Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Die Welt: Η Ελλάδα έκανε ιδιαίτερα μεγάλες προόδους στις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις

Αρχική | Οικονομία | Die Welt: Η Ελλάδα έκανε ιδιαίτερα μεγάλες προόδους στις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις

Deutsche Welle

Στις προσπάθειες των χωρών της Νότιας Ευρώπης και κυρίως της Ελλάδας να καταστήσουν πιο ελκυστικό το επενδυτικό τους περιβάλλον εστιάζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Welt.

Σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Η Νοτιανατολική Ευρώπη είναι και πάλι ελκυστική για τις επιχειρήσεις», η εφημερίδα επισημαίνει ειδικότερα ότι «οι χώρες της κρίσης στη Νότια Ευρώπη εργάζονται σκληρά ώστε να βελτιώσουν το κλίμα για τις επιχειρήσεις».

Αυτό, σύμφωνα με την  Welt ισχύει ιδιαιτέρως για την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες τον προηγούμενο χρόνο προέβησαν σε «σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

Τα παραπάνω, συνεχίζει το ρεπορτάζ, είναι το αποτέλεσμα έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Στην ετήσια έκθεση Doing Business ο οργανισμός ερευνά το κατά πόσο οι νόμοι και η γραφειοκρατία διευκολύνουν την ίδρυση και τη λειτουργία. ‘Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες στις οποίες βελτιώθηκαν περισσότερο οι συνθήκες για τις επιχειρήσεις’ λέει ο Ζαν Μισέλ Λομπέ, ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Τα αποτελέσματα της εμπεριστατωμένης έκθεσης δείχνουν ότι οι χώρες της κρίσης καταβάλλουν προσπάθειες να κάνουν τις οικονομίες τους πιο φιλικές προς την ανάπτυξη. Η Ελλάδα ανήκει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις οικονομίες που έκαναν ιδιαίτερα μεγάλες προόδους στις προσπάθειές τους για μεταρρυθμίσεις. Για παράδειγμα η Αθήνα απλοποίησε πολύ τις ρυθμίσεις που αφορούν το τελωνείο και έκανε πολύ πιο απλή τη διαδικασία ίδρυσης μια επιχείρησης».

Market News

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Επαναφορά Λαυρεντιάδη με νέα βιομηχανική μονάδα εκεί που βρισκόταν η Νεοχημική

30 Μαρτίου 2024, 15:02
Του Γιώργου Λαμπίρη   Φωτό: enochimiki.gr Στην επανέναρξη μίας από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που γνωρίζει αρκετά καλά, ...

Στα 830 ευρώ ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός - Ποια επιδόματα αυξάνονται

29 Μαρτίου 2024, 15:19
Την αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 50 ευρώ, στα 830 ευρώ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ...

Αντίστροφη μέτρηση για τη ΛΑΡΚΟ

28 Μαρτίου 2024, 19:49
Εχει κοστίσει 144 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια – Το σχέδιο για τους εργαζομένους   Το ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0