Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κοινωνικό μέρισμα: Στα νοικοκυριά με εισόδημα έως 6.000 ευρώ- Όλοι οι δικαιούχοι

Αρχική | Οικονομία | Κοινωνικό μέρισμα: Στα νοικοκυριά με εισόδημα έως 6.000 ευρώ- Όλοι οι δικαιούχοι

Σε επίπεδο νοικοκυριού και με κατώτατο εισοδηματικό όριο τα 6.000 ευρώ θα διανεμηθεί το εφάπαξ επίδομα στο πλαίσιο της διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, για το θέμα, αποφασίστηκε πως δικαιούχοι του βοηθήματος εκτιμάται ότι μπορεί να είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για ένα άτομο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, για μία τετραμελή οικογένεια το εισοδηματικό όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ.

Επίσης, το ποσό του βοηθήματος θα ξεκινάει από 500 ευρώ για ένα άτομο και θα προσαυξάνεται κατά 1/3 (166,7 ευρώ) για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 1/6 (83,3 ευρώ) για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος.

Ως εισόδημα αναφοράς ορίζεται το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη Δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).

Ειδικά για τους μακροχρονίως ανέργους που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τον Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει όταν τα εισοδήματα του μακροχρονίως ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια μηδενισθούν.

Το επίδομα θα διατεθεί μετά από αίτηση - ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου και διασταύρωση των στοιχείων του από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η επεξεργασία των όρων για τη διανομή του μερίσματος θα συνειχστεί με στόχο να είναι όλα έτοιμα έως τις 9 Μαίου και να γίνει η εκταμίευσή του.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ via kathimerini.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0