Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς

Αρχική | Οικονομία | Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς

Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε σημαντικότατη εξομάλυνση της αγοράς.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, σε πρώτη φάση ο συμψηφισμός θα αφορά επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο έως 500.000 ευρώ ετησίως, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε επιχειρηματίες με ετήσιο τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ και θα καλύπτει πάνω από το 85% των συναλλαγών.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός η ένταξη στο νέο λογιστικό σχήμα θα είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση θα νομοθετηθεί σύντομα, θα εφαρμοσθεί μέσα στο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά. «Με το νέο σύστημα», πρόσθεσε, «οι συνεπείς επιχειρηματίες δεν θα έχουν κανένα φορολογικό μπλέξιμο, ούτε από την ασυνέπεια του κράτους ούτε από την ασυνέπεια άλλων επιχειρηματιών».

Δεν χάνονται οφειλές ΦΠΑ ούτε καθυστερούν οφειλές, αντίθετα εντοπίζεται από την αρχή η πραγματική πηγή της οφειλής», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε πως θα καταργηθούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις λόγω μη καταβολής ΦΠΑ το οποίο δεν τους είχε πληρώσει το ίδιο το Δημόσιο».

Επίσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά  από άλλες μεταρρυθμιστικές τομές, τις οποίες είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση και τις έχει ολοκληρώσει και συγκεκριμένα:

Στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε μέχρι τώρα, κατανεμήθηκε στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Για πρώτη φορά, μετά από περίπου 100 χρόνια, καταρτίστηκε το νομοθετικό πλαίσιο διοίκησης, διαχείρισης και εποπτείας των αδρανών καταθέσεων ή κληροδοτημάτων, ή «σχολαζουσών» κληρονομιών, δηλαδή κληρονομιών που δεν τις διεκδικεί κανείς, που παραμένουν ακίνητες, αδρανείς. Έτσι, ένας σημαντικός πόρος που έμενε ανενεργός, τώρα ήλθε στην επιφάνεια και αξιοποιείται.

Και τρίτον αναφέρθηκε στη βελτίωση της διαδικασίας συνταξιοδότησης, των συντάξεων του Δημοσίου. 
ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0