Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Wall Street Journal: Η Ελλάδα βγαίνει την Τετάρτη στις αγορές - Μήνυμα εν όψει Μέρκελ;

Αρχική | Οικονομία | Wall Street Journal: Η Ελλάδα βγαίνει την Τετάρτη στις αγορές - Μήνυμα εν όψει Μέρκελ;

Η Ελλάδα προχωρά στην πρώτη έκδοση ομολόγου μετά το σχέδιο διάσωσης, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως αναφέρει στόχος είναι η άντληση περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, με έκδοση 5ετούς ομολόγου, την έκδοση του οποίου έχουν αναλάβει η Deutsche Bank και η J.P. Morgan.

Νωρίτερα η Wall Street Journal σχολίασε και τη σημερινή, προγραμματισμένη δημοπρασία βραχυπρόθεσμου χρέους του ΟΔΔΗΧ, απ' όπου η χώρα άντλησε 1,3 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές για πρώτη φορά από το 2010.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal επισημαίνει ότι η απόδοση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων αρχίζει να σταθεροποιείται στο 6,19%, τα οποία το 2010 είχαν αγγίξει το 30%. «Οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων ζημιώθηκαν κατά 69% επί της αξίας των τίτλων τα δύο τελευταία χρόνια... αλλά τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά, με τις αγορές να είναι και πάλι θετικές απέναντι στα ελληνικά ομόλογα», σχολιάζει ο Alessandro Giansanti, επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Ανάλυσης της ING Bank.

Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι η επικείμενη ομολογιακή έκδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή από τώρα μέχρι και το τέλος Ιουνίου, αναπαράγοντας και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η χώρα δεν βιάζεται να προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου ομολόγου πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τα σημερινά αποτελέσματα της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων επιβεβαιώνουν τη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος για τη χώρα μας και σηματοδοτεί τη «σταδιακή επιστροφή για νέο δανεισμό μεσοπρόθεσμης διάρκειας, η οποία προετοιμάζεται, μεθοδικά και προσεκτικά».

Ηχηρό μήνυμα εν όψει Μέρκελ;

Η επιστροφή της χώρας στις αγορές, όπως τονίζουν εδώ και καιρό οικονομικοί αναλυτές, δεν είναι τόσο το ποσό που θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία, όσο να σταλεί ένα μήνυμα σε επενδυτές πως η Ελλάδα είναι ξανά μια αξιόπιστη χώρα που μπορεί να δανείζεται από τα μεγάλα χρηματοοικονομικά συστήματα.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι την Δευτέρα ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έδειξε να βιάζεται για την έξοδο στις αγορές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ίσως επιταχύνει τη διαδικασία για να στείλει ένα μήνυμα ανάκαμψης εν όψει και της επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, την Παρασκευή.

iefimerida.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0