Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απορρίπτει η Τρόικα το σχέδιο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού

Αρχική | Οικονομία | Απορρίπτει η Τρόικα το σχέδιο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού

Όπως διεμήνυσαν αρμόδιοι παράγοντες των Βρυξελλών στην «Κ», η Τρόικα θεωρεί πως το δημοσιονομικό κενό είναι αρκετά μεγαλύτερο των 500 εκατομμυρίων ευρώ και δεν θεωρούν τις προτάσεις της κυβέρνησης ως αξιόπιστο σχέδιο κάλυψής του.

Του ανταποκριτή μας στις Βρυξέλλες, Νίκου Χρυσολωρά


Απορρίπτει η Τρόικα το σχέδιο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού στον προϋπολογισμό του 2014, που παρουσίασε η κυβέρνηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ». Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται «το πολύ» σε 500 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να καλυφθεί με την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, την επιβολή ανώτατου ύψους δαπανών σε όλα τα νομικά πρόσωπα, επ' απειλή ποινικών κυρώσεων για τις διοικήσεις τους και - κυρίως - το νομοσχέδιο που καταθέτει το επόμενο 24ωρο το Υπουργείο Εργασίας για το «συμμάζεμα» του ασφαλιστικού και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Όπως διεμήνυσαν αρμόδιοι παράγοντες των Βρυξελλών στην «Κ», η Τρόικα θεωρεί πως το δημοσιονομικό κενό είναι αρκετά μεγαλύτερο των 500 εκατομμυρίων ευρώ και δεν θεωρούν τις παραπάνω προτάσεις της κυβέρνησης ως αξιόπιστο σχέδιο κάλυψής του. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβερνητική διαρροή στην Αθήνα, σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, περί απαίτησης της Τρόικας για απόλυση 11,500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιανουάριο είναι «ανοησίες». Οι απαιτήσεις του Μνημονίου είναι γνωστές, επισημαίνουν, και προβλέπουν την απόλυση 4.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 και 11.000 μέχρι το τέλος του 2014. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι για την επίτευξη του Μνημονιακού στόχου φέτος αναζητούνται περίπου 1270 δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς έχουν ήδη απολυθεί 2.000 από την ΕΡΤ, 230 λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων και 500 περίπου λόγω ακαταλληλότητας για λόγους υγείας.

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0