναι ισχυρή. Είναι ισχυρός σταθεροποιητικός παράγοντας, πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου.


»Στέλνουμε μήνυμα προς τους γείτονές μας. Στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους φίλους μας μέσα στους κόλπους της μεγάλης μας χώρας, της Ευρώπης, θυμίζοντας ότι αυτή η χώρα έχει μεγάλη Ιστορία, μία σημαντικότατη συνεισφορά στην κατάκτηση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας στον ελεύθερο κόσμο. Και έτσι θα συνεχίσουμε.


»Είχαμε κοντά μας τον Κύπριο Υπουργό Εθνικής Αμύνης. Μοιράστηκε μαζί μας τα ανώτερα ευγενή νοήματα αυτής της επετείου. Είμαι βέβαιος ότι θα μεταφέρει στον κυπριακό ελληνισμό ένα μήνυμα αλληλεγγύης της πατρίδας μας και του λαού μας.


»Σήμερα δυναμώθηκε και ενισχύθηκε το φρόνημα του λαού μας. Αποδώσαμε τιμή στα στρατευμένα παιδιά μας και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


»Και το σημαντικό που αξίζει να επισημανθεί: οι Θεσσαλονικείς με την παλλαϊκή συμμετοχή τους σε αυτή την παρέλαση, ήρθαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα εκ μέρους του ελληνικού λαού που περιμένει από εμάς, από όλους, από σύσσωμη την πολιτική τάξη της χώρας, να δυναμώσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης ανάμεσά μας, να εμβαθύνουμε την ψυχική μας ενότητα και να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο στις προκλήσεις της εποχής.


»Και θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα και από αυτή την κρίση θα βγει νικήτρια. Ο λαός μας θα βρει και πάλι την προοπτική του, την ελπίδα του και δεν θα αργήσει η μέρα που θα ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας και κυρίως για τις νεότερες γενεές.


»Τέλος, ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης μέσα από την επέτειο αυτή, σε όλους εκείνους που πριν από εμάς έχτισαν την Ελλάδα της περηφάνιας, της τιμής, της αξιοσύνης. Στα δικά τους βήματα θα συνεχίσουμε και ως προς αυτό η επέτειος, επειδή ακριβώς επικαιροποιεί τα ανώτερα αυτά ευγενή νοήματα, έχει αξία και για εμάς και για τους επόμενους».

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...

«Θρίλερ» στην Ηλιούπολη: Νεκροί μητέρα και γιος μετά από πυροβολισμούς

11 Απριλίου 2024, 01:15
Μίνα Καραμήτρου   Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/4) στην Ηλιούπολη, όπου μία ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0