Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κούγιας: "Ο Αλέξανδρος ήταν αναρχικός"

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Κούγιας: "Ο Αλέξανδρος ήταν αναρχικός"

TVXS


http://tvxs.gr/node/57337/325899 

- Τρί 27/04/2010, tvxsteam [ - ]  Μέγεθος  [ + ]
 
Οι σημερινές δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξη Κούγια ότι «ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ήταν αναρχικός», πυροδότησαν ένταση στο Μεικτό Ορκωτό Άμφισσας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου.Εξετάζοντας τον αστυνομικό Κων. Καϊτσιώτης, που συνυπηρέτησε με τους δύο κατηγορούμενους για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «αντιεξουσιαστές που συχνάζουν σε παρακείμενα από το σημείο του πυροβολισμού καταστήματα», καθώς και για «συμπεριφορές αντιεξουσιαστών σε βάρος αστυνομικών έναν χρόνο αργότερα, σύμφωνα με ανώνυμα σχόλια στο διαδίκτυο».

Άμεση ήταν η αντίδραση του συνηγόρου της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος απάντησε ότι «επιχειρείται το πλαίσιο της δίκης να γίνει αντιπαράθεση αντιεξουσιαστών με την αστυνομία. Αυτή η διολίσθηση από πλευράς πολιτικής αγωγής δεν θα γίνει. Γι' αυτό σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος;».

Απευθυνόμενη προς τον Αλέξη Κούγια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ρώτησε «αν θέλει να πει ότι ο Αλέξανδρος ήταν αναρχικός» για να λάβει την απάντηση: «Ήταν βέβαια. Ο Γρηγορόπουλος και ο Ν.Ρ. (ο ανήλικος φίλος του Αλέξη που δεν προσήλθε να καταθέσει στο δικαστήριο) ήταν μέλη ομάδας αντιεξουσιαστών που επιτέθηκαν στον Κορκονέα».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπέβαλαν ενστάσεις, τονίζοντας ότι «Θα ενιστάμεθα όταν επιχειρείται η μείωση ενός νεκρού παιδιού και η προσωπικότητα της μάνας και της πολιτικής αγωγής. Δεν είναι ανδρεία, ούτε φρόνημα να λασπώνεις το νεκρό" και τόνισαν ότι όσον αφορά "στις συκοφαντικές διατυπώσεις για το θύμα, ζητούν την καταγραφή τους στα πρακτικά, για να ασκήσει η οικογένεια τα δικαιώματά της».

«Είναι προσβολή μνήμης ότι υπάρχει απρόκλητη συμπεριφορά θύματος προς δράστη; Είναι προσβολή μνήμης ότι ο Ν.Ρ. είναι από τους πλέον επικίνδυνους αντιεξουσιαστές, που τον ψάχνει η αστυνομία για να καταθέσει και που έχει ένα τέτοιο σύστημα αξιών, ώστε να γράφει επιστολές και να απειλεί κατηγορουμένους;» απάντησε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αντζελίτα Παπαβασιλείου, απευθυνόμενη προς τις δύο πλευρές τόνισε: «Με άοκνες προσπάθειες το δικαστήριο αναζητεί την αλήθεια, αλλά δεν ανταμείβεται με την αρωγή σας. Το δικαστήριο θα κάνει το έργο του, ακολουθώντας τη συνείδηση. Δεν λειτουργεί υπό τον φόβο του 18μηνου, αλλά για την απονομή Δικαιοσύνης. Δεν συμψηφίζω τις καταστάσεις των δύο πλευρών. Η δίκαιη τιμωρία είναι δίκαιη δίκη».

Πηγή: ΕλευθεροτυπίαΠρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0