Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ" - Γιώργος Βακαλόπουλος - Εκδόσεις ΑλΔε

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ" - Γιώργος Βακαλόπουλος - Εκδόσεις ΑλΔε
 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

 Εκδόσεις ΑλΔε  2010        119 σελ.
ISBN 978-960-9451-01-7, Τιμή € 10,00
    

Οι παντοτινές ερωτικές στιγμές που συνοδεύουν  τον άνθρωπο, πριν ακόμη δει τον κόσμο και μέχρι να τον εγκαταλείψει, αποτελούν τα μοτίβα που ο Γιώργος Βακαλόπουλος πλέκει τον καμβά του πρωτοεκδιδόμενου βιβλίου του, μία συλλογή διηγημάτων που ακολουθεί την πορεία του χρόνου.Το «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ», αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής ενός νέου –ήδη βραβευμένου σε λογοτεχνικό διαγωνισμό- συγγραφέα, που τόσο  αποφασιστικά εισέρχεται στο χώρο της λογοτεχνίας.

Δώδεκα μήνες. Δώδεκα ιστορίες σε αρμονία με την ροή του χρόνου. Του χρόνου που πάντα προχωρά αλλά ποτέ δεν ξεχνά. Έρωτες που άντεξαν στο διάβα του κι άλλοι που λιποτάκτησαν. Έρωτες που κυρίευσαν τα πάντα στο πέρασμά τους κι άλλοι που πέθαναν προσπαθώντας.

Ο πρώτος για την μαμά, ο τελευταίος με γκρίζα μαλλιά. Ο έρωτας στην εφηβεία, ο έρωτας στα ανέμελα χρόνια της νιότης αλλά και στα ώριμα που έπονται. Χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και ξανά χειμώνας. Ο έρωτας σαν δύναμη δημιουργίας αλλά και αυτοκαταστροφής. Σαν τον κύκλο της φύσης. Αέναος, αδυσώπητος.

Σε σκηνικό που συνεχώς αλλάζει. Αθήνα, Ρώμη, Σίφνος, Μόναχο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Μεσόγειος. Με το εγώ να μάχεται σε πρώτο πλάνο ενάντια στο εμείς, και πάντα να χάνει.

Πρόσωπα, ρόλοι και αφηγητές μπλέκονται με αντικείμενα και τις εμμονές που τα συνοδεύουν. Σε ένα ημερολόγιο κατάθεση ψυχής, αποτύπωμα μιας ζωής που πέρασε και υπόσχεση για μια ζωή που έρχεται.

Σαν το ημερολόγιο ενός αγγέλου.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή ευφυών διηγημάτων που ξεχειλίζουν από συναισθήματα. Γραφή που συναρπάζει και σαγηνεύει για την αλήθεια και την ευρηματικότητά της.

Ο Γιώργος Βακαλόπουλος γεννήθηκε το 1985. Έχει συνεργαστεί με τον Ατλαντίς FM ως ραδιοφωνικός παραγωγός και με το rocking.gr ως συντάκτης. Το 2008 αποφοίτησε από το Ε.Μ. Πολυτεχνείο. Σήμερα ζει στο κέντρο της Αθήνας και εργάζεται στον κλάδο της πληροφορικής. Το "Ημερολόγιο ενός αγγέλου" είναι το πρώτο του βιβλίο.Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0